W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
Awatar użytkownika
 antonia
Basieńka44 pisze:Jak jedno to nie drugie
Jakie są przciwwskaznia żeby zastosować jedno i drugie? :surprised:
 Basieńka44
Chodzi ci o przeciwwskazania medyczne :notguilty:
reakcja organizmu może być różna swój organizm znam innych nie i póżniej będzie że chciałam kogoś zabić herbatą z miodem :notguilty:
Awatar użytkownika
 antonia
Płukanie nosa i zatok należy do higieny, tak jak mycie zębów, czy przez to nie można pić herbatki z miodem? :nomnom:
 Basieńka44
antonia pisze:Płukanie nosa i zatok należy do higieny, tak jak mycie zębów, czy przez to nie można pić herbatki z miodem? :nomnom:
Pierwsze słyszę żeby płukanie zatok należało do higieny codziennej a nie zabiegu medycznego :notguilty: robionego w konkretnych przypadkach
Zapomniałam że teraz moda na płukanie wszystkiego :notguilty:
Zabieg ten jest polecany zarówno dla osób dorosłych, jak i dzieci. Należy jednak zachować ostrożność, gdy jednocześnie cierpimy na infekcję ucha lub bardzo ostre zapalenie zatok. Poniżej znajdziesz instrukcję krok po kroku jak taką irygację wykonać.
http://www.tipy.pl/artykul_12331,jak-pl ... C2%B7.html
Jak dla mnie nie jest on nieinwazyjny dla organizmu a w razie czego będzie że to inhalacja herbatą zaszkodziła :notguilty: bo przecież zabieg należący do higieny nie mógłby :notguilty:
Awatar użytkownika
 antonia
Basieńka44 pisze:Pierwsze słyszę żeby płukanie zatok należało do higieny
Jedni się myją, inni wietrzą, zależy co komu pasuje, a herbarkę z miodem używam do picia, nie do inhalcji.
A tak na marginesie, najbardziej znany z higieny gardła i nosa był słynny Jan Kiepura, robił to kilka razy dziennie.
 123456
To ja chyba zacznę od herbatki :P A ile łyżeczek miodku dawać, tyle co normalnie do herbaty? Bo na tej stronie chyba nie było napisane, za to pamiętam że kilka razy dziennie można pić :) No i wnioskuję z postów, że minimum miesiąc :)

Za płukanie nie wiem jak się zabrać. Czytałam instrukcję trudne nie jest. Ale czy to trzeba kupić gotowy zestaw do tego typu: http://www.tanie-leczenie.pl/apteka-pro ... 16338.html czy jakąs gruszkę, konewkę - takie "przyrządy" wyczytałam w internecie.
Czy w sumie lepiej iść gdzieś na to płukanie i zrobią samemu.
 Basieńka44
edni się myją, inni wietrzą, zależy co komu pasuje, a herbarkę z miodem używam do picia, nie do inhalcji.
Może gdybyś użyła jako inhalatora zobaczyła byś efekty a tak tylko płuczesz jelita :notguilty:
Herbata ma być gorąca, przed chwilą zaparzona. Słodzimy ją miodem do smaku,
Możesz dawać dwie łyżeczki możesz trzy ja daje jedną i efekt jest
czas reakcji organizmu zależy od stanu organizmu jeśli masz zadawnione zapalenie zatok może to potrwać dłużej jeśli nie w ciągu miesiąca zobaczysz reakcje
Awatar użytkownika
 antonia
Najlepiej popytać w aptekach o
Fixsin Zestaw podstawowy do płukania nosa i zatok :)
a płukanie nawet dzieci wykonują same.
Basieńka44 pisze:Może gdybyś użyła jako inhalatora zobaczyła byś efekty a tak tylko płuczesz jelita
A Ty swoje po spożyciu takiej ilości tłuszczu i mięsa myjesz rozpuszczalnikiem? Płuca też powinnaś czyścić z sadzy po papierosach, nos i zatoki też by się przydało. Ale to nie ma pewnie żadnego znaczenia przy łuszczycy.
 Basieńka44
Wiesz kochana ja swojego organizmu nie traktuje jak pralki frani kiedy to po każdym praniu wypłukuje proszek i brud, mój organizm ma jeszcze zdolność oczyszczać się sam,może w prosektorium mnie wypłukają :D
Sadze mają swoje zadanie widać do spełnienia :notguilty:
Awatar użytkownika
 antonia
Basieńka44 pisze:Sadze mają swoje zadanie widać do spełnienia
Aż umieram z ciekawości, jakie? :surprised:
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 18