Życie z łuszczycą na co dzień, czyli jak radzimy sobie z naszą chorobą w codziennych czynnościach.
Awatar użytkownika
 antonia
Popytaj w aptece lub w sklepie zielarskim. Z Twojego postu wynika, że zmiany są zaostrzone, więc same mieszanki ziołowe niewiele będą mogły Ci pomóc, powinnaś przez tydzień stosować maść przeciwgrzybiczą z antybiotykiem, przy okazji zapytaj o takie w aptece lub zgłoś się z tym do lekarza po receptę.
 Basieńka44
Z mojej praktyki wynika że nawet a może przede wszystkim w tych miejscach złagodzenie i dużą poprawę, najszybciej osiąga się ziołami i naturalnymi mazidłami typu wazelina
W ciągu tygodnia można ogarnąć najgorsze,ja pije wtedy dużo soku z cytryny zmienia alkalizacje moczu co dodatkowo nie podrażnia tych delikatnych miejsc i szybciej się goi.
Awatar użytkownika
 szater
miejsca w których mam zmiany to wzgórek łonowy,wargi wieksze,pachwiny....co ma do tego skład...moczu? :nomnom: same zioła tylko rozogniają i zaostrzają mi zmiany.Grzybica nie lubi a własciwie uwielbia ...wilgoc,swietnie sie wtedy rozwija :P przetestowałam wszelkie sposoby...te na tzw.sucho działaja długofalowo i skutecznie :)
Awatar użytkownika
 antonia
Można użyć wazeliny, nawet smalcu jak kto woli, ale to nie leczy, problem jest w głębszej warstwie skóry, który trzeba leczyć a do tego potrzebne są lekarstwa przeciwbakteryjne + przeciwgrzybicze a nie natłuszczacze.
Jeśli ich nie zastosujemy, łuszczyca ciągle będzie tam tkwić, nawet pozornie zaleczona.
Sok z cytryny jest bogaty w witaminę C, mikroelementy i hormony. Wspaniale oczyszcza i odkwasza organizm z nierozpuszczalnych soli i śluzu, powinno się go pić regularnie, picie okazyjne, wyrywkowe nie pomoże.
Awatar użytkownika
 szater
Dokładnie tak,wode z cytryna pijam na czczo i to własciwie cały czas z małymi przerwami,takie okazjonalne picie nic nie da.Tak jak wspomniałam w miejscach intymnych jest nie tylko łuszczyca ale też grzybicze nadkażenia i to nalezy LECZYC....leki sa potrzebne,niestety,potem owszem można stosowac do przemywania zioła ,natłuszczac czy nawilzac ale trzeba sie pozbyc stanu ostrego. :notguilty:
 Basieńka44
Stany grzybicze tworzą się tam gdzie są mikropęknięcia :zipit:
Sok z cytryny jest bogaty w witaminę C, mikroelementy i hormony. Wspaniale oczyszcza i odkwasza organizm z nierozpuszczalnych soli i śluzu, powinno się go pić regularnie, picie okazyjne, wyrywkowe nie pomoże.

Picie soku z cytryny przy stanach zapalnych daje trochę więcej :zipit:
Każda z was niech zada sobie pytanie jak przy stanie zapalnym pęcherza potrafi szczypać mocz i co wtedy się robi nawet malutkim dzieciom :notguilty:
a łuszczyca w miejscach intymnych to nic innego jak schodzący drogą moczową stan zapalny wszak to droga wydalania :notguilty:
ale nie śmiem pouczać ekspertów w tym temacie więc pozostawiam bez pełnej odpowiedzi j.w.
w necie wszystko można znaleźć na ten temat też :notguilty:
Awatar użytkownika
 szater
moze zalezy kto gdzie ma cewke moczowa a gdzie wzgórek łonowy :P
Nigdy nie miałam problemów z nerkami,pecherzem,cewka moczowa,nie wiem jak szczycpie bo tego nie doswiadczyłam,zmiany posiadam najczesciej latem,zima w momencie przegrzania.
Basieńka44 pisze:Stany grzybicze tworzą się tam gdzie są mikropęknięcia :zipit:

a łuszczyca w miejscach intymnych to nic innego jak schodzący drogą moczową stan zapalny wszak to droga wydalania :notguilty:
donie pekają mi praktycznie cały czas ...grzybicy nigdy nie miałam :surprised:

co do drugiej "złotej mysli".... :crazy: a odbyt? pracuje na pełnych obrotach a ani grzybicy ani tym bardziej łuszczycy w tamtym miejscu nie miałam.... xd
 Basieńka44
dlatego nie śmiem pouczam ekspertów net pełen wieści każdy sam poszuka :notguilty:
co gdzie się znajduje i jak działa :zipit:
Awatar użytkownika
 antonia
Basieńka44 pisze:Każda z was niech zada sobie pytanie jak przy stanie zapalnym pęcherza potrafi szczypać mocz i co wtedy się robi nawet malutkim dzieciom
To Tobie należy się tytuł eksperta, bo w przeciwieństwie do mnie znasz odpowiedź na wszystkie tematy, ja nie miałam nawet pojęcia, że łuszczyca może być w pęcherzu i w cewce moczowej i jak mnie nie uświadomisz, to w życiu nie zgadnę co się robi nawet malutkim dzieciom przy stanie zapalnym pęcherza. Inni czytelnicy nieeksperci też by się chętnie uświadomili w tych tematach, gdybyś zechciała podrzucić linka... :* :*
 Basieńka44
antonia pisze:
Basieńka44 pisze:Każda z was niech zada sobie pytanie jak przy stanie zapalnym pęcherza potrafi szczypać mocz i co wtedy się robi nawet malutkim dzieciom
To Tobie należy się tytuł eksperta, bo w przeciwieństwie do mnie znasz odpowiedź na wszystkie tematy, ja nie miałam nawet pojęcia, że łuszczyca może być w pęcherzu i w cewce moczowej i jak mnie nie uświadomisz, to w życiu nie zgadnę co się robi nawet malutkim dzieciom przy stanie zapalnym pęcherza. Inni czytelnicy nieeksperci też by się chętnie uświadomili w tych tematach, gdybyś zechciała podrzucić linka... :* :*
Gdzieś napisałam że łuszczyca jest w pęcherzu :* czy cewce moczowej :notguilty:
a tu tylko mnie się zarzuca że nie umiem czytać ze zrozumieniem :notguilty:
a łuszczyca w miejscach intymnych to nic innego jak schodzący drogą moczową stan zapalny wszak to droga wydalania
i jak mnie nie uświadomisz, to w życiu nie zgadnę co się robi nawet malutkim dzieciom przy stanie zapalnym pęcherza.
czy u twoich dzieci przy zapaleniach w tych miejscach nigdy nie występowało zaczerwienienie i ból? bo u moich tak co wtedy robiłam przemywałam rumiankiem i smarowałam zwykłą wazelin-ką
przy schodzącym stanie zapalnym drogami moczowymi mocz jest żrący
uszkadza delikatne ścianki narządów płciowych itp.
cytryna zmienia ph moczu co jest bardzo pożądane w tym czasie
Do eksperta jakich tu wielu mi daleko dzielę się tylko obserwacjami z własnej praktyki
nie mam czasu na szukanie linków każdy może sam :* :*
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 19