Jesteś nowy(a) na forum? Przywitaj się, przedstaw, napisz kilka słów o sobie, swoich zainteresowaniach, jak rozpoczęła się u Ciebie łuszczyca.
maja............ jeśli będziesz kupować wszystko co wyczytasz i próbować to możesz długo zaleczać takim sposobem
Najpierw wypróbuj jedno przynajmniej do dwóch tygodni a potem drugie :) nawilżacze musisz wypróbować co lepiej na ciebie działa na mnie rumiankowa i cynkowa a na ciebie może co innego
cynkową stosuje jak nie mam łuski rumiankową na łuskę a na to cynkową tak na dłonie jak i twarz
Na stopy sprawdził się tak balsam z nagietka jak i maść z załączonego linku ale tylko łącznie z moczeniem nóg jak ci opisałam
Mam sprawdzoną też maść dernilan w tym celu też dobrze działa zmiękcza skórę łatwiej usunąć łuskę wtedy
Awatar użytkownika
 szater
Luszczyca jest nieuleczalna i nie znam przypadku wyleczenia :notguilty: Maju Twoja kolezanka powinna zgłoscic te sprawe- Nagroda Nobla w dziedzinie medycyny czeka :oh:
co do Kociego pazura o którym mowisz to juz lata temu ludkowie go łykali-raka podobno miał leczyc....niestety nie sprawdził sie...kolezance mogła pojawic sie samoistna remisja...takie sie zdarzaja w łuszczycy...niestety ale nastapi powrót...taka jest ta choroba...tylu ludzi juz ogłaszało zwyciestwo i....skonczyło sie na chwilowej euforii.....życze spokojnego podejscia do leczenia,postaraj sie zlikwidowac rope bo nie wrózy to dobrze.... :surprised:
 Maja
szater pisze:Luszczyca jest nieuleczalna i nie znam przypadku wyleczenia :notguilty: Maju Twoja kolezanka powinna zgłoscic te sprawe- Nagroda Nobla w dziedzinie medycyny czeka :oh:
co do Kociego pazura o którym mowisz to juz lata temu ludkowie go łykali-raka podobno miał leczyc....niestety nie sprawdził sie...kolezance mogła pojawic sie samoistna remisja...takie sie zdarzaja w łuszczycy...niestety ale nastapi powrót...taka jest ta choroba...tylu ludzi juz ogłaszało zwyciestwo i....skonczyło sie na chwilowej euforii.....życze spokojnego podejscia do leczenia,postaraj sie zlikwidowac rope bo nie wrózy to dobrze.... :surprised:
Krysiu, masz racje, ze L jest nieuleczalna, ale jej pomogly te tabl. i to po trzech m-cach a mija juz 2 lata i cisza bez burzy,zycze jej i sobie takiego olsnienia na taki okres czasu!!!
Wszystko jedno na tym forum bede sie dzielila wiadomosciami jakie otrzymuje, a vilcacona ktora juz zamowilam i poczytalam nie leczy badz nie ulecza tylko raka poczytaj na necie!.
Pozdr.Was
Wszystko jedno na tym forum bede sie dzielila wiadomosciami jakie otrzymuje, a vilcacona ktora juz zamowilam i poczytalam nie leczy badz nie ulecza tylko raka poczytaj na necie!.
Pozdr.Was
Maja
I tak powinno być wymiana doświadczeń i info to coś cennego w walce z Ł :) :)
 Maja
Moje kochane dziewczyny, wklejam wczorajsze fotki ,prosze porownajcie jak wygladala reka na pierwszych zalacznikach a jak wyglada dzis! Jestem tu poczatkujaca stazystka z L, ale jako laik w tej ""dziedzinie""" widze duza roznice, kosztowalo mnie codziennie 2 razy kapielisko/moczenie dloni i stop TYLKO w platkach owsianych. mielonym lnie, i szalwi, potem mocne nawilzanie:masc nagietkowa, linomag, masc z wit. A emolium i svr xerial 10 i taki dalo rezultat!
Zadnych ropnych krostek, pekniecia ustapily, luski gdzie niegdzies jeszcze mam ale to wg mnie nieporownywalna sytuacja jaka mialam.
Ps Basiu, dzieki za rady z moczeniem i Twoj doping!

