Życie z łuszczycą na co dzień, czyli jak radzimy sobie z naszą chorobą w codziennych czynnościach.
 esiog
z żoną mamy dwójkę dzieci,całkiem zdrowych bez łuszczyc,ja sam niewiem po kim mam te dziadostwo łuszczycowe bo to ponoć dziedziczne,w każdym razie żona ma inną chorobę skóry podobną do łuszczyc która jest właśnie dziedziczna,jednak puki co dzieći bez objaw choroby skóry a córka ma 4lata
 Basieńka44
I tak może pozostać dzieci wcale nie muszą choć mogą chorować :) :)
 Olaf
Łuszczyca ma wiele czynników sprzyjających ukazanie swojego oblicza nie koniecznie musi zostać odziedziczona, u mnie w rodzinie nikt tego nie miał, sprawdziłem, pytałem i nic. Co się okazało to najprawdopodobniej przez stras, zaobserwowałem to zjawisko gdy zacząłem się denerwować, wyskakiwało więcej plam, również skutkami może być problem z wątrobą, ale tak na prawdę nikt nie wie dlaczego ona jest :)
 Gosia1423
Widzę, że co raz więcej osób deklaruje, że choruje na ł, choć wcześniej w rodzinie nikt nie chorował... Być może to nie jest wcale choroba dziedziczna, tylko jeżeli już choroba wystąpiła w rodzinie to ma się większe szanse na zachorowanie (tzw skłonności genetyczne) :crazy:
 Olaf
Może tak może nie :) tak naprawdę gdyby lekarze wiedzieli powody choroby to mielibyśmy dobre rozwiązanie pozbycia się tego, a tak na prawdę nie mamy :) Każdy wie ze choroby skóry są wywoływane prze zakażoną krew itp. Gdy organizm ma jakiś problem wysyła go na zewnątrz i z tego powodu mamy problemy .
 Basieńka44
Każdy wie ze choroby skóry są wywoływane prze zakażoną krew itp. Gdy organizm ma jakiś problem wysyła go na zewnątrz i z tego powodu mamy problemy .
Gdyby tak było zarażali byśmy na prawo i lewo a tak nie jest
Łuszczyca to choroba nie zakaźna,metaboliczna ogólnoustrojowa
................to choroba całego organizmu a nie tylko skóry
 Gosia1423
Pizot14 pisze:Każdy wie ze choroby skóry są wywoływane prze zakażoną krew itp.
Tu to już głupotę palnęłaś, bo my w krwi mamy inną ilość przeciwciał, a to żadna zakażona krew :annoyed:
 Olaf
Ja wcale nie pisze ze zarażamy ? ja nie widzę takiego zdania w którym było by napisane że zarażamy tą chorobą? Chodziło mi o to że organizm który nie potrafi sobie z czymś poradzić wyzuci to na zewnątrz po za tym czytałem to gdzieś na jakimś forum i w książce o chorobach gdzie było to napisane.
 Basieńka44
Pizot14 pisze:Ja wcale nie pisze ze zarażamy ? ja nie widzę takiego zdania w którym było by napisane że zarażamy tą chorobą? Chodziło mi o to że organizm który nie potrafi sobie z czymś poradzić wyzuci to na zewnątrz po za tym czytałem to gdzieś na jakimś forum i w książce o chorobach gdzie było to napisane.
to zdanie można trak jednak odczytać i myślę że ktoś nie znający się na rzeczy tak właśnie je odczyta :D
Pizot14 napisał(a):
Każdy wie ze choroby skóry są wywoływane prze zakażoną krew itp.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8