W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
Awatar użytkownika
 henia
Po prostu, trzeba na tę swoją skóre świeżo podleczoną, bardzo uważać. Tym bardziej, że ona po przeleczeniu proderminą.

Z tym, że dla pełnej jasność czytających, jak i leczących się aktualnie maściami"interwencyjnymi"- dziegcie, cygnolina, analogi. Wszystkie one uczulają na słońce, i wszystkie one mają we wskazaniach, bardzo podobne skutki uboczne.

Nie ma co jednak demonizować metod ani leków, trzeba je stosować ale z rozwagą, jak i pełną świadomością ich efektów tak leczniczych, jak też skutków ubocznych.

Dziegciami leczę się już ze 2 lat, jestem w stanie osiągnać nimi remisję. Nie mam raka i nie mam chorych nerek czy wątroby.
Leczmy się, korzystajmy ze słoneczka, byle z rozwagą. Pozdrawiam :)
Ej, Heniu, nie można traktować naszych organów każdego z osobna. Wszystkie są ze sobą powiązane jak również ze skórą. Skoro nasza skóra wchłania substancje szkodliwe z leków przez układ krwionośny, to nie tylko szkodzi na wątrobę czy nerki. Na pozostałe organy również, w tym także na serducho :)
Jako że tutaj dyskusja była o zasadność stosowania specyfiku :)
Sylimaryna oddziałując na gospodarkę tłuszczową wpływa na skład ilościowy i jakościowy łoju.
Spowolniony zostaje proces rogowacenia gruczołów łojowych i naskórka.
Może to zostać wykorzystane w leczeniu trądziku i łuszczycy.
Ponadto hamowanie stanu zapalnego przez sylimarynę zachodzi również w skórze.Sylimaryna zmniejsza reakcje autoagresji immunologicznej.
Zalecana jest ochronnie w przypadku narażenia na działanie toksycznych związków chemicznych, w przypadku wirusowego zapalenia wątroby, alkoholizmu, nadużywania leków przeciwbólowych i chorób alergicznych. Sylimarynę należy przyjmować doustnie w dawce 100-200 mg przynajmniej 1 raz dziennie, przez pół roku.
http://rozanski.li/?p=48
Ostatnio zmieniony 8 maja 2013, o 12:06 przez Basieńka44, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
 henia
antonia pisze:Ej, Heniu, nie można traktować naszych organów każdego z osobna. Wszystkie są ze sobą powiązane jak również ze skórą. Skoro nasza skóra wchłania substancje szkodliwe z leków przez układ krwionośny, to nie tylko szkodzi na wątrobę czy nerki. Na pozostałe organy również, w tym także na serducho :)
Kochanie, oby Dobry Bóg w swej łaskawości, tylko takimi lakami jak obecnie stosuję, na dalszej drodze mego życia "naznaczał" mnie. Będę mu dozgonnie wdzięczna :* W tym i za prodrminkę xd

PS. Basieńko o zaleceniach tam przedstawionych zapomniałaś w sensie nie wykropkowałaś ich a one tam jakby ważniejsze wg mojego ogladu :P
PS. Basieńko o zaleceniach tam przedstawionych zapomniałaś w sensie nie wykropkowałaś ich a one tam jakby ważniejsze wg mojego ogladu
a o które zalecenia chodzi?????????????????/
To jest takie cos jakby krwiaki.
dziękuję PUMA za rady, w temacie napisałaś.
to jest takiego koloru jak czasem malinki na szyji
według mnie jest to efekt osłabionych i popękanych naczynek krwionośnych w skórze pod wpływem ciepła
 BIATA
No to taki poparzenia jakby krwiaki cos takiego, po prostu moim zdaniem jakoś mocno mnie te słonko wzięło i w tych miejscach poparzyło skóre dziwne bo krótko lerzałam. byłam w aptece i pokazałam to pani farmaceutce i sprzedała mi MaxiBiotic i Panthenol w spreju myślicie że dobrze mi doradziła??? MaxiBiotc mam stosowac teraz, a potem jak coś sprej Panthenol pianke i na przyszlość jak kiedys sie mocno jeszcze opalę to poradziła mi ta piankę
 BIATA
Z jednej plamki zeszła mi skóra i pod spodem jest taka rózowiutka delikatna, a resztę bez zmian, to tak wygląda jak czasem dzieci się przewróca i mają zdrate kolano taka różowiutka skóra pod spodem. Myślisz że wszystko dobrze będzie?? smaruję tym maxiBiotic.
Myślisz że wszystko dobrze będzie?? smaruję tym maxiBiotic.
Myślę że wszystko się wyrówna a na przyszłość nie szalej ze słońcem :) :)
  • 1
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 103