I teraz co dalej? aby pozbyc sie nie juz czerwonego a rozowego placka?
Masc wczoraj odebralam mocznikowa i cygnolinowa po wielkich bolach mi przepisal! a tuby sterydow spokojnie leza w szufladzie! haha nie chce ich! boje sie!
Załączniki
P1020243-1.JPG
luszczyca krostkowa
P1020243-1.JPG (60.51KiB)Przejrzano 868 razy
P1020242-1.JPG
luszczyca krostkowa
P1020242-1.JPG (53.79KiB)Przejrzano 868 razy
P1020241-1.JPG
luszczyca krostkowa
P1020241-1.JPG (65.2KiB)Przejrzano 868 razy
Ja myślę ze ta cygnolina to już nie ma czego za bardzo wypalać
według mnie wystarczyły by dziegcie nie zostawiają brązowych obwódek i są łatwiejsze w stosowaniu
łuska ładnie schodzi widzę po wit A i moczeniu a placek też mało czerwony już jeszcze parę dni i będzie znikał
decyzja należy do ciebie co zastosujesz a napewno ktoś coś jeszcze podpowie :)
Awatar użytkownika
 antonia
Porady Basieńki są niezastąpione :thx: , ja bym proponowała do tych wszystkich kąpieli dodawać soli ( obojętnie jakiej ) to naprawdę pomaga :)
Sól stanowi również jeden z najlepszych w pełni naturalnych leków na dolegliwości skóry. Przeciwbakteryjne i przeciwzapalne działanie soli jest powszechnie znane. Dodatkowo sól ma właściwości osuszające.

• dodatki soli do kąpieli wodnych w domu
• lepsze samopoczucie

Podstawowe korzyści dla skóry:
• wspomaganie utrzymywania odpowiedniego stanu nawilżenia skóry
• działanie antybakteryjne i przeciwzapalne
• wygładza
• wspomaga rozpad tłuszczu
• zwiększenie elastyczności skóry
• regulacja równowagi kwasowo-zasadowej
• likwiduje obrzęki
• wzmacnia naczynia krwionośne
• wspomaga usuwania toksyn
• leczenie łuszczycy i innych schorzeń
Moim zdaniem wygląda to dużo lepie. Ja tam bym zastosowała tą cygnolinę a kąpiele i takie tam różności można wspomgająco stosować.

Nie mam doświadczenia z tego rodzaju łuszcycą, ale myśle że jednak potrzebne jej coś silniejszego. :)
 Maja
antonia pisze:Porady Basieńki są niezastąpione :thx: , ja bym proponowała do tych wszystkich kąpieli dodawać soli ( obojętnie jakiej ) to naprawdę pomaga :)
Sól stanowi również jeden z najlepszych w pełni naturalnych leków na dolegliwości skóry. Przeciwbakteryjne i przeciwzapalne działanie soli jest powszechnie znane. Dodatkowo sól ma właściwości osuszające.

• dodatki soli do kąpieli wodnych w domu
• lepsze samopoczucie

Podstawowe korzyści dla skóry:
• wspomaganie utrzymywania odpowiedniego stanu nawilżenia skóry
• działanie antybakteryjne i przeciwzapalne
• wygładza
• wspomaga rozpad tłuszczu
• zwiększenie elastyczności skóry
• regulacja równowagi kwasowo-zasadowej
• likwiduje obrzęki
• wzmacnia naczynia krwionośne
• wspomaga usuwania toksyn
• leczenie łuszczycy i innych schorzeń
Tak to prawda, Basia jest super!
A wiec jakie dziegcie mam stosowac Basiu? ta masc mocznikowa czy cos innego?
Jak można wyczytać z forum jestem zwolenniczką naturalnego leczenia dokąd się tylko da......... przerabiałam sterydy,cygnoline a ostatnio dziegcie i do nich najbardziej jestem przekonana
a stosuje je krótko
więc wstawiam tematy
leczenie-tradycyjne/prodermina-czyli-sm ... 4-100.html
u mnie dobrze działa exorex płyn szybko się wchłania i jest niekłopotliwy :D za bardzo
leczenie-tradycyjne/exorex-t472.html
nie wiem jednak maju jak masz już cygnoline czy warto kupować coś nowego
Ostatnio zmieniony 14 cze 2012, o 19:38 przez Basieńka44, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 18