- 10 lut 2015, o 15:43
Zaleczone zmiany cygnoliną, są białego koloru(ale to też zalezne jest od karnacji Twojej)czyli białe kółka w brązowych, czasem sinawych obraczkach(te obraczki,to zdrowa skóra opita cygnolina podczas terapii)
Podpowiem też, że leczenie zaczyna się najczęściej - od środka ku brzegom zmian. Powodzenia
bozii pisze:witam,Przebiega u Ciebie prawidłowy proces działania/leczenia się cygnoliną. Wypłaszczanie się zmian - to pierwszy etap.
mam pytanie, trochę głupie, ale nie mam kogo zapytać...
jak wyglądają zaleczone zmiany po cygnolinie?
aktualnie jestem po tygodniu stosowania cygnoliny w systemie minutowym - wczoraj trzymałam godzinę - i jedyne co zauważyłam to tak jakby spłaszczenie zmian.
Łuska jeszcze się pojawia, ale jest cieniutka (w składzie cygnoliny mam salicyl), nie poparzyło mnie, czego się trochę bałam, ale przed nakładaniem cygnoliny zabezpieczam zdrową skórę wokół zmian sudocremem (zalecenie p. doktor, żeby maścią cynkową zabezpieczać).
Jedna zmiana na nodze zrobiła się bordowa, natomiast zmiany na łokciach bledną...
nie wiem zbyt wiele o przebiegu leczenia, o zaleczaniu zmian, bo to mój pierwszy raz z cygusią
Zaleczone zmiany cygnoliną, są białego koloru(ale to też zalezne jest od karnacji Twojej)czyli białe kółka w brązowych, czasem sinawych obraczkach(te obraczki,to zdrowa skóra opita cygnolina podczas terapii)
Podpowiem też, że leczenie zaczyna się najczęściej - od środka ku brzegom zmian. Powodzenia

"Pozwólmy sobie na pomyłki i błędy ale nie na nieuwagę"