W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
 Basieńka44
Cynkowej nie trzeba przykrywać plasterkiem nawet na lampy
cynk działa na skórze jak tynk na ścianie nic się tam do blizny nie dostanie.
 123456
Trochę mnie dziś przypiekło na lampach. Wydaje mi się ze one nic nie dają tylko się przypiekam niepotrzebnie.

Wyczytałam na forum, że do balsamu można dodać napar z wrotyczu i wymieszać, czy mogę to zastosować?
 123456
Oj jednak się nie przypiekłam, a raczej przychajcowalam mocno, do tego swędzi wszystko.
Ehhh żal męczyć tak skórę.
Nasmarowałam grubą warstwą balsamu z mocznikiem.
Awatar użytkownika
 antonia
123456 pisze:Oj jednak się nie przypiekłam, a raczej przychajcowalam mocno, do tego swędzi wszystko. Ehhh żal męczyć tak skórę. Nasmarowałam grubą warstwą balsamu z mocznikiem
Jeśli masz wrażliwą skórę możesz ją natłuszczać i nawilżać przed naświetlaniem zwykłym nieperfumowanym kremem, mocno natłuszczać i nawilżać (grubą warstwą) kemem po opalaniu.
W leczeniu oparzeń słonecznych oraz po radioterapii i fototerapii najlepiej jest zastosować ALANTAN PLUS Krem alantoina + D-pantenol .
123456 pisze:Wyczytałam na forum, że do balsamu można dodać napar z wrotyczu i wymieszać, czy mogę to zastosować?
Lepiej do gęstego kremu nawilżającego, napar wymieszany z balsamem będzie za rzadki. Można zrobić sobie odpowiednio większą ilość i przetrzymywać do dwóch tygodni w lodówce.
Krem ma skłonności do rozwarstwiania się, ale to w niczym nie przeszkadza, można rozmieszać, właściwości są te same.
Stosować po naświetlaniach.
 123456
Dawno nie zaglądałam tu.

Chciałabym się poradzić. Byłam w laryngologa i przepisał mi na zatykający się nos tabletki Hitaxa. To tabletki przeciwalegriczne. Ja alergii raczej nie mam, miałam robione testy ale w sumie kilka lat temu. Pani doktor stwierdziła, że można spróbować z tymi tabletkami.
Do tego krople narivent, które mam stosować na noc. Krople te jednak nic nie dają jak nos zatkany w nocy tak zatkany.
Lekarka powiedziała, że jak migdałków nie mam to co ma być tu nie tak pod względem laryngologicznym....
A na bolące rano gardło kazała zwykłe tabelki do sokania,bo stwierdziła, że pewnie w nocy oddycham przez buzię skoro nos zatkany, gardło się wysusza i dlatego rano drze mnie.

Przeczytałam, że ta Hitaxa działa na cytokiny i coś tam coś tam, a w łuszczycy też główną rolę odgrywają limfocyty i cytokiny. Czy one nie zaszkodzą jak tak?

Pochwalę się też, że na zdjęciu rtg nadgarstka nic a nic nie widać:) Półtora roku temu też miałam rtg robione i nic nie było widać:) Ortopeda kazał nie wmawiać sobie niczego i nie wyszukiwać chorób, przepisał maść tylko i powiedział, że będzie dobrze. Bardzo sympatyczny starszy człowiek.
Awatar użytkownika
 antonia
123456 pisze:Byłam w laryngologa i przepisał mi na zatykający się nos tabletki Hitaxa. To tabletki przeciwalegriczne. Ja alergii raczej nie mam, miałam robione testy ale w sumie kilka lat temu. Pani doktor stwierdziła, że można spróbować z tymi tabletkami.
Lekarze starają Ci się pomóc. Czasami jest zbyt skomplikowane, żeby od razu wyszło w testach na co jesteśmy uczuleni. Ja też myślę, że te tabletki powinny Ci pomóc.
Poza tym powinnaś przepłukiwać sobie nos i zatoki. W aptece można kupić morską wodę i poinstruują Cię jak to się robi.
https://www.youtube.com/watch?v=3S43dWVHcLc
Trzeba myśleć pozytywnie, to naprawdę pomaga. :)
 Basieńka44
Przez wiele lat brałam leki na alergie bez dobrych efektów,
a miałam katar całoroczny wiecznie zatkany nos itp.wieczne stany zapalne zatok.
Odstawiłam leki histaminowe a wypróbowałam to
http://portal.bioslone.pl/porady-medycy ... a-z-miodem
ten niepozorny napój odblokował mi nos,piłam go jakieś 3 lata temu.
Piłam też wcześniej wyciąg z kasztana pomógł mi nie tylko na stany alergiczne bo i na skórę wtedy.
Obecnie nie muszę brać żadnych leków co kiedyś było nie do pomyślenia żebym mogła funkcjonować bez tabletki.
Czasami odzywa się okresowo alergia czy katar sienny widocznie po zjedzeniu czegoś co mi szkodzi są to już sporadyczne incydenty.
Po pitej herbacie w ten sposób zeszło dużo zaległej ropy z zatok jak i drug oddechowych odblokowały się też uszy.
 123456
Też myślałam, że to może coś z zatokami się dzieję.
A nos mi się zatyka tylko w nocy. Ja niemądra używałam długooo obkurczających kropli na noc, żeby spać nieprzytkana:P Z katarem raczej nie mam problemów, jedynie takie, że na zimnie mi wciąż się z niego leje;p więc zimą przechlapane:p ale takie coś ma każdy w większym lub mniejszym stopniu:P
Testy alergiczne miałam robione kilka lat temu i naskórkowe ( teraz wiem, że nie powinnam w ten sposób robionych chyba mieć) i z krwi, wszyskie ujemne, ale rzeczywiście czasem może od razu wszystko w testach nie wyjść.

Wypróbuję najpierw płukanie zatok, nie zaszkodzi. I spróbuje herbatki z miodem. A lakarka pytała czy leczone miałam kiedyś zatoki. Ja z uśmiechem na to: nie wiem.
Basieńka wspominała o uszach. Ja się na wizycie dowiedziałam, że mam trochę niskie ciśnienie w uszach cokolwiek to znaczy :P

Hm jak płukanie nie pomoże i herbatka, spróbuje z tabletkami :)
Chociaż ostrożnie podchodzę teraz do wszelkich leków, żeby ł. nie powariowała, bo jakby nie było świadomość, że łzs istnieje i każdego może sięgnąć mnie przeraża.

A i cały czas robię codziennie te kąpiele stóp w chlorku, wsypuję dwie łyżki. Nie czuję żadnej różnicy, nawet plamka na stopie wygląda tak jak wyglądała. Ale jestem z tym systematyczna przynajmniej.

No i oczywiście pozytywnie do wszystkiego nastawiona :)
 Basieńka44
a niemądra używałam długooo obkurczających kropli na noc, żeby spać nieprzytkana:P Z katarem raczej nie mam problemów, jedynie takie, że na zimnie mi wciąż się z niego leje;p więc zimą przechlapane:p ale takie coś ma każdy w większym lub mniejszym stopniu:P
Też tak kiedyś myślałam teraz wiem że nie jest to prawdą
a bardzo uciążliwym jest chodzić stale z chusteczką przy nosie :D
Wypróbuję najpierw płukanie zatok, nie zaszkodzi. I spróbuje herbatki z miodem
Jak jedno to nie drugie
po miesiącu napiszesz że chciałam cię zabić herbatką z miodem :notguilty:
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 18