W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
 123456
Ojoj, tata stwierdził, że ten magnez ogrodniczy jest zanieczyszczony, zwłaszcza, że znalazł informacje o rtęci, ołowiu, kadmie :(
 Basieńka44
Z tego co ja czytałam taka informacja musi być na opakowaniu
takie wymogi
nie jest to czysty apteczny
Awatar użytkownika
 antonia
123456 pisze:Ojoj, tata stwierdził, że ten magnez ogrodniczy jest zanieczyszczony, zwłaszcza, że znalazł informacje o rtęci, ołowiu, kadmie
Na jakiej podstawie Twój tata to stwierdził, skąd ma takie informacje?
Z tego co ja wiem, ten magnez jest bezpieczny dla ludzi i zwierząt, jedynie nie jest do użytku wewnętrznego. :)
Awatar użytkownika
 szater
Basieńka44 pisze:Z tego co ja czytałam taka informacja musi być na opakowaniu
takie wymogi
a to ciekawe :surprised: bo jak na ulotkach leków sa ostrzezenia które MUSZĄ BYC BO TAKIE WYMOGI to..... uzywac nie można bo skutki uboczne :notguilty:

ja nie zdecydowałam sie stosowac zanieczyszczonego,jak dla mnie zbyt duze ryzyko.
Stosowałam z allegro :
http://allegro.pl/listing/listing.php?o ... p-1-o-0805
moze i drozszy ale bezpieczniejszy...zwierzęta maja racice dosc gruba skóre,my mamy troszke inaczej no i zwierzęta sie w tym nie kąpią a troszke otworów posiadamy,niebezpiecznie otwartych xd
Ostatnio zmieniony 7 sie 2014, o 10:45 przez Paweł, łącznie zmieniany 1 raz. Powód: Poprawiony link
 Basieńka44
Basieńka44 napisał(a):
Z tego co ja czytałam taka informacja musi być na opakowaniu
takie wymogi

a to ciekawe :surprised: bo jak na ulotkach leków sa ostrzezenia które MUSZĄ BYC BO TAKIE WYMOGI to..... uzywac nie można bo skutki uboczne :notguilty:
A możesz mi podać gdzie tak pisałam?????????
O szkodliwości sterydów pisze i owszem ale nie są to informacje li tylko z ulotek
Na wielu ziołach pisze że trujące itp a ja stosuje
zanim jednak napisze że coś szkodliwe sprawdzam to na sobie i z autopsji wiem jakie daje skutki uboczne nie z ulotki
Awatar użytkownika
 antonia
Rocznie spożywamy około tony żywności a wraz z nią od 5 do 8 kilogramów substancji obcych z którymi organizm musi sobie „jakoś” poradzić.Przytoczone substancje obce to substancje, które znajdują się w żywności ponieważ żyjemy w zanieczyszczonym środowisku, ponieważ żywność powstaje w zakładach w których może dochodzić do zanieczyszczeń technologicznych a także dlatego że w żywności znajdują się substancje które są do niej dodawane, aby wydłużyć termin przydatności, aby uzyskać pożądaną konsystencję czy też kolor oraz najważniejsze aby uzyskać określony smak produktu.Zanieczyszczenie żywności metalami ciężkimi tj. ołów, kadm, rtęć jest pochodną stanu środowiska i w obecnych czasach nie jest możliwe uzyskanie środków spożywczych całkowicie wolnych od metali szkodliwych dla zdrowia. Pierwiastki te przez całe życie kumulują się w organizmie i przez całe życie oddziaływują na nasze zdrowie. Większą część metali spożywamy z produktami pochodzenia roślinnego (pieczywo i produkty zbożowe) i jest to związane ze strukturą dziennego spożycia. Produkty roślinne stanowią w ciągu dnia podstawowy składnik każdego posiłku (pieczywo, kasze, mąki).
Nigdzie, na żadnym opakowaniu z żywnością nie doczytałam się żadnego ostrzeżenia o zawartości metali ciężkich :surprised:
Chlorek magnezu w postaci nieoczyszczonej w największych ilościach znajduje się w Morzu Martwym, skoro jest taki niebezpieczny, kąpiele tam powinny być surowo zabronione ;)
Profesor Delbet ustalił, że chlorek magnezu jest skuteczny w leczeniu szeregu dolegliwości, w tym choroby przewodu pokarmowego, takiej jak zapalenie okrężnicy i problemy z woreczkiem żółciowym, choroby Parkinsona, trądzika, egzemy, łuszczycy, brodawek i swędzenia skóry, impotencji, przerostu prostaty, problemów z mózgiem i krążeniem, a także astmy, gorączki siennej, pokrzywki i reakcji anafilaktycznych.
Dzięki niemu włosy i paznokcie stają się mocniejsze i zdrowsze, a pacjentom przybywa energii.
Profesor Delbet odkrył ponadto, że chlorek magnezu bardzo dobrze zapobiega rakowi i leczy stany przedrakowe. takie jak leukoplakia (rogowacenie białe), hiperkeratoza (rogowacenie nadmierne) i chroniczne zapalenie sutka.

Chlorek magnezu jest też silnym środkiem przeciwzapalnym.
Tej własności nie posiadają żadne inne postacie magnezu.

Przytoczyłam tylko krótki fragment z bardzo interesującego artykułu. Całość można przeczytać tutaj:
http://kodczasu.pl/printview.php?t=2561 ... a6ab2a8695
 123456
antonia pisze:
123456 pisze:Ojoj, tata stwierdził, że ten magnez ogrodniczy jest zanieczyszczony, zwłaszcza, że znalazł informacje o rtęci, ołowiu, kadmie
Na jakiej podstawie Twój tata to stwierdził, skąd ma takie informacje?
Z tego co ja wiem, ten magnez jest bezpieczny dla ludzi i zwierząt, jedynie nie jest do użytku wewnętrznego. :)
Ja znalazłam na tej stronie skład, w śladowych ilościach występują takie rzeczy:
http://www.graywolf.pl/pl_chlorek-mg-platki.php

Odebrałam wyniki i o jacie, w wymazie z gardła wyszło coś nieciekawego i się nic z tym nie zrobi:(
 123456
No to po ptakach, po co się starać i smarować jak nic z tego nie będzie:( w gardle jest staphylococcus aureus czyli ten okropny gronkowiec i urosło go z 2+ na 3+. Teraz sobie myśle, że po pobycie kiedyś w szpitalu zaczęło przybywać więcej plam i stamtąd "on" się mógł wziąć, a teraz na dodatek urósł. Zapewne przez niego od paru lat mam tyle plam na całym ciele. Wszystkooooo bezsensu, poddaje się poprostu:((((
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 18