W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
 BIATA
:D :D :D hehe te moje głupie pytanka to tu wszyscy a szczególnie Heniu Ty tak lubią że aż mają je po dziurki w nosie, ja wiem że ja głupio pisze :) i jestem mało domyślna ale zawsze wole się upewnić :) :) :) :) :)
U mnie nie dochodzi do żadnej reakcji uczuleniowej więc nie ma potrzeby chyba zmywania będę robić tak jak robiłam.
O Heniu ze mnie nie jest taki spec żebym mogła się wcześniej sama domyślić że mogę tą proderminę rozrobić z eurycyną a juz teraz trudno mam exorex.
ja przeważniie przed pójściem na słonce biorę kąpiel w oleju lub płatkach owsianych i zmywam żelem pharmaceris myślisz Heniu że dobrze?? czy jakieś inne zabiegi robić?? xd xd
Kurcze dziś mam wolne mogłabym się opalać to taka brzydka pogoda cały dzień się paskudzi pada i tak w kółko.
ja przeważniie przed pójściem na słonce biorę kąpiel w oleju lub płatkach owsianych i zmywam żelem pharmaceris myślisz Heniu że dobrze?? czy jakieś inne zabiegi robić??
jak mogę coś podpowiedzieć do kąpieli w oleju czy płatkach nie używaj już nic innego nawet żelu
to ma być kąpiel lecznicza trwająca 20 min i tylko w tym co dodasz do kąpieli tzn olej i sól czy płatki :)
a jak chcesz tylko zmyć preparaty wtedy weź krótką kąpiel zmywając je zelem
Kąpiel leczniczą możesz robić dwa razy w tygodniu :)
Po kąpieli w płatkach czy oleju skóry nie należy wycierać owinąć się ręcznikiem i niech wszystko się pięknie wchłonie w skórę jeśli chcemy mieć efekt leczniczy :)
 BIATA
Ok Basieńko dziękuję za podpowiedz a jeszcze mam pytanie, przed pójściem na słońce leże w wannie w soli i oleju i wystarczy jak ręka tylko się umyję?? zmyja się te specyfiki maści itp w oleju nie muszę już używac żelu?
mówisz że tylko dwa razy w tygodniu wystarczy brać kpiele lecznicze. Myślałam że trzeba conajmniej co dwa dni.
Ale sobie myślicie że ja jestem męcząca :D wiem przyznam Wam rację ale wolę się upewnić :)
Możesz użyć gąbki :D :D olej oczyszcza skórę lepiej jak wszelkie żele a sól złuszcza martwy naskórek tak że wystarczy gąbka :D
Tak co dwa dni ale jak masz ograniczony czas lepiej dwa razy w tygodniu jak wcale :D :D
BIATA pisze:mówisz że tylko dwa razy w tygodniu wystarczy brać kpiele lecznicze. Myślałam że trzeba conajmniej co dwa dni.
Kąpiele lecznicze to nie tylko złuczczanie naskórka, tym bardziej nie zmywanie brudu ze skóry.
Skóra w kąpieli mięknie i rozszerza pory, przez które wchłaniają się do wewnątrz organizmu leki, witaminy i mikroelementy. Zmiękczając skórę w kąpieli przygotowujemy ją do wchłonięcia głębiej maści, którą się smarujemy, dlatego o ile to możliwe kąpiemy się nawet codziennie.
Najlepiej wieczorem przed snem, by twardej, sklepionej skórze dać jak największą możliwość wchłaniania. Smarujemy cieniutko, lekko wmasowując maści lub kremy lecznicze.
Rano, gdy się przebudzimy, skóra jest ciepła i miękka, gotowa na przyjęcie leków, wtedy powtarzamy smarowanie.
A więc jeszcze raz: kąpiel codziennie :) :)
Dopiero wtedy jest największa szansa na szybszą remisję :D
Powiem tak przy wysypie kąpiele robię codziennie z biegiem znikania zmian co drugi dzień a potem schodzę na dwa razy w tygodniu skóra się przyzwyczają tak samo do kąpieli leczniczych jak i innych specyfików :) :)
w soli i oleju wystarczy dwa razy w tygodniu jak nie ma dużo zmian
a inne owszem można :)
z moich obserwacji najlepiej nie łączyć zbyt dużo ziół czy inszych specyfików wszystko inaczej działa na skórę
np do soli i oleju już nie dodaje ziół czy płatków
a stosuje zamiennie
Basieńka44 pisze:Powiem tak przy wysypie kąpiele robię codziennie z biegiem znikania zmian co drugi dzień a potem schodzę na dwa razy w tygodniu skóra się przyzwyczają tak samo do kąpieli leczniczych jak i innych specyfików

Czyli sama opóźniasz wchłanianie leków do skóry, bo pod wpływem ciepłych kąpieli pory w skórze się rozszerzają i jest lepsze wchłanianie. To jest naturalna reakcja skóry na ciepłą wodę.
Kąpiele nie szkodzą, wprost przeciwnie, nie musimy się ich bać ani unikać. :) :)
Nic kochana nie osłabiam bo leków nie stosuje leczę się kąpielami i octem jabłkowym czy inszymi naturalnymi specyfikami :D :D
Nie można też przyzwyczaić skóry do codziennych takich polegiwań po 20 min bo potem bez tego ani rusz to już z moich obserwacji :D :D
antonia pisze: A więc jeszcze raz: kąpiel codziennie :) :)
Dopiero wtedy jest największa szansa na szybszą remisję :D
Podpisuję się pod tym w 100%. Ja biorę 20-30 min kąpiel codziennie i bez niej nie wyobrażam sobie walki z tą chorobą. Trochę to nudne, ale stawiam sobie laptopa na zlew i oglądam filmy :D Chłonę tych filmów koło 120 rocznie :cool:
W sumie to można by zmienić to na jakieś audiobooki, żeby mózg się przy okazji rozwijał :notguilty:
  • 1
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 103