W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
Każdy ma prawo do własnego zdania ja mam doświadczenie że może i sam sok uczulić jeśli rany są
może nie tak to uczulenie jak coś innego ale rozpisywać się nie będe
Tribiotyk ... nie pomyślałam o tym. Doskonale go znam, jutro rano kupię.

Jesteśmy znów po upiornych zabiegach smarowania, młoda z bólu zaczyna już krzyczeć językami ....:(
Dzisiaj kolejna niespodzianka. Wracam z pracy a tu córcia cała obsypana jakimiś krostkami, myślałam, że ospa ( o Boże... myślę, jeszcze to) ale teraz nie mam pewności. Są wszędzie, brzuch, plecy, pupa, rece i nogi. Na buzi nie ma, w głowie mam nadzieję też nie. Typowo ospowe to one nie są, małe różowe, bez wysięków póki co i niczym nie podchodzą. Nie wiem... jutro rano znów lekarz. Co jeszcze spotka to moje cierpiące dziecko ....

Z głowy bardzo słabo schodzi, tłukę się już pomiędzy myślami, a nożyczkami, podcięłam na razie tylko włoski, ale to i tak nie robi różnicy. Dotarłabym tam po totalnym obcięciu wszystkiego chyba.

Wiem, że należy unikać stresów, ale w tej sytuacji jak ona ma się nie stresować.

wiecie.. przed snem po tym wszystkim powiedziała " nie gniewam się mamusiu" ... Moja mała czterolatka już chyba wie, że tak musi być, pomimo, że tak bardzo boli....
Boniderm i Lorinden A i nic więcej?
Wiem, że obecnie nie masz czasu zajmować się forum, ale bardzo Cię proszę o króciutką relację ze zdrowia córeczki i wizyty lekarskiej.
 ZrozpaczonaMama
Tak, tylko te leki, mamy jescze szampon ParaDerm, ten nieco bardziej pomaga pry myciu włosów.

Sprawa uculenia się ju wyjaśniła, córcia dostała zakażenia bakteryjnego, którego są one objawem + powiększone węzły chłonne.
Antybiotyk dostała.

Wracając do głowy - to smarowanie Lorindenem jest jak o **** rozbił. Skorupa się robi na zmianach również z włosów po tym, jak przyschnie, trzeba byłoby co chwilę głowę myć, żeby rozluniać te włoski. Połowę ich i tak już podcięłam:(
Spróbuję Tribiotykiem posmarować te najbardziej zaróżowione miejsca.
Awatar użytkownika
 antonia
Lorinden A to jeden z najgorszych i przestarzałych sterydów, których się już prawie nie stosuje. Przepisują go jeszcze starzy, niepostępowi dermatolodzy, którzy pracują by dobrnąć spokojnie do emerytury. Ten lek przynosi więcej szkody niż pożytku.
Tak więc zanim podejmiesz jakiekolwiek smarowanie nawet maścią przepisaną od lekarza zawsze czytaj ulotki o skutkach ubocznych leku i nie bój się pytać lekarza jaki on może mieć negatywny wpływ na zdrowie Twojego dziecka.
Przykładem jest erytrodermia, która może wystąpić na skutek złego leczenia lub nieodpowiednich za silnych leków dla tak małego dziecka.
Erytrodermia łuszczycowa
http://portal.abczdrowie.pl/erytrodermia-luszczycowa
ZrozpaczonaMama pisze:Sprawa uculenia się ju wyjaśniła, córcia dostała zakażenia bakteryjnego, którego są one objawem + powiększone węzły chłonne.
Dobrze, że to tylko uczulenie a nie wysyp łuszczycy na skutek zakażenia, antybiotyk z pewnością pomoże, mimo to powinnaś jak najszybciej starać się o kontakt z dobrym dermatologiem.
 ZrozpaczonaMama
Kochani w najbliższym czasie niestety będe poza zasięgiem ( brak dostępu do internetu) Dorwałyśmy polecaną nam wcześniej panią dermatolog i dała młodej skierowanie do szpitala. Rano jedziemy, mam nadzieję, że tam wszystko się wyjaśni.
Awatar użytkownika
 antonia
Trzymam kciuki i życzę córuni szybkiego powrotu do zdrowia.
Pisz, proszę kiedy będziesz mogła. :* :*