W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
Awatar użytkownika
 Paweł
Jak się człowiek ogoli to młodziej wygląda ;)

Co do pach to jak się opalam na słonku to leżę czasami z rękami do góry, albo pod głową - wtedy i pachy dostaną trochę słońca. Raz tak na solarium opalałem sobie pachy to potem nie mogłem spać tak sobie te pachy spaliłem - wszak tam skóra delikatniejsza.
Trochę ostatnio już głowa słoneczka dostała ale efektów żadnych...Tym Lokcoid Crelo smaruję ok 15 dni ale oprócz tego że łuska mi raczej nie narasta nie widzę dalszej poprawy.Miałem w miarę poprawy zejść z 2 na 1 smarowanie na dobę co też uczyniłem po 8-10 dniach.Niestety skóra jest nadal zaczerwieniona,mniej ale postępów dalszych nie widzę.Na czole tym raczej wysokim powyżej linii włosów(właściwie łysym) zmiana jakby mi powracała.Posmarowałem maścią protopic ale jeszcze gorzej jakoś to wygląda.Aż żeby się wyluzować łyknąłem parę kielichów i browarów....
Dziękuję.Właśnie przyglądam się rutinoidowi tazaroten który jest w podanym przez Ciebie Zorac.Czytałem w jednym opisie że można po nim przebywać na słońcu,w innym piszą aby raczej ostrożnie....Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
 Paweł
Najlepiej jak spytasz lekarza. Bo możliwe, że w niektórych przypadkach niewskazane jest opalanie się.
Maść Kartalin też mnie początkowo zainteresowała.Coś jednak podejrzane wydają mi się pochwalne posty tylko pod nią,będącą w sprzedaży na Allegro....Dzisiaj wieczorem zacznę smarowanie żelem Zorac,obym mógł w przyszłości napisać o pozytywnych efektach :)
Cholera,Zorac odpada bo na ulotce pisze aby nie stosować na owłosioną skórę głowy.Zostałem bez leku,chyba że pozostałością cocois się pomażę ale nie wiem czy jest sens na parę dni....Napisz coś Krysiu więcej o maści Kartalin.Jeżeli in plus to czy na Allegro jest oryginalna czy raczej jest ryzyko podróbki.Pozdrawiam.
Klaudi cos mi ten Kartalin podpada...moj miał inny skład,pomijam opakowanie,cena zabija.Mam dobre wspomnienia ze współpracy z Panem Jaroszem to własciciel firmy:
"KARTALIN - aktywny preparat oparty na naturalnych składnikach,
stosowany w pielęgnacji skóry dotkniętej zmianami łuszczycowymi, egzemą, w niektórych postaciach atopowego zapalenia skóry, uczuleniowym zapaleniu skóry.

Efekty działania:
• całkowity zanik lub znaczna redukcja łuszczenia skóry
• usunięcie zrogowaceń
• łagodzenie zmian zapalnych
• ulga dla podrażnionej i suchej skóry
• długa remisja

• POTWIERDZONA SKUTECZNOŚĆ
• nie zawiera hormonów
• nie powoduje atrofii skóry
• nie wywołuje skutków ubocznych typowych dla maści hormonalnych
• nie jest toksyczny
• Skuteczna terapia w warunkach domowych
• naturalna baza, naturalne składniki aktywne

Kartalin od lutego 2009 roku stosują członkowie Stowarzyszenia Osób Chorych na Łuszczycę w Lublinie. Stowarzyszenie wydało pozytywną opinię na temat skuteczności preparatu.95% osób uzyskało znaczną redukcję lub całkowity zanik objawów łuszczycy.

Wyłączny dystrybutor BIOARP Świdnik – Polska
Kontakt: bioarp@bioarp.pl, Tel. 602 353463
Produkty można zamówić w sklepie internetowym www.bioarp.pl lub pod nr telefonu 602 35 34 63, 793 949 441.

Pozdrawiamy wszystkich, którzy nam zaufali i na długi czas poskromili Panią Ł stosując Kartalin. Otrzymujemy od Państwa wiele miłych opini na temat oferowanych przez nas produktów. Szczególnie dziękujemy wspaniałej grupie osób ze Stowarzyszenia w Lublinie. Kartalin został przez nich wpisany na listę najbardziej skutecznych preparatów przeciw objawom łuszczycy. Pani Ewa, Ania, Pan Zbyszek i wielu innych już od wiosny cieszy się remisją. Zapraszamy do naszego sklepu www.bioarp.pl. Polecamy znakomite szampony na bazie roślinnych środków pieniących i dziegciu, mydło czarne syberyjskie, mydło dziegciowe. Jeszcze przed świętami Bożego Narodzenia wejdą do sprzedaży nowe produkty spełniające naszą maksymę - BIOARP - NATURALNA OCHRONA SKÓRY"
reszte poczytaj tu:

http://luszczyca.org.pl/p2/forum/index. ... 320&st=300

cos tam sie z firmą pozmieniało i z nazwa,Paweł chyba ma nowsze info.Mysle ze nie bedzie problemu aby skontaktowac sie z panem Zbyszkiem...to naprawde miły,uczynny i sympatyczny człowiek. :D
Stosowałam Kartalin- bardzo pomagał. Swoją maścią podzieliłam się z kolegą, który miał więcej zmian chorobowych, jemu również bardzo pomagała. Ale maści wkrótce zabrakło :( Kiedy chciałam kupić następną okazało się, że już jej nie ma. Kupiłam Biokartalen. Mimo zapewnień przemiłego pana Zbyszka, że działa tak samo skutecznie okazało się, że to zupełnie co innego! Rzadka, z grudkami, które nie dawały się rozsmarować, mało skuteczna tylko zapachem przypominała Kartalin. Teraz nie ma nawet tego, zmienili na jeszcze gorszą :angry:
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 20