irute91@ pisze:u lekarza rodzinnego mam właśnie cygnoline i hydrocortizone, a teraz czekam na wizyte u p. doktor Osińskiej. ale dopiero mam na koniec maja. jak miałam mniejsze wysypy to sama dałam sobie rade, a teraz to wysiadam psychicznie i fizycznie
Jeżeli koniecznie do tej p. doktor, to proponuje-za moją chora "encyklopedią": całkowita odstawka cygusi i wszelkich sterydów. Kąpiele w szałwii, płatkach owsianych, brzozie. I koniecznie pokrzywa, również do picia-na oczyszczenie krwi.
Smarowanko to: oliwka i krem z rumiankiem tez powinny pomóc -rumianek ściąga i działa antyseptycznie.
Ze swojej strony: o ile się nie mylę, u lekarzy dermatologów, nie ma "rejonizacji" czyli każdy do którego się zgłosisz, powinien Cię przyjąć. Na ul. Putry w Suwałkach jest przychodnia specjalistyczna w której przyjmuje też dwóch dermatologów. Nigdy nie czekałam na przyjęcie tam, dłużej niż kilka minut. Przyjmują też w godz. popołudniowych. Także można sobie dobrać odpowiednią godz. Radziłabym skorzystać, bądź co bądź masz stan zapalny, na tych swoich zmianach. Zadzwoń, na wszelki wypadek na rejestrację i upewnij się.Powodzenia