Tu umieszczamy tematy dotyczące łuszczycy w ujęciu ogólnym, czyli zwykle nie pasujące do innych działów.
Awatar użytkownika
 antonia
Tak, to steryd najsilniejszy i najbardziej niebezpieczny ze wszystkich sterydowych maści :crazy:
Już przestrzegałam przed nim w poprzednim poście, przeczytaj :)
 euterpe
Lubię tę maść, jedna z moich przeulubionych. Oczywiście wy jej nie stosujcie za to napijcie się wody utlenionej. W granicach rozsądku można stosować wszystko chociaż przed wodą utlenioną ostrzegam bo jakoś dziwna to metoda i taka jakby niezbadana. Polecam po prostu normalnie dbać o zdrowie.
 Basieńka44
euterpe pisze:Lubię tę maść, jedna z moich przeulubionych. Oczywiście wy jej nie stosujcie za to napijcie się wody utlenionej. W granicach rozsądku można stosować wszystko chociaż przed wodą utlenioną ostrzegam bo jakoś dziwna to metoda i taka jakby niezbadana. Polecam po prostu normalnie dbać o zdrowie.
Więc skoro ją lubisz i taka super to ją stosuj
ja wolę tę wodę utlenioną jak dermowate bo mi przynajmniej nie uszkadza wszystkiego po drodze
Oby ci zawsze tak pomagała i była super gorzej jak przestanie i zostaniesz z ręką w nocniku :D :D
jak wielu z nas
 euterpe
Steryd w dawkach stosowanych w maściach nie ma szansy zniszczyć niczego poza skórą. Życzę każdemu takich problemów ze skórą jakie mam. Obecnie prawie remisja :) Nie zaczynajmy tej dyskusji od początku. Czy woda utleniona jest bezpieczna? Zapytam lekarza przy okazji.
 Basieńka44
Steryd w dawkach stosowanych w maściach nie ma szansy zniszczyć niczego poza skórą.
taki pewny jesteś
córka ostatnio właśnie u lekarza usłyszała że sterydy jada wątrobę i nerki te na skórę nie doustne
to gdzie tu prawda bo ja myślę że jednak przy drugiej opcji
z własnych obserwacji
I jaka to bezpieczna dawka według ciebie dla łuszczyków z uszkodzonym naskórkiem?????????????????????/
I nie wyśmiewaj wody utlenionej czy strasz nią to dzięki niej uniknęłam skorupy na dłoniach nie po sterydach [po tych była jeszcze grubsza]
 Basieńka44
euterpe pisze:Przeciez poza sterydami są inne leki, co prawda wybór ograniczony ale jednak.
A i owszem takie jak np naturalne które niezgorzej działają jak te apteczne za połowę ceny :D :D
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12