W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
 Basieńka44
A rodzeństwo zupełnie zdrowe????????????????
błędy dietetyczne nie koniecznie muszą odbić się na skórze mogą np na wątrobie trzustce czy stawach :)
np ja mam łuszczyce od 30 roku życia więc zaparowałam sobie poniekąd na nią sama moje dzieci już nie koniecznie :D
Awatar użytkownika
 antonia
Jedno jest pewne: przyszła @ nie wiadomo skąd, upierdliwa i nieprzewidywalna, u każdego inna i nie wiadomo jak się jej pozbyć. W zeszłym tygodniu byłam tak bliziutko remisji jak nigdy przedtem, ale nie jest mi dane cieszyć się wolnością. Znów wyłażą grudki pod skórą na niby zaleczonych starych zmianach i znów muszę ostro z tym walczyć ;( A kaszę gryczaną bardzo lubię i bardzo często jem zamiast makaronów i innych glutenowych potraw, jak widać, też mi to nie pomaga :(
Awatar użytkownika
 antonia
Basieńka44 pisze:A rodzeństwo zupełnie zdrowe????????????????
A widziałaś Basieńko zupełnie zdrowego człowieka?! Bo ja nawet nie słyszałam o kimś takim ;)
 Basieńka44
antonia pisze:
Basieńka44 pisze:A rodzeństwo zupełnie zdrowe????????????????
A widziałaś Basieńko zupełnie zdrowego człowieka?! Bo ja nawet nie słyszałam o kimś takim ;)
co prawda coraz trudniej o to ale tak znam dwie panie które są już po 80-te i dalej zdrowe :) :) i świetnie się trzymają w życiu nie dałam bym im tyle lat
antonia.........rok nie jest zbyt łaskawy dla łuszczyków wszystkim jakoś trudno o remisje u mnie też szybciej zaliczałam jak obecnie ślamazarnie mi to idzie cosik :( :(
Awatar użytkownika
 antonia
Basieńka44 pisze:znam dwie panie które są już po 80-te i dalej zdrowe
...zupełnie zdrowe?? czy to z powodu zdrowego odżywiania?

W mojej rodzinie bliższej i dalszej nikt nie słyszał o łuszczycy :surprised: I nikt też nie jest, ani nie był chory na jakieś ciężkie, dokuczliwe choroby, nie licząc przeziębień.
 Basieńka44
antonia pisze:
Basieńka44 pisze:znam dwie panie które są już po 80-te i dalej zdrowe
W mojej rodzinie bliższej i dalszej nikt nie słyszał o łuszczycy :surprised: I nikt też nie jest, ani nie był chory na jakieś ciężkie, dokuczliwe choroby, nie licząc przeziębień.
Tak samo i w mojej................ choruje też młodszy brat , wcześniej nic takiego nie było za to były problemy krążeniowe
..zupełnie zdrowe?? czy to z powodu zdrowego odżywiania?
Z tego co z nimi rozmawiam odżywianie ma tu znaczenie jak i sposób życia,nie przypominają sobie żeby kiedyś brały leki na cokolwiek
ale zaśmieciłyśmy chyba temat xd xd
 Basieńka44
antonia........................ wit A działa toksycznie jak mamy niedobory cynku bo ten odpowiedzialny za jej uwalnianie z wątroby :D
to taka ciekawostka bo mowa o jedzeniu a nie suplach
jednak warto o tym pamiętać :)
Awatar użytkownika
 antonia
Kasza gryczana zawiera w sobie wystarczająco dużą dawkę cynku ale do życia niezbędna jest również vit.A, dlatego też proponowałam uzupełnić dietę potrawami zawierającymi tę witaminę, tym bardziej, że cynk ją wypłukuje z naszego organizmu. Nie było mowy o suplementach :D