Życie z łuszczycą na co dzień, czyli jak radzimy sobie z naszą chorobą w codziennych czynnościach.
Awatar użytkownika
 szater
ciagle we mnie jest wiara w człowieka wiec raz jeszcze:
jezeli wszyscy sie mylimy a ty masz racje to podaj konkretne potwierdzenie.
-wybacz ale sama nie jestes wiarygodna....znam kilka conajmniej twoich wpisów dotyczacych leczenia miejsc intymnych....troche sie różnią
-jak sie dyskutuje i szanuje interlokutora to podaje sie zródło wiedzy a nie strzela focha
-leczysz sie tak długo i co?
nie chce byc złosliwa ale trudno ci uwierzyc w to że u kogos to nie działa?to co proponujesz?
Sama sobie od miesiecy wystawiasz swiadectwo,ludzie czytają i otwierają im sie oczy,wszedzie tylko Ty i to co ty polecisz dobre,twoje osiągniecia,twoja opinia....czas uczy pokory....zdrowia życze,a nikt tu na nikim sie nie wyżwa,to kolejny juz raz jak nie potrafisz zniesc krytyki ,no cóż,sama musisz sobie poradzic z rzeczywistoscią i wyciągnąc wnioski z tej nauczki. :notguilty: :*
 Basieńka44
jezeli wszyscy sie mylimy a ty masz racje to podaj konkretne potwierdzenie
wszyscy tzn.kto forum jest pełne ludzi a wypowiadacie się we trzy czy ja znów źle widzę
konkretne potwierdzenie tzn.opracowanie medyczne :surprised:
-leczysz sie tak długo i co?
Jak długo?? 5 lat samodzielnie??
ty leczysz się kilkakrotnie dłużej pod okiem specjalistów i co??
nie chce byc złosliwa ale trudno ci uwierzyc w to że u kogos to nie działa?to co proponujesz?
Sama sobie od miesiecy wystawiasz swiadectwo,ludzie czytają i otwierają im sie oczy,wszedzie tylko Ty i to co ty polecisz dobre,twoje osiągniecia,twoja opinia....czas uczy pokory....zdrowia życze,a nikt tu na nikim sie nie wyżwa,to kolejny juz raz jak nie potrafisz zniesc krytyki ,no cóż,sama musisz sobie poradzic z rzeczywistoscią i wyciągnąc wnioski z tej nauczki.
wszędzie tylko ja :surprised:
spójrz na liuczbę moich postów a swoich :zipit:
z jakiej nauczki :surprised:
Ja opisuje swoje doświadczenia i tylko swoje poczytaj siebie i spójrz kogo sposoby opisujesz podając za swoje deczko zmienione
Krysiu skończ tę dyskusje ze mną próbujesz się odegrać ty wiesz za co ale nie wciągniesz mnie w te twoje chore gierki
Zanim zaczniesz innych uczyć pokory poznaj ją sama co to słowo znaczy :notguilty:
 dora1000
Basia,żeby przekonać nas do swoich racji powinnaś odszukać linki i udowodnić nam, że to co piszesz to podpierasz argumentami, a Ty ciągle się upierasz przy swoim. Nie chcę być złosliwa w stosunku do twojej osoby. Czytam Cię i widzę, że nie potrafisz sobie odpuścić i przyznać innym rację. Basiu tak mnie zaintrygowała twoja osoba, że pozwoliłam sobie poczytać różne posty i twoje wypowiedzi. Jest ich bardzo dużo, a niekoniecznie zgodziłabym się z wszystkimi. To tyle co mam do powiedzenia.
Życzę dużo zdrówka.
 dora1000
Basia, żeby przekonać nas do swoich racji powinnaś odszukać linki i udowodnić nam, że to co piszesz to podpierasz argumentami, a Ty ciągle się upierasz przy swoim. Nie chcę być złosliwa w stosunku do twojej osoby. Czytam Cię i widzę, że nie potrafisz sobie odpuścić i przyznać innym rację. Basiu tak mnie zaintrygowała twoja osoba, że pozwoliłam sobie poczytać różne posty i twoje wypowiedzi. Jest ich bardzo dużo, a niekoniecznie zgodziłabym się z wszystkimi. To tyle co mam do powiedzenia.
Życzę dużo zdrówka.
 Basieńka44
Dorotko odpowiem ostatni raz w temacie
tak ty jak i pozostałe osoby wypowiadające się w temacie macie podejście do problemu czysto medyczne
ja jestem antymedyczna wstawianie wam moich linków nic nie da
szukanie tego co wiem i co zastosowałam u siebie z dobrym skutkiem zajęło mi 5 lat żmudnego poszukiwania
nie da się tego wyjaśnić wam tu i teraz jednym czy dwoma linkami
to że wy nie widzicie różnicy w pojmowaniu problemu łuszczycy nie znaczy że jej nie ma
jest kolosalna
Leczę się sama od takiego czasu ale wymaga to znajomości działania własnego organizmu tzn tego co akurat się zadziewa
ja nie lecę do lekarza żeby mi powiedział dlaczego jest taki problem a nie inny szukam sama i obserwuje siebie a to różni się bardzo od tego co mi powie lekarz
dlatego nie będę szukać linków jakie przeglądałam i spisałam najważniejsze dla mnie info bo i tak ktoś mi zarzuci że jest bez związku z tematem
Wcale mnie to nie dziwi że nie zgadasz się z wieloma moimi wpisami a to z powodu
to że wy nie widzicie różnicy w pojmowaniu problemu łuszczycy nie znaczy że jej nie ma
jest kolosalna

