W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
Biata, dobrze by było gdybyś rano powtarzała smarowanko, nagietkiem albo maścią z vit.A zanim pójdziesz do pracy. to nie duże poświęcenie wstawać o 5 min. wcześniej a tyle czasu powinno Ci wystarczyć na smarowanko :) Po pracy albo w wolne dni opalanie, a przed snem znów kąpiel i smarowanie. Ja się nie nawilżam żadnymi dermokosmetykami, szkoda zdrowia na chemię a kasa też nie mała. Zamiast tego kupuję płatki, sól i olej słonecznikowy i to wystarcza do nawilżenia.
Awatar użytkownika
 henia
Biata jeżeli zdecydujesz się już na konkretne leczenie-metoda, mogę wspomóc Cię proderminą. Dostałam dziś od Mikołaja przesyłkę. Chętnie podzielę się. Ale uprzedzam, zapach to to ma taki, jak gada taka jedna Mała z Aleksandrowa-piekło i szatani :devillaugh: Cóż, że to stamtąd, jak działa xd Rozważ :)
Awatar użytkownika
 henia
Na zawsze, to proszę zapomnieć - kto nam będzie wtedy, te żarciki tu wklejać? no kto? :D
A na poważnie, gwarancji nie ma, że zadziała, ale istnieje możliwość, i to duża, uważam. A ryzyko? żadne :D
 BIATA
Antonia a jakie płatki kupijesz?? bo olej słonecznikowy to wiem o co chodzi i sól też ale płatki nie rozumiem?? ok wieczorem sie posmaruję cocaisem rano przed 5 będę musiała wstać i sie wykąpać i ta maścią nagietkową będę sie smarowała tak jak mówisz, tylko nie wiem gdzie ją kupię i czy w aptece będzie, chyba że rano nie będę miała wystarczająco czasu na kąpanie to wtedy przyjdę z pracy posmaruję sie i do wieczora będę go trzymała na skórze ten cocais i potem sie wykąpie i posmaruję tą maścią nagietkową.
 BIATA
Dziękuję Wam bardzo za wszystkie porady i dobre chęci w niesieniu pomocy :)
Mam jeszcze pytanie jak wieczorem się posmaruję tym cocaisem czy muszę rano wstać i się kapać i ten nagietek na to czy mogę od razu nagetek? przecież to i tak się wytrze w ubrania przez noc ten cocais a wieczorem kapanie i znów smarowanie, chyba że po południu będę wychodziła na słońce to wtedy obowiązkowo czy się wetrze czy nie to i tak kąpanie, ja bardzo lubię się opalać ale teraz nie ma za bardzo czasu no i pogody,Henia bardzo jestem Ci wdzięczna za to że chcesz się podzielić tą proderminą tylko musielibyście mi wyjaśnić jak ja stosować ile trzymać na ciele itp i czy mogłabym po zmyciu opalać się nie ma żadnych przeciwskazań?
No już się zdecydowałam na konkretne leczeniu czyli cocais a tą prodrminę też mogłabym spróbować nie mam nic chyba już do stracenia.
Płatki owsiane takie najzwyklejsze do jedzenia są w każdym sklepie spożywczym,daję garść płatków na 1 litr zimnej wody, podgrzewam do wrzenia, mieszam, od czasu do czasu, żeby się nie przylepiły do dna. Ja mam gar 5-litrowy, daję to na ca. 30 litrów wody w wannie (u mnie to jest ćwierć wanny). Rano jak nie masz czasu to się nie kąp, ale posmarować musisz. Takie jest moje zdanie. Jak posmarujesz tylko na noc to nie wystarczy, częściowo się wytrze a lek musi działać przez cały dzień. To jest tylko chwilka, nie smarujesz każdej kropeczki z osobna tylko bierzesz trochę kremu na dłoń i przetrzesz chore miejsca i po krzyku, spróbuj raz, to łatwe :)
 BIATA
Antonia chodzi Co o smarowanie tym kremem z nagietka że nie trzeba kąpać się i każdej z osobna kropki smarować tylko że wszystkie z od razu i to chwila i po krzyku?? bo cocaisem to chyba trzeba każda z osobna??/
Żadnym kremem nie musisz smarować swoich kropeczek każdej z osobna.
Dlatego proponowałam Ci kremy na dzień. Wetrzyj je trochę w ciałko tam gdzie masz zmiany tak cienko jak byś smarowała buzię to nawet ci ubrania nie zatłuszczą. Nie odczujesz, że jesteś posmarowana a chore miejsce się goi w tym czasie. Cocois również jest maścią bezpieczną i nic się nie stanie jak trochę zdrowej skóry pomażesz :) Przed opalaniem cocois musisz zmywać bo inaczej jest ryzyko, że opalisz się w plamki. :D
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 103