Życie z łuszczycą na co dzień, czyli jak radzimy sobie z naszą chorobą w codziennych czynnościach.
Awatar użytkownika
 antonia
Niestety, a może na moje szczęście żadne z moich dzieci nie miało tego typu dolegliwości.
Basieńka44 pisze:a tu tylko mnie się zarzuca że nie umiem czytać ze zrozumieniem
Ja czytam tak jak jest napisane, nie wgłębiam się w to, co kto ma na myśli, to przekracza moje uzdolnienia.
Czyli jak jest stan zapalny na łokciach to też jest żrący mocz i jest pożądana cytryna?
Nie ma takich opcji, żebym bez Twojej pomocy potrafiła znaleźć odpowiedź w necie na ww tematy :D :D
 Basieńka44
antonia nie bądź ironiczna :notguilty: :notguilty:
mówimy o miejscach intymnych jeśli ty nie widzisz związku jednego z drugim to trudno :notguilty:
i wcale nie znaczy że takowego nie ma :notguilty: :notguilty:
a czytasz mnie wybiórczo raz rozumiesz za chwile nie kumasz :notguilty:
Awatar użytkownika
 antonia
Basieńka44 pisze:mówimy o miejscach intymnych jeśli ty nie widzisz związku jednego z drugim to trudno
Na pewno rozumiemy to inaczej :D
Ja rozumiem, że miejsca intymne gdzie może wystąpić łuszczyca to pachwiny, wargi sromowe, u mężczyzn pachwiny, genitalia. Nie rozumiem natomiast co ma z tym wspólnego pęcherz i mocz. Nie ironizując, wiele osób moczem leczy łuszczycę a skóra w miejscach intymnych zarówno jak wszędzie w fałdach jest bardziej delikatna, w związku z tym bardziej narażona na zakażenie grzybem i reakcje zapalne niż inne części ciała. Stąd też piszemy o ziołach i lekach przeciwzapalnych i przeciwgrzybiczych, niezbędnych do likwidacji obu tych zakażeń jednocześnie. I jeszcze raz, nie widzę związku występowania łuszczycy w miejscach intymnych z wydalaniem moczu lub kału. A Ty się zastanów, czy sama nie jesteś ironiczna zanim złośliwie będziesz nazywać kogoś ekspertem tylko dlatego, że ma inne poglądy niż Ty. :* :*
 Basieńka44
A Ty się zastanów, czy sama nie jesteś ironiczna zanim złośliwie będziesz nazywać kogoś ekspertem tylko dlatego, że ma inne poglądy niż Ty.
Tylko stwierdzam fakt nie ma w tym ironi
a miejsca intymne leczę też sama u siebie i dzielę się swoimi obserwacjami
nie jestem lekarzem czy naukowcem więc po pierwsze moje obserwacje są tylko moje
po drugie nie mam zamiaru nikogo do tego przekonywać że to co obserwuje ja ma racje bytu
dzielę się tym z myślą że może jednak komuś się przyda i zaleczy te wrażliwe miejsca w tydzień góra dwa a nie będzie leczył stale każdy ma jednak wybór uwierzyć i spróbować bądź zapierać się rękami i nogami że to niemożliwe,że zioła to tylko wspomagacze a i zabić mogą :notguilty: bez konsultacji specjalistów :notguilty:
nigdy w te miejsca nie daje i nie dawałam sterydów itp a jednak zalecza mi się j.w.
