W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
Awatar użytkownika
 antonia
To pytanie nie do mnie, ale nie mogę się powstrzymać, żeby czegoś nie podpowiedzieć. :) :)
Jeśli masz na zmianach łuskę, musisz się jej najpierw pozbyć aby leczenie było bardziej efektywne.
Ja to robiłam zmiękczając okładami z plasrerkami z cytryny z solą, (ok. 15 min.)a po zdjęciu okładów wmasowałam w te miejsca maść salicylową lub salicylowo-siarkową. Zmiany bez łuski masowałam maścią nagietkową własnej produkcji.
Ostatnio suplementuję się siarką MSM, jest na tyle dobrze, że zmiany się pogoiły, zostały jedynie plamy. Mam nadzieję, że i te również zejdą.
Leczenie moje opisuję szczegółowo na forum mojaluszczyca.
 Basieńka44
A ja na ciele nie stosuje złuszczań łuski uprzednio :) wmasowuje tak długo zioła czy teraz ocet aż pod palcami sama schodzi jeśli łuska gruba i twarda robię okład, bądź kąpiel i takie same czynności masuje aż łuska zejdzie
kiedyś robiłam solą i mydłem złuszczanie ale po próbach i błędach dochodzę do wniosku że ten sposób lepszy bo nie podrażnia skóry a poprawia krążenie (masaż)dzięki czemu łuska robi się cieńsza a potem przestaje narastać :D
Szukałam sposobu dość długo bo nie mogę żadnych złuszczających specyfików i ten okazał się u mnie trafiony.
Skóra w ten sposób oczyszczona leczy się lepiej u mnie :D
 monic-82
Dziękuję dziewczyny za rady i podpowiedzi.Zakupiłam sobie ostropest ale nie wiem w jakich dawkach go stosować może mi pod powiedziecie :) mam także maść nagietkową i olejek kokosowy mam nadzieję że to mi pomoże w zaleczeniu zmian.Jestem też ciekawa czy powinnam przyjmować jakieś witaminy bo czytałam że większość z Was używa :P Aha no i jeszcze jedno pytanko czy używanie kremu BIOARPIL to dobry sposób i czy w takim razie mogę go na noc dawać pod folię? Dziękuję Wam za odpowiedzi pozdrawiam :D
 Basieńka44
Dawka lecznicza ostropestu to 3 łyżki dziennie profilaktycznie 1 łyżeczka :)
Przerabiałam kiedyś witaminy od jakiegoś czasu stosuje tylko magnez
 monic-82
dziękuję może też wypróbuje ten magnez.no i od jutra 3 łyżki ostropestu xd pożyjemy zobaczymy
Awatar użytkownika
 antonia
monic-82 pisze:dziękuję może też wypróbuje ten magnez.no i od jutra 3 łyżki ostropestu xd pożyjemy zobaczymy
Nie przesadzaj, bo możesz sobie zaszkodzić, taką dawkę należy skonsultować z lekarzem. Ostropest to też lekarstwo i trzeba to tak traktować. :)
 Basieńka44
Lekarstwo ziołowe wspomagające wątrobę w oczyszczaniu
Ostropest Plamisty dawkowanie

Wiemy już jakie są spo­soby uży­wa­nia ostro­pe­stu pla­mi­stego. A jak wygląda sprawa z jego daw­ko­wa­niem? Daw­ko­wa­nie ostro­pe­stu pla­mi­stego zależy od naszych indy­wi­du­al­nych potrzeb. Oczy­wi­stym jest, że w celach pro­fi­lak­tycz­nych uży­wamy go znacz­niej mniej niż w celach leczniczych.

Do celów pro­fi­lak­tycz­nych wystar­czy spo­ży­wać 1 łyżeczkę mie­lo­nego ostro­pe­stu dzien­nie. Można też spo­ży­wać nasiona: 15 — 20 sztuk dzien­nie.

Nato­miast do celów lecz­ni­czych można spo­ży­wać do 3 łyże­czek mie­lo­nego ostro­pe­stu dzien­nie. A jeśli zde­cy­du­jemy się na nasiona, wtedy dawka powinna prze­kra­czać 30 nasion dzien­nie.

Waż­nym czyn­ni­kiem w daw­ko­wa­niu i sto­so­wa­niu ostro­pe­stu jest sys­te­ma­tycz­ność jego sto­so­wa­nia. Sys­te­ma­tyczne daw­ko­wa­nie pozwoli nam na szyb­sze zauwa­że­nie efek­tów jego dzia­ła­nia. Sto­su­jąc sys­te­ma­tycz­nie ostro­pest pla­mi­sty, pierw­sze dobro­czynne skutki jego dzia­ła­nia możemy zauwa­żyć już po 2 tygo­dniach. W celu uzy­ska­nia naj­lep­szych efek­tów naj­le­piej sto­so­wać go przez dłuż­szy czas. I warto wcze­śniej zro­bić sobie zapasy ostropestu.
http://www.ostropest-plamisty.com/infor ... awkowanie/
http://ostropestplamistyblog.wordpress.com/
Ja zawsze biorę po 2 tabl 3 x dziennie sylimarolu 70 mg :)
Awatar użytkownika
 antonia
Basiu, polecasz dzienną dawkę 3 łyżki, nie przesadzasz? :surprised: :surprised:
Nie możesz komuś polecać w takiej ilości jak Ty bierzesz, macie różne organizmy, Ty z sobą możesz eksperymentować, ale nie możesz brać odpowiedzialności za czyjeś zdrowie mimo najlepszych Twoich chęci. :surprised:
 Basieńka44
Basieńka44 pisze:Dawka lecznicza ostropestu to 3 łyżki dziennie profilaktycznie 1 łyżeczka :)
Przerabiałam kiedyś witaminy od jakiegoś czasu stosuje tylko magnez
podałam dawkę leczniczą i ..........profilaktyczną
nie napisałam że polecam :*
Każdy zna swój organizm i wie czy da rade tyle połknąć :)
ja myślę

jeśli jednak ostropest ma zadziałać 1 łyżeczka nie pomoże w naszym przypadku to za mało
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2013, o 23:33 przez Basieńka44, łącznie zmieniany 1 raz.
 Basieńka44
:) :).......................................