- 22 mar 2014, o 16:52
Mnie smarowali maść redukująca 2 i byłem zadowoony z tego chociaz do tego szła na dzień masc enkortolonowa 

henia pisze:
Dla znawców tematu w sensie dziegcie dzialają, sa jeszcze do dyspozycji mazidła ze wsch., one oparte są o dzięgieć brzozową. Pozdrawiam
Piotr P. pisze:[...]A co powiesz o kremie Mediderm[...]Mam na stanie i stosuję - najprostsze mazidło w sensie parafina i wazelina; doskonale sprawdza się u mnie w chwilach dużego wysuszenia/przesuszenia skóry. Ale nie liczyłabym na jakieś szczególne achy czy ochy. Trkatuję - jako okluzję do zatrzymania wody w skórze.
henia pisze:Piotrze - jednym z największych zagrożeń długotrwałego stosowania daivonexu jest - zaburzenie gospodaki wapniem w organizmie - stąd ograniczenia, do 3 miesiecy.Czy daivonex można tez stosować na głowe i twarz?
Piotr P. pisze:Czy daivonex można tez stosować na głowe i twarz?[...]W leczeniu ł. nie ma pewniaków czyli innymi słowy - sam musisz sprawdzić/dzać jak dany specyfik u Ciebie zadziała? czyli jak na niego zareaguje Twoja ł.? to jest podstawowa madrość przy zaleczaniu naszej choroby