W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
 BIATA
A to czemu Gosiaczek nie używasz tego w płynie?? on nie tłusci włosów, no być może pisałaś o kąpielach gdzieś tam jak znajdę to przeczytam.
Awatar użytkownika
 Gosiaczek68
BIATA pisze:A to czemu Gosiaczek nie używasz tego w płynie?? on nie tłusci włosów, no być może pisałaś o kąpielach gdzieś tam jak znajdę to przeczytam.
Nie stosuje płynu z prostej przyczyny, miałam dostęp do maści, zakupiłam od koleżnaki z forum króra ogłasza sie że ma do sprzedania.
A o kąpielach bardzo proszę bez szukania

W skład wchodzi
-szałwia ziele
-skrzyp polny ziele
-rumianek ziele
-siemie lniane
-pokrzywa taka z ogrodu
-liscie brzozy świeze
-liście orzecha włoskiego też swieze
-pokrzywa świeza
-słoma owsiana zamiennie płatki owsiane

Wszystkie zioła można wychodować w ogrodzie, ale ja kupiłam w zielarskim.
Gotować to 10 min na małym ogniu,wywar póżniej przecedzam do wanny i dolewam ciepłej wodu. Taka kąpiel musi trwać minimum 20 min. Kąpiele można stosować codziennie, chociaz co drugi dzień.
Ostatnio zmieniony 30 sie 2012, o 11:26 przez Gosiaczek68, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
 Gosiaczek68
Coś namieszałm i dwa razy wysłałm ten sam post xd
 dorotazdp
Witam:)ja stosuje od 3 miesięcy krem Mediderm na całej powierzchni ciała:)krem ten jak dla mnie jest super ponieważ:nie brudzi ubrania,pościeli i daje długotrwałe nawilżenie...gdy pierwszy raz trafiłam do dermatologa zaproponował mi kremy i maści na bazie sterydów ale odmówiłam i poprosiłam o polecenie jakiegoś kremu bez tego.Dzięki zaproponowaniu Mediderm-u moje zmiany zmalały,a także mogę polecić opalanie w lecie:)zobaczę jeszcze jak na solarium zareaguje skóra ponieważ lato,wypady na basen,opalanie się zmniejszyły to paskudztwo na nogach,a na plecach całkowicie "wypaliłam":D...przez jesień oraz zimę nie zaniedbujmy się tylko nawilżajmy:):):)Życzę wszystkim zaleczenia oraz długiego czasu remisji:):):)Pozdrawiam