W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
A to już każdy sam do tego dojdzie co lepsze odkąd stosuje kąpiele solno-olejowe opanowuje małpe jak same solne niekoniecznie
Odkąd sama sobie jestem profesionalistką lepiej mi idzie leczenie jak przy ich pomocy :notguilty: xd
Awatar użytkownika
 szater
Biata Body-ICHTILIUM to krem natłuszczająco-nawilzający, Doxycyclin to bardzo silny antybiotyk(niestety, nie jak twierdzisz słaby) Belosalick to jedyny steryd jaki masz zlecony....to o jaki nadmiar sterydów chodzi?pytasz czy nie za duzo sterydów....a gdzie? bo masz szerokie spektrum leczenia.Antybiotyk redukuje zakażenie bakteryjne w twoim organizmie,to angina nie wyleczona a zaleczona nadal sypie,natłuszczacz no wiadomo natłuszcza,belosalicem usiłuje lekarka ogarnac stan na głowie....na ciało dostałas masc ale nie napisałas jaka.Sądze ze naprawde starała sie spojrzec na całosc problemu.Nie mozemy ciagle podchodzic do wszelkiego rodzaju leczenia z takim nastawieniem że zle i wszystko zle.Poddawanie pod ocene i podwazanie opini lekarza specjalisty :surprised: co do naswietlan to podczas silnego wysypu,spowodowanego stanem zapalnym(czynnym) w organizmie i podawaniem antybiotyków jest przeciwwskazane.Pozdrawiam,zycze poprawy i szybkiego powrotu do zdrówka. :)
 BIATA
Nie wiem czy silny czy nie silny to była tylko opinia mojej pani dermatolg że przepisuje mi słaby antybiotyk i że nawet żadnych tabletek osłonowych nie będę musiała brać bo on jest słaby.
Krysiu Ty chyba nie doczytałaś dokładnie tam co napisałam, Belosalic to nie jedyny steryd jaki mam zalecony do ciała bo jednego dna jest belosalic a drugiego maśc robiona z innym sterydem, na ciało i na głowę dostałam belosalic tylko tyle że na głowę w płynie, a na ciało maść belosalic na przemiennie mam stosować z maścia robiona ze sterdydem, plus nawilżacz ten z pharmaceris. A na głowe tylko belosalic i nic wiecej.
Awatar użytkownika
 szater
Uważam jedynie i jest to moje zdanie ,ze skoro zdecydowałąs sie skorzystac z porady lekarza to powinnas zastosowac sie do jej zalecen,ona cie widziała,jest w stanie ocenic sytuacje i napewno starała sie ci pomóc :notguilty: Podana przez lekarke forma leczenia jest spójna,eliminacja poszczególnych czesci wej terapii moze nie przyniesc efektów.No ale oczywiscie zrobisz jak bedziesz uważała za stosowne.Jakbys mogła to podaj skład tej masci robionej na ciało,pozdrawiam :)
 BIATA
Oto skład maści robionej:
Acidi salicilici 5,0
Hydrocortisoni 1,0
3% sol Acidi borici 10,0
Eucerini ad 100,0
M.f.ung
Nie wiem czy dobrze go przeczytałam,mogą być jakieś błedy bo nie mogę dobrze tego rozczytać.
Awatar użytkownika
 henia
Literówki nie są tu ważne :D wiemy o czym Ty :*

Wracając do zaleceń p. doktór - niekoniecznie kumam tę jej mysl przewodnią? - wysyp na całym ciele; nie ma możliwosci smarowania punktowego; to co? - lecieć po całosci? O ile rozumiem ten steryd na glowę - chociaż i tu barak mi masci na zlikwidowanie łuski na czerepie :crazy: to ni jak nie rozumiem - co tublka maści sterydowej ma z robieć na ciele zajetym calosciowo wysypem?

Utrzymuje dalej swoje zdanie - kapielami spróbowac ogarnąć wysyp w sensie oczyszczanie się skory. do tego oczyszczanie wewnetrzne na maxa w sensie ostropest i woda z cytryna na czczo.
Moim zdaniem tu potrzeba czasu w sensie czas potrzebny jest organizmowi no oczyszczenie, pod warunkiem że to leczenie anginy zostalo juz zakończone. Bo jeżeli nie, to tam jest główny problem na dziś. Pozdrawiam gorąco :*
 BIATA
Nie pomyślałam żeby pić tej cytryny na czczo, a ostropestu nie mam chyba że go kupię na allegro to wtedy zacznę pić.
Tak pani doktor kazała lecieć po calości belosalicem, punktowo nie da rady.
A na głowę przepisała mi oliwkę na 24 lub 48 godz na zlikwidowanie łuski, chociaż nie weim kiedy ja to zrobię bo nie mam mogę sobie pozwolić na nie wychodzenie z domu dwa dni a z tłustymi włosami nie wyjdę.
Heniu ja też tego nie rozumiem co tubka maści maa zrobic na tak zajętłym ciele tzn taak naaprawdę dwie tubki bo jedna belosalic a druga ta robiona i na przemiennie mam codzień smarować.
W piątek zakońncze leczenie anginy i już jest wszystko ok chybaa z moim gardłem bo i nie odczuwam ale dokoncze już braćc ten antybiotyk.
 BIATA
gdzieś tam przeczytałam w jakiś postach że nie wycofuje sie ze sterydów od razu tylko stopniowo czyli jak bo nie rozumiem?? u mnie wyglada tak sytuacja:: na tułowiu jest ok są już białe plamy łuszczyca tak jakby sie wchłonęła ale mam pytanie do kiedy mam jeszcze tymi sterydami sie smarować??? kiedy odstawić?? moja niby pani dermatolog kazala mi za miesiąc przyjechac ale to troche długo leciec sterydem na tulowiu jak juz jest w miare. Na nogach w ogóle nie ma poprawy nie wiem czemu choc smaruje tak samo całe ciało wiec tu dluzej bedzie leczenie sterydem, tylko nie wiem czy tułów przestac smarowac czy co.
Oby mi nie wysiało ciała po odstawieniu sterydów.
Awatar użytkownika
 antonia
Powoli odchodzić tzn. jeśli daną maścią smarowałaś codziennie, to gdy zaczynasz odchodzić stosujesz ją rzadziej. Na przykład: następny tydzień co drugi dzień, za dwa tygodnie co trzeci dzień i potem już wcale.
Ty zdaje się smarujesz naprzemiennie- raz mocniejszym sterydem i raz słabszym tzn. co trzeci dzień mocniejszym a w pozostałe słabszym. Następny tydzień już tylko słabszym, a potem co drugi dzień tym słabym na przemian z innymi maściami bezsterydowymi. Potem kończysz całkowicie sterydy i tylko dosmarowujesz łagodnymi maściami.
Nogi zawsze bardzo długo się goją, trzeba się uzbroić w cierpliwość. :)
Tam, gdzie masz już tylko białe plamy możesz smarować maścią ziołową , żeby doleczyć.
 BIATA
ziolową czyli jaka??? to w koncu ziołowa żeby doleczyć czy trzeba dokończyc leczenie maścia bezsterydowa ale jaka jak wizyta za miesiąc u dermatologa?? a to trzeba dokanczac maścia bezsterydowa nie mozna odstawić sterydu i juz niczym nie lezyć??
  • 1
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 103