W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
Ja rano smaruję kremem bez zmywania całego ciała, kąpię się wieczorem a maści do rana i tak się wytrą w piżamę i pościel :D :D
Co innego jak muszę rano wychodzić z domu, wtedy prysznic obowiązkowy, nawilżanie i nie smaruję maściami o intensywnym zapachu. :)
 BIATA
Antonia nie muszę używać kosmetyków ale skor cocais wysusza to chyba lepiej by było ich używać natłuszczać skóre no nie?/ a to może bym sie smarowała w nocy cocaisem a w dzień kremem z nagietka?? czy lepiej maścią?
 BIATA
antonia pisze:Ja rano smaruję kremem bez zmywania całego ciała, kąpię się wieczorem a maści do rana i tak się wytrą w piżamę i pościel :D :D
Co innego jak muszę rano wychodzić z domu, wtedy prysznic obowiązkowy, nawilżanie i nie smaruję maściami o intensywnym zapachu. :)
ale czym Ty tak robisz ta maścią z nagietka i kremem?? to radzisz mi żebym nie używała cocaisu lub exorexu tylko tego nagietka???
 BIATA
czemu maści o intensywnym zapachu?? i czemu jak musisz wychodzić z domu to rano prysznic i smarowanie czymś o intensywnym zapachu?a nie możesz posmarować się kremem z nagietka poczekać aż weschnie i wyjść??
Tak jak antonia pisał kosmetyki służą do pielęgnaci a nie do leczenia. Ja kosmetykami moge sie smarować do końca życia i jeden dzień dłużej i nic.

Jeżeli te plamki sie tobie zmniejszaja to znak że jednak się leczą, i jednak nie są zaleczone do końca. Jeżeli byłabyś uczulona na salicyl to cygnoliny raczej też nie mogłabyś używać (ona też mam w składzie salicyl), a używałaś jej przez długi okres, uważam że nie jesteś uczulona na salicyl.

Po tak długim stosowaniu cygnoliny potrzeban jest zmiana, widac że ona działa na ciebie ale naprawdę potrzebne wytchnienie.

Proponuje cocois z uwagi na dostępność, fakt exorex podobny w skłądzie ale cocois ma 12% dziegcia.
Ja maziałam tym cocoisem dwa razy dziennie na 2-3 godz, rano zmywałam i kąpiele na słoneczku i wieczorem znowu 2-3 godz zmywanko i krem natłuszczający, nawilżający. Dowolność w tym wzlędzie jest różna bo i kosmetyków owych wiele.

Tutaj mas mase informacji o dermokosmetykach.
http://www.forum.biedronkowo.info/viewforum.php?f=90
Ostatnio zmieniony 23 cze 2012, o 18:32 przez Gosiaczek68, łącznie zmieniany 2 razy.
 BIATA
Dzięki Gosiaczek ok to od dziś lub jutra będę używac cocaisu bo go mam jeszcze troche bo kiedyś smarowałam nim głowe ale przez 3 razy w tygodniu i mało mi to pomagało bo za rzadko i przerwałam. A mogę nawilżać ciało mediderm lub Mavena?? chyba te kosmetyki były by ok mam je akurat w domu więc wolałabym oszczędzić kasy i je zużyć, a mogę na cała noc zostawić cocais?? ja pracuje od 6 rano więc dopiero od 15 mogłabym sie posmarować i zostawić na 2-3 godziny potem zmyć o 18 i znów pozostawić na ciele, tak masz rację ja chyba nie jestem uczulona na salicyl choć nie wiem czy ten składnik miałam w cygnolinie( a teraz nie mam przy sobie składu cygnoliny) bo ja używałam pastę cygnolinową, wieć nie wiem czy tam salicyl był nie znam sie na tym, no masz rację te zmiany się zaleczają ale coś tam im przeszkadza w całkowitym zaleczeniu lub może to po prostu są nowe nie wiem.
Biata, cocoisem możesz się smarować ile razy zechcesz, nie zaszkodzi :). Ja stosuję go przeważnie na noc bo jest tłusty i nieładnie pachnie. Na dzień kremy, nagietkowy lub A-Derma, dlatego, żeby oszczędzić ciuszki :) Ty możesz zrobić jak sama zechcesz, odpowiednio do sytuacji, wypróbuj co u Ciebie zadziała najlepiej. Nie bój się zmieniać maści czy kremów, jeśli to nie sterydy to tylko wychodzi na dobre. :)
Pasta cygnolinowa też może być na salicylu. Ja taką mam. Cocois możesz uzywac na noc, nie zaszkodzi. Musisz sama dostosowac do swojego cyklu dnia. Możesz tylko na noc a po pracy dla przykładu słoneczko. Tylko na słoneczko koniecznie z czysta skórą, bez maści. Po kąpieli mazidła nawilżające natłuszczające i jedno i drugie bardzo ważne. Może być Mavena może byc Mediderm, co masz w zasięgu ręki. Moga być też kąpiele w soli w płatkach, na pewno nawilża skórę.
Powodzenia życzę i wytrwałości. U mnie takie leczenie długo trwało ok 2 do 3 m-cy. Ale ja to inna inszość, u mnie zawsze długo trwa leczenie. :D :D
Dobre nastawienie to połowa sukcesu!!!! ;)

Cosik literki zjadam hi hi Ale od tygodnia chdzę głodna.
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 103