W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
Nie wszystko wszystkim pomaga,taka to własnie jest nasza łuszczyca.Po wszystkich rodzajach leczenia mozna osiagnac remisje ale i po wszystkim wraca...nie jest udowodnione medycznie ze po jakims ,jakimkolwiek leczeniu nastapi poprawa na długo.Kocham cygnoline ale i po nawet wielomiesiecznym leczeniu niekoniecznie remisja trwa dłuzej niz miesiac,dwa.Taka jest jej uroda i tylko od poszczególnej łuszczycy zalezy czy podda sie leczeniu,jakiemu,czy da sie wykurzyc na jakis czas czy nie.
Lata sterydow...no pgratulowac ale spotykam mase takich ludzików....na dzien dzisiejszy chwala,zapłata przyjdzie pewnie za jakis czas....chociaz też niekoniecznie pewnie,jak to przy łuszczycy ;)
Pamietaj ze nasze porady nie zastapia wizyty u lekarza,jest tylu fajnych dermatologów z ktorymi mozna sie dogadac.Powodzenia.
Jak na moje oko zmiany bardzo niewielkie-aż szkoda by było zaleczac to sterydami.Mysle ze jakis analog wit D3 polski Daivonex czy angielski Dovonex smialo by sobie z tym poradził.Na glowe tez takiz sam preparat tylko w płynie.Smiało mozna i dziegcie stosowac jezeli zadziałaja :notguilty: cygnolina to raczej nie ma czego wypalac zbyt mało jest zmian.Swija drog JAK NA TAK DŁUGI OKRES STOSOWANIA STERYDÓW TO I ŁAPKI I ŁOKCIE MASZ SUPER xd
powodzenia...

PS
Musisz pamietac o tym ze dziegcie bardzo wysuszaja skóre i po zmyciu EXOREXU musisz bardzo dobrze nawilzyc i natłuscic ciało. :)
Dodam że stosując exorex to niekoniecznie musisz go zmyć tylko na to natłuścić zmiany. Ja ze swej strony poleciłabym cocois zamiast exorexu dotępny w Polsce a że zmiany są niewielkie to tubka tej maści starczy ci na długo. Ja nie stosowałam analogów vitD3, ale myśle ze w twoim przypadku tez mogą sie sprawdzić. Wybieraj i pytaj :)
Wiem ze są małe ale mam ich trochę sporo, pokazałem tylko te które dało się fotografować.
Co do leczenie to stosuje 2 razy dziennie exorex systematycznie i nawilżam jak tylko skóra robi się sucha... Ale od 5 tyg stosowania zmiany wyglądają tak jak na zdjęciach i nie widać minimalnej poprawy.
Exorex zawsze stosuje po myciu wiec go nie spłukuje.
Cocois ponoć strasznie jest tłusty a ze mam zmiany na głowie to wole używać exorexa bo nie tłuści i szybko wysycha.
Mam jeszcze 3/4 butelki exorexu jak skończy mi się a zmiany nie zejdą to spróbuje je zaleczyć środkami wymienionymi w tym temacie...
Pozdrawiam.
DzimBo pisze:....Mam jeszcze 3/4 butelki exorexu jak skończy mi się a zmiany nie zejdą to spróbuje je zaleczyć środkami wymienionymi w tym temacie...
Popieram. Nie ma co szaleć. Zmiany nie wyglądają źle, na łapkach to nawet pokusiłabym się o opinię, że tam ten exorex działa. Ale fakt nie widziałam ich, przed mazianiem.

Co do natłuszczania, to u mnie doskonale podczas leczenia exorexem, sprawdzał się :
Obrazek
http://farbus.pl/de/herbamedicus-balsam ... 250ml.html
Doskonale natłuszcza skórę ale też likwiduje ewentualna łuskę na zmianach. To taka podpowiedź odnośnie tej zmiany na łokciu.

Swoja drogą, po wczorajszej wymianie postów, zastanawiałam się ile Ty tych flaszek tego exorexu zakupiłeś, że jeszcze na dość długi okres stosowania go, Ci wystarczy. No i dziś, moja ciekawość została zaspokojona: to nie flaszki, to zmian mało :D Pozdrawiam, mając nadzieję, że Twoja cierpliwość przy stosowaniu tego exorexu, zostanie nagrodzona :)
Przed smarowaniem może zmiany byłe trochę bardziej szorstkie...
Zmian mało nie mam, porostu nie mam większych na ciele jak 2 złotówka ale za to trochę ich jest a miałbym tylko na głowie 3 plamy ale że sterydy się brało to rozsypało się gdzieś indziej jeszcze...
A co do łuski to nie che mi zejść na łokciu jak i na kolanie smaruje CERKODERM 30 natłuszczam balsamem kilka razy dziennie przez 5 tyg i nic dalej łuska nie chce zginać, może ktoś wie w czym problem?
Możesz spróbować maści ochronnej z wit A u mnie z exorexsem świetnie sie sprawdziła rozpuszcza łuskę i natłuszcza