W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
 BIATA
Heniu no pewnie że nie będę rezygnowała z kąpieli, dziś znów kąpałam się w płatkach owsianych po zagotowaniu gotowałam je jeszcze ze 20 min napęczniały ale nie rozwaliły się nie zrobiłaa się z nich miazga tylko były całe ziarenka jak myślicie czy muszą one się rozwalić?? czy nie?? bo pewnie nie przy rozwalonych też puszcz te klej.
No już 3 dzien które się smaruję exorexem. Wczoraj się oplałam i tam gdzie się smaruję zmiany są bardziej czerwone i na obkoło zmia skora takrze.
 BIATA
Mam do Was pytanie bo już zpomniałam jak to kiedyś było.Jak się posmaruję tym exorexem i jak on wyschnie to robi mi się taka skrópka na zmianach, taki jakby lakier żółty i po 15 min jak nawilżam skórę maścią nagietkową to to się zrywa czyli ma ten exorex odpaść tak??
 BIATA
O to mi chodziło że jak ten exorex sie zerwie to i tak ni się nie stanie no nie?? bo to co miało do skóry wsięknąć to wsiękło a reszta przyschła i potem jak nawilżam skórę to to się odrywa. Jak myślicie czym mogę skórę jeszcze nawilżać, maścią nagietkowa i czym jeszcze?? po tym moim oststnim opalanie zmiany się zrobiły płaskie i takie przyschniętę, takie jak rok temu po eorex.
Awatar użytkownika
 henia
Wszelkie maści lecznicze w tymi exorex, staram się trzymać na zmianach przez ok. 2 godz. Dopiero potem szlo u mnie nawilżanie/natłuszczanie. Przy stosowaniu dziegci bardziej w stronę natłuszczania szłam.
BIATA pisze:O to mi chodziło że jak ten exorex sie zerwie to i tak ni się nie stanie no nie?? bo to co miało do skóry wsięknąć to wsiękło a reszta przyschła i potem jak nawilżam skórę to to się odrywa. Jak myślicie czym mogę skórę jeszcze nawilżać, maścią nagietkowa i czym jeszcze?? po tym moim oststnim opalanie zmiany się zrobiły płaskie i takie przyschniętę, takie jak rok temu po eorex.
Dla pełnego bezpieczeństwa, to radzę najpierw exorex zmyć olejem np.,potem wszelkie zabiegi kosmetyczne :)

Maść nagietkowa jest na podłoży wazeliny czyli ona bardziej natłuszcza niż nawilża. Od nawilżania są balsamy np.Nawilżanie i natłuszczanie, to dwa różne zabiegi kosmetyczne.

Mam nadzieję, że przed opalaniem starannie zmywasz ten exorex ze zmian ;)Powodzenia :*
z tego co mowil mi moj lekarz to jezeli natluszczasz cialo exorex krem to nie musisz zmywac balsamu wtedymozesz krem nakladac juz po 20min a jezeli natluszczasz czyms innym to proponuje zastosowac sie do rady Heni:)
A ja tylko chciałem tu dopisać, że kiedyś przeczytałem cały ten wątek :) :crazy:

I chciałbym wam zwrócić uwagę na to jak BIATA z osoby nerwowo i desperacko poszukującej uleczenia z choroby, stała się spokojną, systematyczną, oświeconą osobą :)

Pozdrawiam serdecznie
michal_e51 pisze:A ja tylko chciałem tu dopisać, że kiedyś przeczytałem cały ten wątek :) :crazy:

I chciałbym wam zwrócić uwagę na to jak BIATA z osoby nerwowo i desperacko poszukującej uleczenia z choroby, stała się spokojną, systematyczną, oświeconą osobą :)

Pozdrawiam serdecznie
Trafna uwaga, i o to w tym wszystkim chodzi, żeby spokojnie podejść do tematu, ł to nie wyrok.
Brawo Biata :* :*
 BIATA
michal_e51 pisze:A ja tylko chciałem tu dopisać, że kiedyś przeczytałem cały ten wątek :) :crazy:

Pozdrawiam serdecznie[/quote
uciesszył mnie ten komentarz :D nerwowa to trochę jestem jeszcze i chce uleczyć się dalej z tej choroby no ale nie mogę, ale ciągle poprawa jest :)
henia pisze:Wszelkie maści lecznicze w tymi exorex, staram się trzymać na zmianach przez ok. 2 godz. Dopiero potem szlo u mnie nawilżanie/natłuszczanie. Przy stosowaniu dziegci bardziej w stronę natłuszczania szłam.
Dla pełnego bezpieczeństwa, to radzę najpierw exorex zmyć olejem np.,potem wszelkie zabiegi kosmetyczne :)

Maść nagietkowa jest na podłoży wazeliny czyli ona bardziej natłuszcza niż nawilża. Od nawilżania są balsamy np.Nawilżanie i natłuszczanie, to dwa różne zabiegi kosmetyczne.

