W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
U mnie sobie poradził stosowałam za krótko ale działanie dobre
madzia................maść ochronna z wit A tak się właśnie nazywa dostaniesz ją w każdej aptece bez recepty cena ok 3zł
a na okolice szyi twarzy itp.polecam żel z żywokostu można go stosować nawet poza domem szybko się wchłania nie tłuści a szybko likwiduje wszelkie podrażnienia działa też dobrze na plamki łuszczycowe też go dostaniesz w aptece koszt 15 zł ja stosuje ten
http://www.gorvita.com.pl/el_z_ywokostem.html
dziękuje bardzo za porady a co zrobić z gęstymi łuskami na całej powierzchni głowy od uszu po cały przód tył za uszami używam BELOSALIC I niestety 0 efektów i jeszcze bardziej jakby się nasilało co robić co jeść pić czym smarować oliwa salicyn. nie daje rezultatu szampon CLOBEX też 0 efektów a kosztuje 60zł nie mam już nadziei na wyleczenie ,a niestety pieniążków też braknie sama nie pracuje w domu się nie przelewa błagam pomóżcie
najtańszy i jak dla mnie najlepszy sposób to maść z wit A i ocet jabłkowy czy maseczki z jajka i oliwy.
 BIATA
witam. Ja dalej się smaruję exorexem lotion narazie jest w miarę ale zauważam że łuska mi się pojawia na niektórych zmianach może jak kupię balsam z nagietka to trochę zejdzie?? teraz nie ma w ogóle słońca mogę rano smarować się exorexem potem w południe znów i wieczoram się wykąpać posmarować nim i po godzinie natwilżać skóre bez kąpania?? wić miałabym go cały czas na sobie. pomiędzy ranem a południem też bez zmywania exorexu nawilżam skóre.
 BIATA
jutro zrobię innym aparat więc zdjęcie będzie może bardziej wyrażne jest ok zmiany nia sa czerwone ale naprawdę jak teraz się obejrzałam dokładniej to wszędzie prawię łuska jest, i nie wiem co robić??
Załączniki
SDC11382.JPG
SDC11382.JPG (42.96KiB)Przejrzano 962 razy
Ja też tak mam często, że w czasie smarowania się jakąś maścią w dalszym ciągu pojawia mi się łuska. :( Smaruję (wcieram) wtedy maścią HASCERAL (to jest maść salicylowa z mocznikiem) likwiduje łuskę i ułatwia innym lekom przedostanie się w głąb skóry. Na to dopiero kładę inną maść np. EXOREX. Jeśli nie jesteś uczulona na salicyl czy mocznik to możesz spróbować tej metody :) Hasceral jest tani i dostępny bez recepty.
 BIATA
ale wytłumacz mi Antonia jak możesz jak się nią smarować np. rano Hascerol potem za godzinę bez zmywania exorex czy musze zmywać?? ile razy ten hascerol dziennie??
Od razu na hasceral smaruję inną maść nie czekam długo, czasami dla odmiany wieczorem hasceral a rano inną. Obserwuję swoje zmiany na skórze i widzę co potrzebują :D Jak wychodzą jakieś grudki to częstuję skórę większą ilością soli w kąpieli, maść salicylowa a na to nagietkowa lub cocois , może być każda inna, którą się ma w domu :D Wypróbuj swoje sposoby, które są dla Ciebie najlepsze, nie bój się zmian, to tylko Ci wyjdzie na dobre :) :)
 BIATA
ja jak się posmaruję tym exorexem to mam taką błonkę żółtą ( takie coś jakby się lakierem pomalowało i to taka cienitka warstwa jest i schodzi) i ja potem po exorexsie po godzinie nawilżam skóre i jak się smaruję to to pod ręką mi schodzi jak wcieram jakiś balsam czy Wy też tak mieliście?? nic nie szkodzi że to się zrywa?? bo to zasycha ten exorex i jest taki żółty taka błonka.
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 103