- 16 gru 2014, o 14:59
dziekuje Ci Basienko. a powiedz mi czy teraz moge jakos zregenerowac moja skore ?
karolinalina pisze:dziekuje Ci Basienko. a powiedz mi czy teraz moge jakos zregenerowac moja skore ?Nie jestem fachowcem
Bacha pisze:[...] Dwa dni temu odstawiłam maść siarkowo-salicylową i rozpoczęłam leczenie cygnoliną (to mój 1 raz). Wystarczył tylko jeden dzień bez maści złuszczającej i na skórze głowy ponownie pojawiła się łuska. Czy to może być 'normalne' zachowanie organizmu? [...]Wg moje wiedzi i doświadczenia to norma, cygnlina ma zaleczyć Ci te czerwone plamy, ktore są pod tą łuską.
[...]Najważniejsze: cygnolinę mam stosować codziennie przez 6-8 godzin! Tu też ogromne zaskoczenie, bo wszyscy stosujecie terapię minutową..Nie wiem po co aż te 6-8 h? Nie stosuję terapii minutowej, trzymam cygnolinę na zmianach ok. 2h i działa.
Skład: cygnolini 0,5 ; ac. salicylii 5,0 ; ol. ricini ; sapo viridis 15,0 ; ol. rapae 100,0
secia pisze:[...] Jednakże, co mnie zmartwiło; rany na plecach i pośladkach zaogniły się, obecnie mają kolor różowawy, nie są jakoś bardzo wyczuwalne pod palcami. Po zagojeniu używałam maści salicylowej i Medidermu.[...]takie myśli z tyłu głowy - jeżeli zmany zaleczone, to po co smarujesz je nadal maścią salicylową? To ona może być powodem - zaleczena skora jest bardzo delkatna, pna po leczeniu potrzebuje pieszczenia a nie podrażniania salicylem.