W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
Awatar użytkownika
 szater
Nie wiem skad takie wiesci? Protopic:" Preparat może być stosowany na każdą część ciała, włączając powierzchnię twarzy, szyi oraz obszarów zgięć, z wyjątkiem błon śluzowych...."tyle ulotka.http://www.doz.pl/leki/p844-Protopic
Przetestowałam ten preparat we wszelkie mozliwe sposoby...szybko to moze byc widoczna reakcja po cygnolinie ;) Protopic dziala w troszke zupełnie inny sposób.Zmiany na nogach zawsze gorzej schodzą a i do leczenia są trudniejsze.Twarz nie została "potraktowana"cygnoliną to po pierwsze ,łuszczyca na twarzy nie jest zadawniona a po trzecie to po aplikacji kremu nic na twarz nie nakładasz.Miejsca na ciele gdzie smaruje sie Protopicem nie wolno smarowac ani przed mascią ani 2h po nałozeniu masci.Protopic działa podobnie jak analogi wit D3-potrzebuje czasu,nawet po zakonczeniu leczenia stosuje sie go profilaktycznie przez co najmniej miesiac:smarując "chore"onegdaj miejsca najpierw 2x a potem 1x w tygodniu.
Moze byc też sytuacja ze wcale na ciebie nie bedzie działał,piszesz ze z twarzy troszke znika i zaraz sie pojawia...byc moze za krótko stosujesz.....przy łuszczycy tylko systematycznosc i długoterminowosc sie liczy xd
Awatar użytkownika
 Paweł
Nogi z doświadczenia swojego i innych gorzej się leczy. Ponadto protopic w badaniach, które czytałem jest skuteczniejszy właśnie na twarz - co potwierdza się wśród chorych.
 BIATA
Trochę czasu minęło od kąt nic nie pisałam ale postęp w leczeniu luszczycy nie bardzo, stosowałam pozniej przez jakies 3 tygodnie cygnolinę 0,5 znów nie wicziałam gdzie są zmiany łuszczycowe a gdzie obrączki czerwone bo wszystko sie pozlewało wię przerwałam teraz od tygodnia stosuje maść Mavenę smaruję się nią dwa razy dziennie i balsam Mavena i dostałam od babci aloes rozcinam te jego niby kolce na pół i sie tym smaruję bo moja babcia twierdzi że aloes ogólnie pomaga na jakieś skaleczenia problemy skórne itp, na początku przez pare dni smarowałam się nim 5 razy dziennie teraz już raz ale żadnych rezultatów nie widzę ani po Mavenie ani po aloesie, więc znów muszę znów zmienic leczeniie tyle że już nie będę wracała do cygoliny bo za często. więc nie bardzo wiem czym się leczyć i tak chyba znów 3 wakacje z rzędu się nie rozbiore:(
 BIATA
Tak jak kiedyś Wam przesyłałam zdjęcia w środku zmiany już były białe nie powiem bo nie które się pogoiły ale duzo mi wyszło spowrotem na tych samych miejscach choć były juz wtedy białe potem spowrotem wyszy, albo to po prostu jest nowa łuszczyca nie mam pojęcia.
Jak dla mnie zdjęcia mało widoczne
na twoim miejscu jednak postawiła bym na kąpiele a dopiero później zastanawiała się czym smarować
stosowałaś cygnoline skórę masz wysuszoną bardzo pomogły by jej kąpiele/lub pół kąpiele
w ziołach czy soli i oleju czy tak jak teraz jest możliwość nazbierać skrzypu(nie wiem gdzie mieszkasz)regeneruje skórę i wtedy szybciej zaczyna się goić
 BIATA
ja robię sobie kąpiele w soli i oleju z pestek winogron, i w słomie z owsu, ok jesli jest mało widoczne może wstwie jutro jakies inne, ale po prawej stronie jak się przejedzie tym paskiem tam są bardziej widoczne zmiany.
Jezeli wzceśnie ta skóra była gładka, t z przykrością swierdzam z że jdnak masz na nowo małe zmiany ł.

Proponuje odczep sie juz od tej cygnoliny i nie męcz skóry. Może te dziegcie ci przypasują, dla przykłady cocois można dostac w aptece czasmi bez recepty. :(
Masz możliwość kąpieli w skrzypie tak jak pisałam ogarnia szybko stan zapalny czy pokrzywa teraz lato... łatwy dostęp do ziół świeżych zmieniaj co dzien co innego a czym smarujesz oprócz cygnoliny oczywiście
nie śledziłam twojego tematu trochę do tyłu jestem :) :)
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 103