W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
Beata przejrzałam twoje wpisy leczysz się dość długo tą cygnoliną i wogóle to co stosujesz zawiera mocznik albo kwas salicylowy ja np. jestem uczulona na te rzeczy i nigdy nie zaleczę zmian stosując mocznikowe czy salicylowe tak samo cygnoline może pora zmienić coś w leczeniu odstawić te dwa składniki i zobaczyć jak wtedy będzie przebiegać leczenie
Nie mogę też maści na bazie parafiny lepiej działają na wazelinie czy alantoinie
Warto porozmawiać z lekarze i zmienić coś w leczeniu a wtedy i kąpiele inaczej podziałają
Tych kropeczek jest rzeczywiście bardzo dużo, za dużo jak na leczenie cygnoliną. Czy ty tak masz na całym ciele czy tylko w jednym miejscu? Musisz pamiętać, że przy leczeniu łuszczycy trzeba być konsekwentnym. Nie wolno zaniedbywać kąpieli a tym bardziej smarowania nawet przez jeden dzień. Do kąpieli w ziołach dosypuj dużo soli, dolej trochę oleju, mocz się w nich najmniej 20 min. Nie wycieraj ręcznikiem, pomasuj lekko ciało, to Ci samo wchłonie. Staraj się mieć przy tym ciepło, łuszczyca nie lubi marznąć. Dalej rób tak jak piszą puma i Basieńka. Powodzenia :) :)
 BIATA
Ja mam tak tylko na brzuchu i plecach no i boki na nogach dosłownie mam 5 takich małych, ręe czyste, chciałabym ten cocais spróbować ale pamiętam kiedyś go stosowałam 3 tygodnie i nie było w ogóle poprawy, to myślicie że dać mu jeszcze jedna szanę i spróbować go? bo exorex to to samo co cocais?? no a duża róznica w cenie.
gosiaczek tak wtedy miałam już płaskie białe a jak przestałam sie smarować tą cygnoliną to teraz mi wyszło fakt wczesniej miałam duże a teraz mam małe więc może one się pogoiły ale częściowo.
Ja u siebie nie widziałam poprawy cocoisem, natomiast pomagała mi maść nagietkowa na noc a na dzień krem nagietkowy. Spróbuj cocoisem ale jak nie będzie poprawy w ciągu kilku dni to go odstaw i smaruj czym innym. Szkoda czasu na zbędne smarowanie :)
Cocois to jednak nie to samo co exorex bo cocois zawiera kwas salicylowe exorex nie i taka różnica przynajmniej dla mnie alergika
 BIATA
Kurcze sama nie wiem co zrobic może spróbuję tym cocaisem na całą noc a rano będę zmywała i w dzień nawilzala a potem jak nie pomorze to moze spróbuję ten exorex. Kompletnie nie wiem co robić czym smarować.
Tak, to jest bez recepty, popytaj w sklepach z kosmetykami, możesz też sama wykonać w domu. przeczytaj w poście "Co zamiast chemii" :)
 BIATA
A jeśli będę smarowała na noc tym cocaisem a rano zmywała to wystarczająca będzie ilość czasu trzymania na skórze?? a w dzień mogę nawilżać Medidermem lub balsamem z Maveny?? czy czegoś innego używać?
Ja osobiście uważam że kosmetyki służą do celów kosmetycznych, nie do leczniczych. Natomiast nagietek leczy. Powinnaś swoje zmiany smarować 2 x dziennie a kosmetyki to już między smarowaniami, jeśli musisz? :)
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 103