W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
 BIATA
o jeju masakra skąd ja wzięłabym tyle tego wszystkiego tyle tych ziół :) ale dziękuję Szater za radę.
heniu Ty miksowałaś ok fajny pomysł, a mozesz mi podpowiedzieć co jest lepsze płatki owsiane czy słoma z owsu?? bo ja w sumie mogłabym sobie zalatwić od gospodarzy słomę, ale jeśli nie ma to dużej różnicy to wiadomo wolałabym te płatki.
Awatar użytkownika
 szater
skład ziół mozesz ustalac jaki chcesz i co masz pod reka.Wiele roslin już jest ,rosnie sobie na obrzezach lasów(pokrzywa,skrzyp,brzoza ma też już liscie,podobnie jak orzech)płatki są pod reka....szałwia czy rumianek narazie z zielarskiego a już za moment bedzie w ogrodach.... :notguilty:
henia pisze:Po tych dziegciach, ta skora nie powinna byc u Ciebie za bardzo sfatygowana, na eucerynie ją masz, to i wysuszenie skóry mniejsze
Mimo że prodermina na ecerynie to skóra i tak sucha, u mnie przynajmniej nie mniej niż po innej. Podobno mniej ale ja tego nie zauwazyłam i swędzi i czerwieni się ale tylko po kapieli. Tez mam tylko kropki takie jak łepek od szpilki.
Nawliżanie u mnie idzie czym sie da, chociaż wole tłuste mazidła. Nieocenione jest masło, konsystencja zwarta, dłużej utrzymuje sie na skórze.
Awatar użytkownika
 henia
Basieńka44 pisze:A to już litry wody nie wystarczą :P :P
Wystarczą Basiu, w zupełności, i to nawet w wieku, w którym ja jestem xd Wystarczy przestrzegać pewnych prawideł w sensie nie dopuszczać do "przesuszenia" organizmu. I skóra wtedy, i cera, galancik. Dam Ci się pomacać, jak coś, bedziesz mogła sprawdzić organoleptycznie :D
BIATA pisze:[...] a mozesz mi podpowiedzieć co jest lepsze płatki owsiane czy słoma z owsu?? bo ja w sumie mogłabym sobie zalatwić od gospodarzy słomę, ale jeśli nie ma to dużej różnicy to wiadomo wolałabym te płatki.
Proponowałabym jednak słomę, w niej więcej tych składników odżywczych dla skóry. Platki to jednak surogat. Osobiscie stosowałam taki owies mielony wykorzystwany w rolnictwie, jako pasza dla zwierząt. Miałam do niego dostęp i bardzo bardzo go sobie chwaliłam :)
Basieńka44 napisał(a):
A to już litry wody nie wystarczą

Wystarczą Basiu, w zupełności, i to nawet w wieku, w którym ja jestem Wystarczy przestrzegać pewnych prawideł w sensie nie dopuszczać do "przesuszenia" organizmu. I skóra wtedy, i cera, galancik. Dam Ci się pomacać, jak coś, bedziesz mogła sprawdzić organoleptycznie
To po cóż te nawilżacze w suplach jeszcze :D
Awatar użytkownika
 henia
Basieńka44 pisze:[...]To po cóż te nawilżacze w suplach jeszcze :D
Tak do końca to nie wiem ocochodzi :crazy:

Jeżeli o to, co podlinkowała tu Szater, to to jest forum Basiu, tu się podaje(przynajmniej sie staramy :)) wszelkie wieści dostępne - z którymi mieliśmy doswiadczenie; bądź, które tylko obiły nam się o uszy :D To może dlatego? jak myslisz? ;)

PS. Basiu to nie jest temat o Tobie; podpowiadaj dziewczynie jeżeli masz coś do podpowiedzenia. Reszta do kieszenie albo na PW, tak nakazuje regulamin :D
Oj Heniu wiele innych rzeczy nakazuje regulamin których tu w praktyce nie widzę i to nie tylko ze swej strony :) :)
suple to też leki a lekarzy tu nie widzę :notguilty: :notguilty:
BIATA pisze:o jeju masakra skąd ja wzięłabym tyle tego wszystkiego tyle tych ziół :) ale dziękuję Szater za radę.
heniu Ty miksowałaś ok fajny pomysł, a mozesz mi podpowiedzieć co jest lepsze płatki owsiane czy słoma z owsu?? bo ja w sumie mogłabym sobie zalatwić od gospodarzy słomę, ale jeśli nie ma to dużej różnicy to wiadomo wolałabym te płatki.
Beata dopowiem do tych swoich wywodów tutaj
zamiast tych wszystkich ziół naraz ja bym sprawdziła działanie najpierw kąpieli w soli i oleju
taka kąpiel oczyści skórę po lekach jak i nawilży po całości
mniej natłuszczaczy mniejsze szanse poparzenia i opalać się można
zawsze możesz wrócić do proderminy
jednak po tych zabiegach będziesz mieć jasność czy to jeszcze zmiany łuszczycowe czy wypryski od przesuszonej skóry
Słoma owsiana wyciąga stan zapalny ze skóry więc może dać skutek odwrotny od tego jakiego oczekujesz przy dużym świeżym wysypie to przyspiesza leczenie jednak ty jesteś po leczeniu i nie wiesz czy to świeże zmiany łuszczycowe czy zwykłe wypryski
płatki owsiane zaś dają dobry efekt ja skóra pęka a u ciebie nie ma tego problemu
to tyle z mojej strony :*
  • 1
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 103