mnie nie zadowalają opracowania medyczne stwierdzające że coś się dzieje ale nie wiadomo dlaczego co pierwsze jajko czy kura wam to wystarcza bo mówi to naukowiec
czy teraz jasno się wyraziłam czy jednak niezrozumiale
W bardzo wielu tematach nie wypowiadam się wogóle
np. cygnoliny dzięgkci czy biologów i wielu innych nie interesuje się tematem z racji że nie korzystam z takiego leczenia i moja wiedza w temacie jest zerowa,jeśli chodzi o działanie takowego
leczenie i sposoby naturalne znam na tyle na ile są mi potrzebne do własnego leczenia i moich dzieci a to też odrębne istoty inaczej reagujące i czujące.
a skoro są mi potrzebne szukam dalej bo nie zadawala mnie że działa muszę wiedzieć też dlaczego.
Tym razem to wszystko w temacie nie wypowiem się więcej.
Ostatnio zmieniony 24 sty 2014, o 18:52 przez Basieńka44, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
 szater
...............
szkoda komentowac,jak jest każdy już widzi....
Zdrowia i wiecej wiary w ludzi :)
Awatar użytkownika
 antonia
Nie dziwią mnie posty polecające zioła, naturalne maści i wspomagacze leczenia takie jak kąpiele, peelingi, naświetlania, zawsze coś może zadziałać, przyspieszyć leczenie. Bulwersują mnie jednak porady bez sensu typu leczenie stanów zapalnych miejsc intymnych wazeliną, która nie posiada żadnych właściwości leczniczych. Na dodatek szokuje mnie upór i obstawanie przy swoich bardzo wątpliwych racjach powołując się na swoje doświadczenie i nietrafoine praktyki oraz nieistniejące strony internetowe. To jest zachowanie nieodpowiedzialne i szkodliwe w stosunku do osób poszukujących porady na forum i nadziei na poprawę zdrowia.
 Basieńka44
W profilaktyce i leczeniu nadmiernej suchości skóry, najczęściej wykorzystuje się preparaty zabezpieczające uszkodzoną barierę naskórkową zawierające: wazelinę, lanolinę, różnorodne oleje, zarówno mineralne, jak i silikonowe.
Szeroko rozpowszechnionym emolientem niepolarnym o silnych właściwościach okluzyjnych jest wazelina.
Również dziś wazelina znajduje liczne zastosowania. Wykorzystywana jest ona samoistnie, jak również jako składnik preparatów pielęgnacyjnych czy dermatologicznych. Surowiec ten stanowi podstawę wielu baz absorpcyjnych stosowanych do suchej skóry. Działanie jej w dużej mierze związane jest z wytwarzaniem na powierzchni bariery okluzyjnej zabezpieczającej skórę przed nadmiernym odparowywaniem wody, jak również niekorzystnymi czynnikami zewnętrznymi. Podobnie jednak jak inne oleje mineralne może ona powodować powstawanie zbyt zwartego filmu, blokującego całkowicie wymianę między skórą i otoczeniem. W tego typu przypadkach celowy jest dodatek do preparatu syntetycznych estrów, np. sterynianu izopropylu, mirystynianu izopropylu czy też estrów sorbitanu, które wpływają na częściowe otwarcie powstałej warstwy okluzyjnej.
http://www.doz.pl/czytelnia/a1331-Atopo ... enie_skory

przez Basieńka44 22 sty 2014, o 07:29

Z mojej praktyki wynika że nawet a może przede wszystkim w tych miejscach złagodzenie i dużą poprawę, najszybciej osiąga się ziołami i naturalnymi mazidłami typu wazelina
W ciągu tygodnia można ogarnąć najgorsze,ja pije wtedy dużo soku z cytryny zmienia alkalizacje moczu co dodatkowo nie podrażnia tych delikatnych miejsc i szybciej się goi.
gdzieś tutaj jest że leczy stan zapalny??
Awatar użytkownika
 antonia
Ruanda pisze:Dobra, a co jeśli zwykłe natłuszczanie tych miejsc nie pomaga? Nawet częste i w dużych ilościach nakładanej maści... Wizytę u lekarza mam dopiero w marcu a już nie mogę z tym wytrzymać... podczas seksu to z bólu chodzę już po ścianach. Są jakieś maści nie na receptę, które mogą zagoić a nie tylko nawilżyć?[/
quote]

Oto Twoja odpowiedź na zapytanie o lekarstwo!
Basieńka44 pisze:Owszem są zwykła wazelina dobrze działa przemywanie ziołami lub nawet czarną herbatą też dobre efekty daje
Pozostawiam to bez komenarza! :annoyed: :annoyed:
Awatar użytkownika
 puma
Basieńka44 pisze:Dorotko odpowiem ostatni raz w temacie
tak ty jak i pozostałe osoby wypowiadające się w temacie macie podejście do problemu czysto medyczne (...)
jak tak lubisz cytować to zacytuj, gdzie podpieram się wiedzą medyczną. jak będziesz mieć duuużo szczęścia to znajdziesz wpis mówiący kiedy ostatnio byłam u dermatologa.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 19