Tu umieszczamy tematy dotyczące łuszczycy w ujęciu ogólnym, czyli zwykle nie pasujące do innych działów.
 plama
Mi się wydaje a nawet jestem pewny, że moją łuszczycę uaktywnił wirus HPV bo kiedy wyskoczyły pierwsze zmiany pojawiły się i kurzajki także jestem w czarnej d... bo tego świństwa nie da się wyleczyć. Nie ma lekarstwa na HPV także chyba już nic nie da się zrobić w moim przypadku jedynie modlitwa o jakiś cud a tak z innej bajki to jak z waszym cholesterolem?
 Basieńka44
Z moich wieści wynika że kurzajką można się zarazić dotykając nieświadomie u kogoś rozdrapanej miałam je tylko raz nigdy więcej się nie powtórzyło
chyba że ja jestem w błędzie a łuszczyca wyszła po 20 latach od tamtego zdarzenia
Pomagają mi naturalne mazidła to jak nie widzisz u siebie szans na pozbycie????????????????się plam nawet na pewne okresy.
Cholesterol czym wyższy tym słabsze naczynia krwionośne przynajmniej u mnie
Awatar użytkownika
 szater
Plama strasznie szybko sie poddales ;) po paru dniach juz widzisz czarna ....spokojnie podejdz do tematu i racjonalnie dzien po dniu obserwuj,eksperymentuj...moze kiedys po dziesiatkach lat ....a nawet jezeli nie to....żyj szczesliwy,ciesz sie tym co masz bo to jest najważniejsze.Zadna z chwil w twoim życiu sie nie powtórzy...czy warto poswiecac zycie dla choroby?pozwolic jej zawladnac swoimi marzeniami,radoscia dnia codziennego?Cokolwiek uczynisz bedziesz żałowal-tak twierdził uczony...czasem mozna przez tak niewiele stracic bardzo wiele.Powodzenia,radosci na co dzien i MIŁEGO DNIA :D
 plama
Ja się nie poddaję tylko stwierdzam fakty. Za 2 miesiące idę na ślub koleżanki i potrzebuje pomocy. Wszyscy będą pewnie w krótkich rękawkach a ja jako jedyny w długim, jeżeli ktoś ma remisje i ma jakiś dobry naturalny sposób, żeby chociaż zaleczyć łuszczycę w pewnym stopniu to niech napisze co i jak.
 Basieńka44
A gdzie masz zmiany na których ci zależy żeby je zaleczyć na dwa miesiące
bez tego myślę że nikt nie poda sposobu :D :D
Awatar użytkownika
 szater
Widac ze wysyp nieszczególny wiec i poradzic sobie z tym można.proponowałabym PROTOPICK -na twarz ,na rece moze cos z analogow Wit D3-DAIVONEX lub DOVONEX,to chyba najszybciej zadziala.proponuje tez solarke pare razy -byc moze pomoze :notguilty:
 Basieńka44
Z naturalnych zaś na twarz świetnie działa maść ochronna z wit A a i cynkowa maść.
tak samo i na dłonie
może wrzuć jakie foto jakie to duże plamki
Dwa miesiące to trochę czasu jak małe da się zaleczyć na tyle żeby były niewidoczne :D :D
 plama
Niestety solarium odpada bo moja cera nie przyswaja za dobrze promieni. Ogólnie mam kilka kropek o średnicy mniejszej niż centymetr ale są też 2 duże plamy jedna na przedramieniu a druga
ponad łokciem obie na bliznach no i łokcie oczywiście. Czy pijecie coś lub spożywacie czego jesteście pewni, że wam pomaga?
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 12