Nie mam zamiaru też z nikim spierać się o jego poglądy
ale nie lubię też jak ktoś próbuje ośmieszać moje nie rozumiejąc ich :*
Awatar użytkownika
 szater
z tego co obserwuje Basiu na na wszystkich forach ostatnio ....nikt cie nie rozumie?moze nalezy cos przemyslec...nareszcie?moze dotrze? :notguilty:
Ty masz swoje doswiadczenia inni inne....takie życie,gdy Ty złosliwie atakujesz dostajesz rykoszetem... czekam tylko na propozycje leczenia tych miejsc-owłosionych jakby nie było...preparatem ....Feliksa :P
A teraz...atak...bo ze nie odpuscisz to....to juz wszyscy wiedza...pomimo wszystko miłego dnia
Awatar użytkownika
 szater
antonia pisze:]
Na pewno rozumiemy to inaczej :D
Ja rozumiem, że miejsca intymne gdzie może wystąpić łuszczyca to pachwiny, wargi sromowe, u mężczyzn pachwiny, genitalia. Nie rozumiem natomiast co ma z tym wspólnego pęcherz i mocz. Stąd też piszemy o ziołach i lekach przeciwzapalnych i przeciwgrzybiczych, niezbędnych do likwidacji obu tych zakażeń jednocześnie. I jeszcze raz, nie widzę związku występowania łuszczycy w miejscach intymnych z wydalaniem moczu lub kału. A Ty się zastanów, czy sama nie jesteś ironiczna zanim złośliwie będziesz nazywać kogoś ekspertem tylko dlatego, że ma inne poglądy niż Ty. :* :*
doskonale ujete,zgadzam sie zdecydowanie z owym wyjasnieniem :*
 dora1000
Basia czy Ty wiesz co Ty piszesz?
łuszczyca w miejscach intymnych to nic innego jak schodzący drogą moczową stan zapalny wszak to droga wydalania
Od lat choruje na nerki i miewam stany zapalne dróg moczowych, ale nie ma to żadnego związku z łuszczycą.
Najczęstszą przyczyną zakażeń układu moczowego jest infekcja bakterią Escherichia coli - występuje ona w prawie 90 proc. przypadków. Bakterie, które przedostaną się do pęcherza moczowego lub nerek, namnażają się i mogą powodować zakażenia. Oprócz E. coli sprawcą zakażenia układu moczowego dość często jest tzw. gronkowiec saprofityczny - Staphylococcus saprophyticus.
Zakażenie układu moczowego występuje dziesięć razy częściej u kobiet niż u mężczyzn. Wynika to w dużej mierze z różnic w budowie anatomicznej cewki moczowej. Ze względu na bliskość pochwy i odbytu drobnoustroje w łatwy sposób mogą przedostać się do pęcherza moczowego, wywołując stan zapalny.
Na zakażenia układu moczowego najbardziej narażone są kobiety aktywne seksualnie, kobiety w ciąży albo po menopauzie. W grupie podwyższonego ryzyka znajdują się także osoby cierpiące na cukrzycę, kamicę nerkową lub mające wadę anatomiczną układu moczowego. I gdzie jest w tym łuszczyca i skąd ten wymysł ? Na Boga Basiu następnym razem zastanów się co piszesz!
 Basieńka44
było...preparatem ....Feliksa :P
A teraz...atak...bo ze nie odpuscisz to....to juz wszyscy wiedza...pomimo wszystko miłego dnia
strasznie mi przykro Krysiu ale się nie dopczekasz :D
na post Dora 1000
Do eksperta jakich tu wielu mi daleko dzielę się tylko obserwacjami z własnej praktyki
nie mam czasu na szukanie linków każdy może sam
z mojej strony to wszystko w temacie :notguilty:
Awatar użytkownika
 szater
znane wszystkim doskonale odwracanie kota ogonem.Jak nie masz racji i konkretnych linków na poparcie swoich "prawd objawionych" wtedy obrazasz,wyzywając od ekspertow....wszyscy sie mylą? a moze wyczytali już dosc i.... :notguilty: czas spokorniec....powodzenia zycze i dużo zdrówka :*
 Basieńka44
szater pisze:znane wszystkim doskonale odwracanie kota ogonem.Jak nie masz racji i konkretnych linków na poparcie swoich "prawd objawionych" wtedy obrazasz,wyzywając od ekspertow....wszyscy sie mylą? a moze wyczytali już dosc i.... :notguilty: czas spokorniec....powodzenia zycze i dużo zdrówka :*
Jak wspomniałam wyżej nie jestem lekarzem etc.
mam swoje doświadczenia potwierdzające się w praktyce
a linki każdy może sobie sam poszukać tak jak ja szukam
wykształcenia medycznego nie mam a potrafię sobie poradzić z łuszczycą i nie tylko lepiej jak .............
konkretnych linków sobie poszukaj może te co znajdziesz sama lepiej cię przekonają niż znalezione przeze mnie
kogo obrażam :notguilty: :notguilty: :notguilty:
wszak nazwa ekspert to nie fakt a obraza??? :notguilty: :notguilty:
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 19