Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
 Basieńka44
a skąd ten cytat
ja tak nie napisałam :notguilty: ładnie tak :notguilty:
 heniek
Jest tragedia!!! Widocznie jestem uczulony na cygnolinę. Dziwne, bo z 10 lat temu w szpitalu leczyli mnie cygnoliną i lampami i było OK. Teraz mam cygnolinę bez salicylu i po kilku dniach stosowania w tych miejscach porobiły się albo jakieś bomble, albo zgrubienia i cholernie swędzi. Jestem załamany. :oh: Co robić? Które leczenie tradycyjne próbować, bo do sterydów nie wrócę!
Awatar użytkownika
 antonia
Są jeszcze inne sposoby, ale leczenie trwa dłużej.
Możesz spróbować dziegciami (prodermina), pochodną D3 lub ziołami. Wrotycz dla przykładu działa podobnie do sterydu, ale nim nie jest. Trudno jest komuś wskazać co na niego zadziała, trzeba samemu próbować.
Zawsze jednak przed każdym leczeniem dobrze jest odpowiednio przygotować skórę poprzez kąpiele lub okłady, które umożliwią lekom dotarcie do głębszych warstw. Tym samym jest większa szansa na dłuższą remisję.
 heniek
Spróbuje dziegcie. Kupiłem dzisiaj exorex lotion. Co to „Wrotycz” ?
Awatar użytkownika
 antonia
Zioło :)
leczenie-niekonwencjonalne/wrotycz-t2637.html

Maść wrotyczowa na łuszczyce i ropnie:
Przygotowanie: do 3 łyżek maści nagietkowej lub krwawnikowej wlać 1 łyżkę nalewki wrotyczowej, dodać maść ichtiolową (2 łyżki) i maść propolisową 7% (2 łyżki), wymieszać starannie.
Stosowanie: Chore miejsca smarować kilka razy dziennie. Można stosować w opatrunkach na ropnie i grudki łuszczycowe. Przy zmianie wartswy maści zmywać acetonem wrotyczowym, nalewką, naparem lub octem wrotyczowym.
http://www.igya.pl/srodki-lecznicze/ros ... um-vulgare
 heniek
Chciałbym spróbować jeszcze COCOIS, bo jeszcze nigdy nie miałem z nim do czynienia, jak z leczeniem dziegciami. Czy ten poniżej to ten, o którym piszecie na forum?

Obrazek
 heniek
Do tego zestawu planuję jeszcze MEDIDERM krem, MEDIDERM emulsja pod prysznic, MEDIDERM emulsja do kąpieli, olej z nasion wiesiołka i witamina A + E. Jak myślicie, czy taka terapia będzie jest dobrze dobrana?
Awatar użytkownika
 Paweł
Tylko, że ten polski Cocois jest niedostępny. Ten który podałeś to jest to samo - tan sam skład.
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 44