Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
 westbam90
Już z tymi zmianami niektórymi cygnolina zrobiła dobą robotę, ale jeszcze mam kilka miejsc wypukłych i czerwonych. Moje pytanie brzmi, czy jak będę używał cygnoliny w niedoleczone jeszcze miejsca, to te wyleczone z brązowymi obwódkami będą się normalnie goić( chodzi mi o to, czy używanie cygnoliny powoduje dłuższe regenerazcji skóry i znikanie tych brązowych miejsc wokół, czy nie przejmować się, bo tam już nie używam cygnoliny, tylko nawilżam)?
Awatar użytkownika
 szater
cygnoline stosuje sie do tejpory dopuki cokolwiek jest wyczuwalne pod palcem,nawet najmniejsza zmiana....po leczeniu srodek powinien byc biały lub z lekko różową nową skórką....na wyleczone czesci nalezy nakładac masci natłuszczające,nawilzajace aby skóra sie zregenerowała i plamy zniknęły,na pozostałe czesci,gdzie jest nadal cos do leczenia kładziemy cygnoline.
Awatar użytkownika
 szater
nigdy sie z tym nie spotkałam...aczkolwiek zapewne są tacy co tam ja stosuja.na uczy czy wewnątrz nich zalecałabym ostroznosc w stosowaniu tak agresywnych masci...lepszy bedzie Protopick lu Daivonex....moze cocois?
 kasiorek070
A co z twarzą?Mam kilka plamek. No i na głowę-całą mam zsypaną,zastanawiam się nad tą cygnoliną w płynie. Poradźcie coś,nie mam już siły do tego :(
 Basieńka44
Ja leczyłam twarz tak
zycie-z-luszczyca/jesien-natura-szykuje ... 60-20.html
na głowę stosuje maść ochronna z wit A aktualnie mam czystą
dobrze działa tez żel
http://aptekaodnowa.pl/p,pl,20,pharmace ... 25+ml.html
próbuj co ci lepiej odpowiada
Ostatnio zmieniony 6 kwie 2013, o 15:05 przez Basieńka44, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
 antonia
Ja głowę wyleczyłam octem jabłowym, opis tutaj podawałam kilkakrotnie, a twarz z równie bardzo dobrym skutkiem wyleczyłam zwykłą herbatą, którą przecierałam zmiany po kilka razy dziennie. Na noc krem.
Bez komplikacji i kosztów. :D Warto spróbować. :)
 kasiorek070
Im dłużej przeglądam to forum tym większy mam mętlik w głowie :blush: sama już nie wiem co robić do tej pory sterydy ale teraz już wiem,że to do niczego nie prowadzi.
 Basieńka44
kasiorek070 pisze:Im dłużej przeglądam to forum tym większy mam mętlik w głowie :blush: sama już nie wiem co robić do tej pory sterydy ale teraz już wiem,że to do niczego nie prowadzi.
Po sterydach trochę ciężej zaleczyć naturalnie ale jest to możliwe :) warto próbować
 westbam90
Czyli, jeżeli nie używamy cygnoliny, jak plamy są białe z tymi brązowymi obwódkami - to nawilżamy i nie ma tak, że te brązowe plamy nie znikną lub dłużej będą się goić, gdyż jeszcze używam na inne psoriasy, a tam natłuszczam na te plamy!?
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 44