W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
 Gosia1423
Coś mi się wydaje, że w tej robionej maści są sterydy...

A za wizytę i maści, aż tak dużo nie zapłaciłeś... jak chodziłam do lekarzy to wychodziło mnie to zdecydowanie więcej ;)
Awatar użytkownika
 szater
Sterydy napewno to ELOCOM i DIPROSALIC xd ale skąd Gosiu pewnosc ze w masci robionej(której składu nie podał) jest steryd? :notguilty:
 Gosia1423
szater pisze:Sterydy napewno to ELOCOM i DIPROSALIC xd ale skąd Gosiu pewnosc ze w masci robionej(której składu nie podał) jest steryd? :notguilty:
Z mojego doświadczenia ;) Takie robione maści miałam kilkakrotnie i w nich właśnie były sterydy. Żaden lekarz o tym mnie nie poinformował, choć nawet u ostatniego wyraźnie zaznaczałam, że nie chcę żadnych sterydów. I co? przemycił je w robionej maści. :nomnom: Stąd moje przypuszczenie, obym się myliła :P
 rafi76
Jeśli chodzi o tą białą maść robioną to nie wiem czy sterydy, odbiorę w piątek to podam skład jeśli będzie. Co do tych dwóch maści to są ą ze sterydami bo mi mówiła. Mówiła też, że jak będę tylko punktowo smarowal to będzie ok. A tak propo używał ktoś tych maści?
 Gosia1423
Diprosalic na 100% używałam, ale w płynie... Nie pamiętam, żebym w maści... coś kojarzę, że miałam mieć przepisany, ale podziękowałam :P

Ogólnie jestem nastawiona na nie na tego typu leki. Nie dość, że drogie, to na dodatek działają tylko doraźnie i są szkodliwe... Krótko mówiąc, więcej szkody niż pożytku :)
Awatar użytkownika
 antonia
Używałam Elosalic, steryd, trochę zaleczał lecz po krótkim czasie z nawiązką wysypywało. :nomnom:
 rafi76
antonia pisze:Używałam Elosalic, steryd, trochę zaleczał lecz po krótkim czasie z nawiązką wysypywało. :nomnom:
Czy używałaś tej maści na większe plamy czy tylko punktowo?
Awatar użytkownika
 antonia
Większe, na łokciach ok 5cm, kilka małych ok 0,5 cm. Efekty były takie, że maść trochę zaleczała i kiedy myślałam,że będzie dobrze to znów się odnawiało :angry:
 rafi76
No to jestem w d...pie.
Poczytałem trochę o tej maści na forum i dużo osób pisze o ubocznych skutkach stosowania sterydów,że plamy szybko powracają nawet w nasilonej formie.Powiedziawszy to lekarzowi,żeby czasem właśnie nie było efektów ubocznych powiedział mi, że nic mi nie będzie jak stosuje się sterydy z głową.
Sam nie wiem co robić,co prawda te plamki mają 2-3 mm max,ale boję się że mi zejdzie a pózniej wysypie jeszcze bardziej i bądz tu mądry.Najlepiej jakby ktoś mi podpowiedział czy stosując na takie małe plamki mogę nabawić się większego wysypu?
Awatar użytkownika
 antonia
Po tym nie dostaje się wysypu. Miejsca, które się smaruje można porównać, tak jak by się oszukiwało na krótki czas. Wszystko się pozornie goi po to, żeby za chwilę wyleźć w jeszcze gorszym stanie, który potrzebuje silniejszych leków i tak w koło. Ja nie znając skutków maści sterydowych maziałam się nimi i nigdy nie miałam remisji :angry:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8