W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
Łuska podczas leczenia się exorexem, to norma, prawie. On nie posiada w swoim składzie salicylu, stąd ona, szczególnie właśnie na łokciach i kolanach. Ja swoje "odmaczałam" podczas kąpieli. Jeżeli ten mocznik działa słabiutko, w sensie tej łuski, to może spróbuj tego http://www.doz.pl/apteka/p9540-Squamax_ ... ory_200_ml

Osobiście, jak zaczynam leczenie, zawsze mam w zapasie maść salicylowo-siarkową - robiona, refundowana, tania :)

Basiny sposób, też wart wypróbowania. Maść taniutka a nóż zadziała :)
Ostatnio zmieniony 3 mar 2012, o 18:39 przez henia, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam wzystkich, stosuję dermovate na ciało od przeszo 15 lat (fakt, nie jestem gigantem systematyczności:) i diprosalic do głowy. Skórę jeszcze mam :). Pozdrawiam
Pisałes gdzies ze chorujesz 45lat :surprised: a teraz wspominasz ze leczysz sie od 15 lat stosujac DERMOVATE....to pozostały szmat czasu byles nieleczony?miales remisje czy jak to rozumiec?
Wiesz te 15 lat stosowania tak silnego sterydu to....mało wiarygodne,nie sadze aby jeden lekarz zlecał ci tak długo kuracje jednym lekiem....i druga sprawa...to DERMOVATE to zapewne wogóle już nie działa na skóre po tylu latach :notguilty:
Nie jestem przeciwna stosowaniu sterydów i rozumiem jak jest potrzeba to one temu sluża ale....niewazne...niekoniecznie daje wiare temu co piszesz.....albo plamki u ciebie podczas silnego wysypu to az trzy....to wtedy ...jestem w stanie zrozumiec 15 lat stosowania DERMOVATE xd ...sorki za zarty :notguilty:
henia pisze:Łuska podczas leczenia się exorexem, to norma, prawie. On nie posiada w swoim składzie salicylu, stąd ona, szczególnie właśnie na łokciach i kolanach. Ja swoje "odmaczałam" podczas kąpieli. Jeżeli ten mocznik działa słabiutko, w sensie tej łuski, to może spróbuj tego http://www.doz.pl/apteka/p9540-Squamax_ ... ory_200_ml

Osobiście, jak zaczynam leczenie, zawsze mam w zapasie maść salicylowo-siarkową - robiona, refundowana, tania :)

Basiny sposób, też wart wypróbowania. Maść taniutka a nóż zadziała :)
Squamax do teraz używam bo dobrze radzi sobie z łuska na głowie, wiec przetestuje go na łokciu i kolanie może wreszcie zejdzie.
DzimBo u mnie ostatnim leczeniu dziegciami pozostały zmiany własnie na łokciu i nie chce sie ta plamka zagoic. Ostatnio zaczęłam stosowac znowu exorex od 18 stycznia i na pępku wreszcie skóra w miare czysta a łokieć w dalszym ciągu nic, daj czasu jeszcze :)
Podczas leczenia exorexem stosowałm maść z vitA Retimax1500 Ferminy, polecam na łuske. :D
Gosiaczek68 pisze:....Podczas leczenia exorexem stosowałm maść z vitA Retimax1500 Ferminy, polecam na łuske.
O i to mje właśnie największe zaskoczenie na tych spotkaniach w Poznaniu - maść z vitA Retimax 1500 Ferminy-1500 j.m vit. A.
Jeżeli na kogoś ta vit. A działa, to jak dla mnie, bomba :D i na dodatek jaka taniutka :D
Ja jestem cierpliwy co do tej łuski na łokciu i kolanie kiedyś musi zejść, może trzeba będzie zmienić specyfik na łuskę ale jeszcze posmaruje się tym co mam w domu. Jeśli nie da to zmian to wypróbuje te przez waz podane...
Mam pytanie co do exorexu ponieważ piszą ze nie można wychodzić na słońce po użyciu środka, wiec kiedy można wyjść na słonce po pewnym czasie czy trzeba go zmyć?