W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
Awatar użytkownika
 szater
Cocois bardzo wysusza skóre wiec to moze byc powodem swędzenia,koniecznie dużo nawilzaj i natłuszczaj całosc,mozesz tez wykąpac sie w solance z soda(dobrze zasolona woda-sól gruboziarnista + sodka kuchenna=mozna dodac oleju jakiegokolwiek.Piszes o naswietlaniach UVB311 czy PUVA? po dziegciach moze byc nieciekawie :notguilty: gdyz one uwrazliwiają skóre na swiatło,moga w miejscu smarowania powstac ciemne plamy.
cześć
Naświetlania mam UVB311
Pamiętam 3-4 lata temu smarowałam się maścią robiona na 2h i musiałam zmywać , natłuścić i później lampy 3 razy w tygodniu
na początku plamy robiły się wrażliwe i ciemniejsze ale po kilku tygodniach zaczęło wracać do normy wszystko mam nadzieje ze i teraz tak będzie i nie zostaną mi plamki brązowe i będę w latki:) czym się najlepiej natłuszczać bo moja łazienka wygląda jak sklep drogeryjny :( Dziękuję za pomoc :)
Ja przed naświetlaniem dokładnie zmywałam całe ciało mieszanką olejów (nie myłam mydłem)i na mokre ciało wcierałam masło shea kakaowe, które powoduje ładne zabarwienie skóry przy opalaniu, jednocześnie odpowiednio ją nawilżając. Jednak zastarzałe ślady po leczeniu sterydami i tak pozostały trochę widoczne.
Po tamtych naświetlaniach było oki miałam chyba 65% procent ciała zajęte zostały mi tylko na łokciach reszta się ładnie wchłonęła i byłam czysta :) Na samym początku dermatolodzy mnie faszerowali lekami sterydami fajnie było jak jedna krostkę posmarowałam odrazu lepiej się czułam ale następnego dnia taki wysyp że masakra :( :( , później trafiłam na super dermatologa która mi naprawdę pomogła i teraz byłam 2 tygodnie temu i powiedziała ze po cocoisie i lampach szybciej mi zejdzie
Jakiej mieszanki olejów używałaś ??
Ja się przed naświetleniami w 2008 smarowałam medidermem i było oki
Najpierw do pojemnika leję olejek rycynowy 20%
potem w zależności co mam tj. trochę migdałowego, z winogron, oliwę z oliwek, arganowy i z pestek dyni. Zaobserwowałam, że olej z pestek dyni oprócz nawilżania bardzo wspomaga leczenie.
W wannie z ciepłą wodą masuję skórę natłuszczoną olejami przez ok. 20 minut, potem nie wycierając owijam się ręcznikiem kąpielowym jeszcze na kilkanaście minut do wyschnięcia. To zajmuje trochę czasu, ale warto, wyniki są nadzwyczajne :)
Próbowałam na początku gąbki, ale po jednorazowym użyciu musiałam wyrzucać. Wystarczą dłonie, może trudno to sobie wyobrazić, ale to jest normalny, codzienny masaż całego ciała, gdzie tylko da się sięgnąć.
Awatar użytkownika
 puma
mam zapalenie oskrzeli więc wylazło mi troszkę nowych kropek, chętnie wypróbuję tę mieszankę olei, uwielbiam oliwki więc to też powinno mi się spodobać :)
puma pisze:mam zapalenie oskrzeli więc wylazło mi troszkę nowych kropek
I chcesz je zaleczyć samymi olejami? To raczej do mycia i nawilżania.
Do leczenia spróbuj to:
1 część SQUAMAX
1 część OLEJ Z PESTEK DYNI
1 część BEPANTHEN
 BIATA
antonia pisze:Strasznie jestem ciekawa Beatko co u Ciebie słychać i jak sobie radzisz z ł. :* :*
Cieszę się bardzo Antonio że zapytałaś co u mnie :D cieszę się że nie zapomnieliście o mnie :) :* ja cały czas pamiętam o WAS i o tym forum.
Przepraszam że dopiero odpisuje ale przez ostatni czas nie bardzo miałam czas, a i szczerze powiedziawszy nawet nie zauważyłąm wcześniej Antonio że pisałąś do mnie choć wchodziłam czasem na forum.
A u mnie to tak zacznę od początku: jak wiecie leżałam w szptalu 5 i pół tygodnia tam byłam leczona lampami plus cygnoliną, pózniej z cygnoliny przeszłam na dziegcie, wyszłam ze szpitala przed Swiętami Bożego Narodzenia, na karcie wypisowej miałam napisane całkowita remisja i tak też było, do domu żadnych zaleceń nie dostałam. Od tamtej pory co jakiś czas mi wyszło pare malutkich zmian co jakiś czas nowe/,w szpitalu od paru osób słyszałąm że chodzą na solarium i im pomaga, więc ja jak mi wyszło parę zmian zaczęłąm chodzić to było gdzieś od końca stycznia na początku dwa razy w tygodniu teraz raz chodzę, powiem tak nie ma tragedii, skóra jest bardziej opalona i te zmiany nie rzucają się tak w oczy ale jednak co jakiś czas mi wychodzą nowe mam teraz ich około 20 może trochę więcej rozsypanych na całym ciele pojedyńczo, nie duże tak gdzieś jak główka zapałki, no może troszkę większe, nie lecze ich narazie niczym powiem Wam szczerze że po prostu mi się nie chce, nie mogę się jakoś zmobilizować, piękny był czas kiedy byłam cała czysta :D :D :D trwało to może około 2 miesięcy, potem stopniowo jedna druga zmiana i tak się zaczęło, tak cudownie jest się nie smarować że jakoś nie mogę się za to wziąć xd a jak już wiecie jak się biorę to konkretnie bez dnia przerwy :D moja głowa też już powoli mi wychodzi tam coś bo czuję pod ręką, no i łuskę w głowie też mam bo mi się trochę sypie, na ciele jej nie mam. A i chciałąm dodać że jak wyszłam ze szpitala to dwa razy dziennie smarowałam się: raz medidermem a drugi raz maścią nagietkową tak po prostu żeby tą skórę ożywić po szpitalu. I nadal to robię A i dostałam od Heni próbki więc też się nimi maziałam teraz :* nie pamiętam jakie to są próbki jakiej firmy a nie chce mi się już wstawać i sprawdzac bo już zasypiam przed tym laptopem :P ale chciałam już dziś odpisać :) Cudownie było chodz trochę być z piękną gładką skóra :D :D a teraz akualnie nie wiem co robić czy dalej chodzić na tą solarkę, czy wziąc się za konkretne leczenie, czy po prostu poczekać na słońce , no w sumie już wiosnę mamy więc może nie długo będzie ciepło i będzie można się smażyć na słoneczku :D może Wy mi coś doradzicie???
No i chyba by było na tyle w skrócie co u mnie :P
  • 1
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 103