Mam nadzieję, że przed opalaniem starannie zmywasz ten exorex ze zmian ;)Powodzenia :*
Heniu a o co dokładnie Ci chodzi to jakbym miała to zrobić posmarować się exorex i po 2 godzinach jak mam zmyć ten exorex zmyć olejem??? jak przypuśćmy w tym momencie nie mogę brać kąpieli bo jestem w pracy i tam tylko nawilżam skórę, a przed pracą rano opalam się wtedy przed wyjściem exorex i lecę do pracy i tam w trakcie przerwy czasem czymś nawilżam i jak przychodzę do domu kąpiel exorex i za 30 min natłuszczam nagietkową, nie miałabym czasu tyle razy dziennie brać kąpieli, bo o to Ci chodzi żeby się kąpać?/ czy po prostu jakoś na husteczkę polać olej i tak zmyć exorex a potem nawilżyć??
Tak Heniu przed opalaniem zmywam starannie exorex dziś przed pójściem na słońce zrobiłam sobie kąpiel w soli i oleju 20 minutową.
W ten sam dzień po opalaniu to te zmiany kiedpsko wyglądają bo są zaczerwienione i na obkoło też skóra jest czerwona ale na drugi czy trzeci dzien jest ok, zmiany już porobiły mi się plaskie, tylko że jestem w łaty tam gdzie zmiany to skóra jest bardziej brązowa ale to aż tak bardzo mi nie przeszkadza.
 BIATA
Heniu bo nie wiem czy Ty mnie dobrze zrozumiesz w tamtym poście więc wytłumaczę jeszcze raz, exorexem smaruję się 2 lub 3 razy dziennie i co po tych każdych smarowaniach musiałabym się kąpać w oleju żeby go zmyć a potem nawilżyć?? nie dam rady brakowało by mi na to czasu, więc jak mam zmyć exorex olejem?? a zawsze wydawało mi się żeby go nie zmywać tylko np, natłuszczać bez zmywania żeby był na skórze jak najdłużej nawet jeżeli wysechł już.
Awatar użytkownika
 henia
Witaj Kochanie :* jak ja lubię, te Twoje pytanka :D
BIATA pisze:[...] exorexem smaruję się 2 lub 3 razy dziennie i co po tych każdych smarowaniach musiałabym się kąpać w oleju żeby go zmyć a potem nawilżyć??[...]
Zmyć nie znaczy się kapać. Zmyć - znaczy tak jak proponujesz - husteczka, ręcznik - na to olej czy nawet zwykła woda. Zmywać - żeby czasami nie doszło do reakcji: exoex a mazidło natłuszczajace w sensie uczulenia.

Nie leczysz się exorexm po raz pierwszy, masz juz tam Swoje doświadczenia z nim, i rób tak - jak się u Ciebie sprawdza. Jak nie ma żadnych współreakcji exorex>natłuszczacz, to tylko się cieszyć.

Nie musisz za kazdym razem kapać się, toż to oszaleć by przyszło :crazy:
Jeżeli wspominamy tu o kapielach, to mamy na myśli takie polegiwanka w wanience w ziaołach, przynjmniej raz dziennie, i one to raczej w celach leczniczych niz higienicznych ;)

Reasumując dawaj ten exorex tak jak on Ci tam pasi. Nie zapominaj o natłuszczaniu, i zmyciu go dokładnym przed opalaniem. Reszta, to Twoja twórczość własna :D

Z ciekawostek - tę sama reakcję zmian pewnie byś osiągnęła i na proderminie, tylko ją w sensie tę którą posiadasz, by było trzeba z lekka rozzrobić czyli wymieszać z euceryną.
Jak dobrze pamiętam, Twoja prodrmina to z zawartoscia ok. 20% dziegcia jest; a exorex to - albo 1 albo max. 5% tej smoły węglowej.
To dlatego Cię po exorexe mniej po tych opalankach piecze. Powodzenia :*
  • 1
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 103