W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
Awatar użytkownika
 antonia
Ziołowa to np. nagietkowa, czy konopna, może też być zamiast tego krem mediderm, czy coś innego, też bezsterydowego. Ty oczywiście kończ taką jaką masz przepisaną. Ja podałam tylko przykład. :) :)
 BIATA
a to nie konczy sie leczenia np. kokretnym jeszcze leczeniem cygnoliną czytam daivonex?? po prostu przestaje sie smarowac sterydem i tylko nawilza tak??
patrze ze na piersiach mam jeszcze zmiany tak jak na nogach, tyle ze na piersiach sa lekko różowe i widac poprawe, a na nogach nie bardzo.

Oby nie bylo tak po tych sterydach że tak jak szybko zgineło tak szybko powróci/
Awatar użytkownika
 henia
Witaj rekonwalescentko :*
Maść ktorej używasz - daivobet, to nie tylko steryd; wiec i nie dziwi się za bardzo, że zadziałało/jest poprawa.
Ale po kolei - już przez jakiś czas, Twoja skóra była smarowana diavonexem; a daivobet, to to samo tylo wzbogacone o steryd właśnie; wiec nie dziw się, że tak szybko zadziałał. Dodatkowo stosujesz kąpiele, no to masz efekty. Gratuluję :D

Jeżeli uwazasz, ze tam pod tymi białymi plamkami nic nie ma, to zastosuj porady Antoni, czyli smarowanie tym daivobetem rzadziej i coraz rzadziej. Dodatkowo kapiele jak zwykle, i tak jak Antonia radzi natłuszczanie. Masz też do dyspozycji Buska Maske Siarkową - korzystaj z niej.

Mam nadzieję, ze ta poprawa to nie tylko efekt maziana, ale to też koniec infekcji w Twoim organizmie, i powolne jego oczyszczanie.

Na maxa tez stosuj wszelkie oczyszczanie i wspomaganie wewnetrzne. Masz organizm wyjałowiony przez antybiotyk czyli woda z cytryna, ostropest i ta neoglandyna - którą Dobry Duch Ci ofiarował. Powodzenia :D
 BIATA
Tak oczywiście będę brała Neoglandynę od dobrego ducha :):):)
No tak to steryd więc dlatego tak szybko zadziałąl, ale oby nie powróciło bo masakra będzie.
Pani Beata poradziła MI ŻEBYM DO KOŃCA TUBKI UŻYLA DAIVOBETU A ZOSTAŁA MI POŁOWA A POTEM POMYŚLIMY, tułow będę bardzo mało smarowała więcej na nogi.
Własnie Heniu nie mam tej buski maski siarkowej ale kupię ja , tzn zamówie bo pewnie u mnie w aptece nie ma, ale i tak nie mam kiedy ją stosować bo narazie robię te kąpiele codzień czyli gałazki brzozy+ sloma owsu+ liście szałwi, więc nie będę dwa razy się kąpała dziennie żeby zastosować tą buskę maskę bo czasu mi zabraknie ,chyba że jednego dnia kąpiiele w ziołach a drugiego maska??
Od wczoraj chodziłam z tłustą głowa dopiero dziś zmyłam oliwkę która przepisała mi dermatolog na sciągnięcie łuski z głowy, z tego co widzę to chyba mi zeszła potem moja mama jeszcze dokładnie ją zobaczy, mam glowę czerwona jedna wielka plama z przodu, więc ta część glowy jest cała zajęta luszczycą a z tyłu pojedyńcze zmiany, od dziś zaczynam stosować belosalic w płynie do głowy.
No w końcu mam internet :) był z nim problem dltego terz dopiero odpisuję
Antonio czy jest lepiej tego bym nie powiedziała :( jest gorzej skończył mi się daaivobet i miałam już płskie zmiany i białe i jeszcze smarowałam daivonexem i potem zaczeło się od poczatku wyszło mi z powrotem wszystko tyle że większe i chyba więcej tych zmian. Teraz stosuje drugi dzień prodermię i oczywiśie nadal te kąpiele, nie wiem co już z tym wszystkim zrobi, jest żle mam całe ciło zmian jest gorzej niż nq początku bo wtedy były małe teraz są większe ie wiem co robic już z tym wszystkim :(
BIATA pisze:[...] ie wiem co robic już z tym wszystkim[...]
Moim zdaniem, dać sobie czas w sensie dać czas organizmowi na oczyszczenie się ze skutków przebytej choroby.

Jako, że mam wglad w te zmiany, to fakt jest ich wiecje ale radziłabym nie przesadzać z tą ich wielkością. Powodzenia :*
Jeżeli to się do takich wielkosci "rozszerzyło", to nie radzę lecieć smarowaniem, po całości. Proszę też - nie zaprzestawaj kapieli - nawet jezeli nie zadziałają na zmiany łuszczycowe, to dadzą oddech umeczonej tymi smarowankami skórze, tej zdrowej też. Buziaki i trzymaj się dzielnie :*
  • 1
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 103