W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
 BIATA
Ja wiem basieńko że to jeszcze były zmiany łuszczycowe bo co róż wychodziły mi nowe leczyły się proderminą i znów wychodziły nowe w innym miejscu tego jestem pewna ze to łuszczyca, jednej zmiany tylko nie byłam pewna na dłoni.
Basieńka44 pisze:mniej natłuszczaczy mniejsze szanse poparzenia i opalać się można
BaSIU a o co chodziło w tym zdaniu?? to co jak się skóre nawilża się np, jakimiś balsamami to bardziej wtedy ona się opala?? Basiu to jak myślisz mam codzien robic sobie kapiele w soli i oleju? innych nnarazie nie udować??
A ten beta karoten mam jeszcze brać?? bo w sumie juz słoneczko jest czasem więc nie wiem czy go brać.
 BIATA
A mam jeszcze pytanie jak kapiecie się w soli i oleju?? to potem zmywacie to czystą wodą ciało?? ja wczoraj nie zmywałam ale czułam takie słone ciało jak przytknęłam buzią rekę.
Basieńka44 napisał(a):
mniej natłuszczaczy mniejsze szanse poparzenia i opalać się można
BaSIU a o co chodziło w tym zdaniu?? to co jak się skóre nawilża się np, jakimiś balsamami to bardziej wtedy ona się opala?? Basiu to jak myślisz mam codzien robic sobie kapiele w soli i oleju? innych nnarazie nie udować??
A ten beta karoten mam jeszcze brać?? bo w sumie juz słoneczko jest czasem więc nie wiem czy go brać.
Wszystko zawiera jaką chemie w sobie natłuszczacze też :)
a to może wchodzić w reakcje ze słońcem
tylko tyle
tzn że nawet zwykły balsam może nas uczulić jeśli skóra po chorobie odwodniona czy przesuszona
Niekoniecznie codzien te kąpiele może być co drugi dzien a potem rzadziej zobaczysz jak skóra będzie się zachowywać
u mnie po takich kąpielach jest nawilżona i już dodatkowo nie wiele muszę ją nawilżać
tak ja bym narazie nie mieszała i po kolei sprawdziła co mojej skórze lepiej pasuje
Odnośnie beta karotenu się nie wypowiem nie jestem zwolenniczką tego typu wspomagaczy
natomiast woda z cytryną czy sylimarol może wspomóc skóre :*
Po kąpieli nie zmywam skóry czystą wodą czekam jak olej się wchłonie i dopiero natłuszczam jak muszę
do kąpieli takiej nie używam już żadnych środków myjących tylko gąbka
A ile tej soli dałaś??????????????
 BIATA
Dałam pół kilograma tak jak mi radziłaś dobrze paiętam?? no i oleju 4 łyżki duże tego z pestek winogron, a sól zwykła kuchenna jodowana. Ok to fajnie że co drugi dzień :D bo jak w tym tygodniu przychodzę pózno z pracy to nie chce mi się leżeć w tej wannie , ja wczoraj już się niczym nie smarowałam po takiej kąpieli bo i tak byłam cała tłusta :)
 BIATA
Dałam pół kilograma tak jak mi radziłaś dobrze paiętam?? no i oleju 4 łyżki duże tego z pestek winogron, a sól zwykła kuchenna jodowana. Ok to fajnie że co drugi dzień :D bo jak w tym tygodniu przychodzę pózno z pracy to nie chce mi się leżeć w tej wannie , ja wczoraj już się niczym nie smarowałam po takiej kąpieli bo i tak byłam cała tłusta :)
I o to chodzi że już nie trzeba natłuszczać skóry
a dodatkowo olej oczyszcza skórę
a sól złuszcza martwy naskórek
moja córka sobie bardzo chwali te kąpiele
dobrze działają też na cellulit :D :D
a jako że czytam iż prodermina
Zmniejsza wydzielanie łoju. tzn że blokuje i zatrzymuje łój w skórze
takie kąpiele dobrze oczyszczą skórę tak z pozostałości leku jak i uwolnią z niej ten zbędny łój bezboleśnie :D :D
Ostatnio zmieniony 8 maja 2013, o 09:01 przez Basieńka44, łącznie zmieniany 1 raz.
 BIATA
ja to zawsze byłam przyzwyczajona do żeli lub mydeł i bez tego takaa czułam się brudna jak się wczoraj kąpałam, ale co tam nie robi się dla skóry :D a skoro Basieńko mówisz żebym co drugi dzień kąpała się w soli i oleju to tak jak wczoraj robiłam ta kąpiel a dziś czym mam się myć może być tym żelem Pharmaceris?? czy cos innego polecacie??
BIATA pisze:ja to zawsze byłam przyzwyczajona do żeli lub mydeł i bez tego takaa czułam się brudna jak się wczoraj kąpałam, ale co tam nie robi się dla skóry :D a skoro Basieńko mówisz żebym co drugi dzień kąpała się w soli i oleju to tak jak wczoraj robiłam ta kąpiel a dziś czym mam się myć może być tym żelem Pharmaceris?? czy cos innego polecacie??
Moim zdaniem ten żel w zupełności wystarczy
a wrażenie po kąpieli tylko na początku takie dokąd nie zobaczysz jak fajnie odżywia to skóre
mimo takiego uczucia skóra jest oczyszczona tak jak powinna
Awatar użytkownika
 puma
przyznam, że poczytałam wątek trochę "po łebkach" ale mam dwie propozycje: do mycia świetne jest emolium- działa jak oliwka, po myciu nie trzeć skóry ręcznikiem tylko delikatnie "klepać".a poczujesz się po nim "umyta". po drugie do opalania koniecznie krem z filtrem! możesz stosować niższy filtr ale stosuj. filtr nie powoduje "gorszej" opalenizny tylko chroni przed szkodliwym działaniem słoneczka, opalisz się tak samo jak bez filtra- w sensie intensywności opalenizny. mniejszą opaleniznę mogą zapewnić tylko tzw. blokery. opalam się od zawsze i nie zauważyłam, żeby krem z filtrem nie pozwolił mi się opalić (nie ma tak łatwo ;) ;) )
jeśli piszę nie na temat to sorry, nie doczytałam wątku (czas goni...)
 BIATA
dOBRZE DZIĘKUJĘ :*
Już chyba wszystko wiem teraz siedzę sobie i mam nałożoną tą maść cynkową, boję się o te moje plamy żeby mi się tu nic nie działo i oby skóra mi z nich zeszła bo nigdy ten koloryt skóry sie nie wyrówna bo nigdy nie będę taka czerwona brązowa, to jest takiego koloru jak czasem malinki na szyji. Moja mama jak mnie wczoraj zobaczyła to powiedziała żeby mi żadne blizny nie zostały albo strupy ale ja mam nadzieję że zejdzie mi z tego skóra i będzie ok. Wczoraj zsiadłe mleko na te plamy położyłam i leżalam tak pół godziny.
i Niby tak krótko na słońcu leżałam no ale prodermina swoje zrobiła. Tylko przodu mam te plamy z tyłu od razu położyłam filtr i jestem biała w łaty i też nie fajnie, ale z przodu po 20 min filtr położyłam i mam borodwe te plamy i troche jeszcze pieką mnie. Już teraz myślę że się nie poparze bo juz proderminy nie używam. To jest takie cos jakby krwiaki.
dziękuję PUMA za rady, w temacie napisałaś.
  • 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 103