Jesteś nowy(a) na forum? Przywitaj się, przedstaw, napisz kilka słów o sobie, swoich zainteresowaniach, jak rozpoczęła się u Ciebie łuszczyca.
 irute91@
hmm mam 21 lat na łuszczycę choruję już od 8 lat ;/ jest dla mnie bardzo przykrym doświadczeniem ją mieć, zapewne dla Was też... w tej chwili mam poważny wysyp (twarz, dłonie, stopy, miejsca intymne, głowa... ogólnie zajęte mam całe ciało :blush: ) nie wiem jak mam sobie z tym poradzić. cieszę się że trafiłam na te forum, można uzyskać tu wiele wskazówek na leczenie ł.
 irute91@
Szater Irute to inaczej Irena po Litewsku. czytam czytam ale nie wiem co mam stosować w moim przypadku... :/. Jestem mamą 1,5 miesięcznego dzidziusia i ze względu na mojego Aniołka nie mogę stosować wszystkich maści ;/. Do szpitala także nie chcę się kłaść bo mi serce pęknie gdy zostawię córcię w domu :(. Pierwszy raz wysypało mnie całą no i nie wiem co robić... Stosowałam Loriden A, Cygnolinę 1,2. Hydrocortizone z Salicylem. Alantan plus, Linomag i Epikrem.... mało rezultatów po tym. nie wiem czemu ale po hydro i cygnusi poparzyłam się (cygnolinę trzymałam krótko 20-40min) a teraz mam opuchnięte nogi na których zrobiły mi się ropne rany :(. mieliście coś takiego?
Awatar użytkownika
 Paweł
Witaj Irute,

Z tymi preparatami to uważaj, bo one przenikają w głąb organizmu.
Awatar użytkownika
 henia
Sejny nie są żadnym zadupiem. Cudowne miasteczko, i cudowni ludzie. A szpital macie I klasa. Pozdrawiam :)
 irute91@
Sejny faktycznie są piękne, szpital ogólnie jest okey, ale nie ma tu dermatologów ani oddziału dermatologicznego :( a jest potrzebny, bo leczyć musimy się w Suwałkach albo w innych miejscowościach... a nie każdy ma taką możliwość
Awatar użytkownika
 henia
Z podpowiedzi moich: weź od dermatologa takie zaświadczenie z jego rozpoznaniem choroby, jak też zalecanym leczeniem. Załącz je do swojej karty pacjenta u lekarza rodzinnego, i to on będzie dalej prowadził cię(recepty, leki, pierwsza pomoc)w tej Twojej chorobie. Takie zaświadczenie, sporo spraw ułatwia, nie mówiąc już o czasie pacjenta.