W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
Popiecze trochę i przestanie,za to skórka będzie pięknie zaleczona. Nie znam właściwości tego mleczka ale słyszałam, że jest dobre. Trzymam kciuki za Ciebie :)
Awatar użytkownika
 henia
BIATA pisze:Niestety nie mam maści z witA muszę sobie kupić, natłuszczam medidermem i tłuszczem mlecznym. No plamy mam czerwone od tego opalania wieczorem gorzej widać i bardziej piecze :D
Biata nie przegnij tylko z tym opalaniem, proszę :)
Leczenie proderminą leci u Ciebie pierwszy raz. Obserwuj siebie, jak te zmiany reagują na słońce. Dawkuj je ostrożnie, żebyś się nie poparzyła. Powodzenia :*
 BIATA
Dobrze nie będę przesadzać, jak stosowałam cygnolinę lub ostatnio nic tylko tą mavenę to te zmiany łuszczycowe się opalały i były własnie bardziej płaskie, ogólnie to ja mam jasną karnację ale lubię się opalać i nie jestem taka biała bo każdą chwilę spędzam na opalaniu, a teraz własnie zauważyłam po proderminie że te zmiany są taka nabrzmiałe nawet i po słonku no zobaczymy pare dni może to zniknie, teraz smarowałam się i te zmiany jak dotykałam to mnie bolały skóra na obkoło nie ale łuszczyca mnie boli,i dziś tak długo na słonku nie leżałam bo w innych miejscach nawet trochę czerwona nie jestem, a czasem to leżałam cały dzień byłam cała jak burak a zmiany mnie w ogóle nie bolały a teraz je jednak odczuwa a jak Henia u Ciebie jest z tą proderminą i opalaniem?
Biata, prodermina tak jak wszystkie smołopochodne bardzo absorbują słońce i trzeba na nie uważać. Przed opalaniem koniecznie trzeba zmywać skórę i dobrze natłuszczać. Nie wolno długo przebywać na słońcu bo można dostać raka skóry. :please:
No już dziś jest lepiej zmiany nie są spuchnięte tylko takie płaskie i dziwne w dotyku takie nie wiem jak to określić takie przyschnięte i taka skóra zmarszczona jest na nich takie dziwne .A Exorexem smaruję nogi i tam nic się nie dzieje skóra jest normalna, tylko tam gdzie proderminą były smarowane tak jest.
Prodermina jest lekiem silniejszym niż exorex i wydaje mi się, że powinnaś smarować nogi proderminą dlatego, że nogi zawsze się dłużej goją. Exorexem możesz smarować częśi ciała delikatniejsze np.takie jak brzuch. Exoreks nie pozostawia po sobie tłustych plam dlatego jest wygodniejszy w smarowaniu pod ubrania ale ma słabsze działanie niż prodermina.
(Exorex - 1% do 5% _____ Prodermina 5% do 20%)
Tak masz rację prodermina jest mocniejsza niż exorex ale ja mam mało tego exorexu i dlatego smaruję nim dosłownie 5 zmian małych na nogach.
W poprzednim poście opisałam moje zmmiany jak teraz wyglądają myślicie że jest wszystko ok?
Ale chyba kupię sobie ten exorex bo po tak krótkim stosowaniu teraz zauważyłam że te dwie zmiany jeż mam białe w sumie one były bardzo małe ale widocznie exorex plus słońce zdziałało coś, a od tej proderminy tak jak pisałam porobiła mi się taka skóra nie wiem czy to dobrze, Heniu możesz mi pomóc czy dalej stosować proderminę i się opalać czy zrezygnować z opalania lub proderminy czy przejść na exorex??
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 103