Jeśli chcesz zareklamować swój produkt, to jest to odpowiednie miejsce. Pamiętaj jednak, aby umieszczać reklamy dotyczące tylko tematyki forum.
Od podawania pełnego składu i danych produkcyjnych jest właściciel/wynalazca onego płynu nie ja :notguilty:
Ja jestem świadoma co stosowałam i na co to mi wystarczy
skład ziół jaki zawiera płyn nie ma prawa zaszkodzić chyba że dodatkowo dołożymy kwas salicylowy w innych preparatach :notguilty:
lub zmieszamy z innymi cudeńkami :notguilty:
dziwne są twoje wypowiedzi :boring: ten skład to jakaś tajemnica państwowa z tego co widzę. jak coś jest w sprzedaży i ma podany skład na opakowaniu lub ulotce to można go podać legalnie każdemu. a tu trzeba za ciężką kasę to kupić, poczytać i oczywiście uwierzyć bo atestów brak.
fajnie, że ci pomaga, życzę ci, żeby to w najgorszym razie były siuśki bo od tego się nie ślepnie ;)
Większość informacji odnośnie składu można znaleźć na mojej skromnej stronie http://florapol.hbz.pl/preparat.html
Pełnych informacji nie podaję z powodów oczywistych, ale część bardzo proszę:
Preparat ten oparty jest na naturalnych wyciągach ziołowych, m.in. z:
korzenia pokrzywy, korzenia mydlnicy, kłącza tataraku, fiołka trójbarwnego, liścia brzozy, ziela skrzypu, rumianku oraz na witaminach z grupy B.
W jego skład wchodzą także:
azuleny (działanie łagodzące, regenerujące, pielęgnacyjne)
saponiny (działanie przeciwzapalne, przeciwgrzybicze, przeciwbakteryjne)
sole mineralne (makroelementy budulcowe włosów i skóry)

Wszystkie składniki preparatu posiadają świadectwa i koncesje producentów.
Preparat posiada dopuszczenie do obrotu.
Nie zawiera konserwantów chemicznych ani alkoholu.

W razie pytań proszę pisać: florapol@hbz.pl lub dzwonić 604446790
F.A.
Zastosowane na skórę wywierają wpływ przeciwzapalny, oczyszczający, wybielający i odkażający. Zastosowane na włosy działają oczyszczająco, nabłyszczająco, przeciwzapalnie, nadają puszystość i lekość włosom. Mają zdolność wiązania wielu toksyn i metabolitów, dlatego nasilają procesy odtruwania organizmu (składniki "czyszczące krew").
Saponiny są to związki pochodzenia roślinnego zbudowane z dwóch części: aglikonu - sapogeniny (sapogenol) i glikonu – sacharydu (cukru). Część cukrową najczęściej stanowi arabinoza, glukoza, ramnoza, ksyloza i galaktoza. Saponiny zmieniają strukturę błon komórkowych i tym samym nabłonków, czyniąc je bardziej przepuszczalnymi dla składników organicznych (cukrów, białek, tłuszczów). Saponiny mają zdolność przyłączania się do cholesterolu, tworząc stosunkowo stabilne związki, aktywne farmakologicznie.
http://luskiewnik.strefa.pl/fitosterole ... ges/p7.htm
SZATER, troszkę nie logiczne to pytanie.
Odpowiedź jasno wynika ze składu. Mając trochę pojęcia o saponinach oraz ich występowaniu i pozyskiwaniu nie trzeba pytać.
Chyba, że pytanie ma niczemu poza ciągnięciem dyskusji, podważaniem opinii osób stosujących i zadawaniem kolejnych "trafnych" pytań, nie służyć.

Przykro jest czytać jak osoby nie mające pojęcia o produkcie i o efektach jakie daje stosowanie (bo nie miały z nim żadnego kontaktu) próbują innym, które stosowały i są zadowolone, wmówić że nic dobrego z jego stosowania wyniknąć nie ma prawa.

PS.
PUMO, skład od zawsze jest zamieszczony na mojej stronie. To, że ma dopuszczenie do obrotu także (jest przebadany laboratoryjnie), ale oczywiście łatwiej pisać co ślina na język przyniesie niż sprawdzić, albo zapytać.
Była promocja darmowych przesyłek trza było korzystać
czy o tą odpowiedź ci chodzi pumo??
jesteś na wszystkich forach na psoriasis skład był podany
więc sądzę że jest to zwykłe czepianie się :notguilty:
puma pisze:feliksie- pytałam i dostałam odpowiedź, że mam sobie kupić to się dowiem. czytaj a nie klep co ci ślina na język przyniesie.
Nic o kupowaniu nie pisałem. Napisałem "sprawdzić" lub "zapytać".
Czy nie tak?
Kupienie nie równa się poznanie składu.
Zastosowanie równa się poznanie działania.
F.A.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 10