W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
BIATA pisze:ja jak się posmaruję tym exorexem to mam taką błonkę żółtą ( takie coś jakby się lakierem pomalowało i to taka cienitka warstwa jest i schodzi) i ja potem po exorexsie po godzinie nawilżam skóre i jak się smaruję to to pod ręką mi schodzi jak wcieram jakiś balsam czy Wy też tak mieliście?? nic nie szkodzi że to się zrywa?? bo to zasycha ten exorex i jest taki żółty taka błonka.
Dokładnie tak ma być!!!! Cierpliwie smaruj w końcu tej łuski nie będzie, bardzo dobrze że nawilżasz. Możesz później dosmarowac jeszcze raz exorexem i po następnej godz natłuścić. :)
 BIATA
Dzięki Gosiaczek :D czyli to jest normalne że ta błonka robi się po exorexie i że ona się zrywa przy nawilżaniu, a czemu Gosiaczek Ty naprzemiennie używałaś cocais i Exorex?? a nie jednego cały czas lub drugiego?? myślisz że tak było lepiej??
To mam nic z tą łuską nie robić?/ nie kupować tak jak Antonia pisała Hesceral??
Odpowiem za Gosiaczka bo ona dopiero w niedziele tu zajrzy :D
powodem było chyba to że exorex łatwiejszy w zastosowaniu do pracy :D
 BIATA
No tak ale to dlaczego ciągle exorexu nie używała?? a o tym też odpowiesz za nią To mam nic z tą łuską nie robić?/ nie kupować tak jak Antonia pisała Hesceral??
no ja też dopiero będę w niedzilę teraz wybywam yrlop się zaczął ale pogoda nie dopisała :surprised:
Z tego co wiem cocois śmierdzi więc do pracy za bardzo się nie nadaje a exorex szybko się zapach ulatnia cieniutka łuskę ja bym tylko częściej nawilżała :D :D
Biata, tu nastąpiło totalne nieporozumienie :D :D
To ja używam hasceral wtedy kiedy mimo zaleczania zmian tworzy mi się jeszcze trochę łuski. Nie znaczy to jednak, że Ty musisz się leczyć moim sposobem :D W przypadku łuszczycy każdy powinien dopasować lek do swojej skóry w taki sposób aby osiągnąć najlepsze efekty. Ja Ci opisuję mój sposób leczenia, Basieńka swój i Gosiaczek swój. Myślę, że wybierzesz od każdej z nas po troszeczku to co Ci będzie najbardziej pasować i wprzyszłości będziesz sobie radzić bez niczyjej pomocy :D :D ale jeśli zajdzie taka potrzeba to możesz zawsze na nas liczyć :) :*
niestety mam rany na głowie po occie boli co zrobić i czym zastąpić ocet jabłkowy smaruje maścią z wit. A i wszystko schodzi tzn te łuski potem myłam szarym mydłem ,ale niestety tłuste włosy myje pół godz. ,żeby zmyć to CO ROBIĆ MACIE JESZCZE JAKIEŚ POMYSŁY NAS TAŃSZE METODY ????Świetnie mi pomagacie dziękuję
Madziu, chyba masz poranioną skórę, że Cię boli, normalnie nie powinno. Nie drap głowy i nie zrywaj łusek. Wyczesuj je delikatnie grzebieniem a skórę głowy przecieraj tamponikiem umoczonym w naparze z nagietka. Dziewczyny myją sobie włosy w płynach do naczyń, przez jakiś czas można, ale nie zawsze, żeby włosów za bardzo nie przesuszyć. Jak już będzie skóra wyleczona z ranek, można znów spróbować z octem. Najpierw rozcieńczaj go z wodą, żeby skórę przyzwyczaić. Daj znać jak coś się będzie działo. :)
witam i ten olejek z nagietka można kupić w aptece ,bo u nas nie ma sklepów zielarskich???tak mam ranki zgrubienia skórne i to spore maść super działa tylko no nadal tłuste włosy pozostają bardzo Ci dziękuję za porady
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 103