Jesteś nowy(a) na forum? Przywitaj się, przedstaw, napisz kilka słów o sobie, swoich zainteresowaniach, jak rozpoczęła się u Ciebie łuszczyca.
 Maja
Dziewczyny, dzis zamowilam exorex lotion stronke podalam gdzie zamowilam w watku ""exorix"" jestem po zeskrobinach mykologicznych ze zmian na rece wew. i stopie wew. oraz nie wiem ale i z paznokcia bo zobaczyla pod paznokciem luski...????
Wynik na niecaly miesiac, pytala mi sie czy nie przyjmowalam lekow na depresje z weglanem LITU!! odp. nie, bo te leki z litem moga zaostrzyc i"" wysiac"" mi L.Podp.rowniez abym przez 3 tyg. brala zwiekszone syplementy z wit A/retinoidy/ i powiedziala ze bez wyniku tego badania okresla moja L na skrot PPP/pusttulosis palmoplantaris/ czyli zapalenie krostkowe dloni i stop.
Zalecila dziegcie, kortykosteroidy i fototerapia.
Ja dzis wzielam z apteki masc robiona z cyg.00,5 hygrocort.2.0
wazel i linomag jest to b.niskia dawka jak dla mnie stazystki z L, wiec nie wiem:
-czy czekac na exorex jak przysla, czy smarowac ta mascia w/w????? HELP!!
 Maja
A tak wyglada dzis moja reka wew. strona porownajcie z pierwszym moim tu wejsciem
Załączniki
P1020246-1.JPG
PPP
P1020246-1.JPG (45.92KiB)Przejrzano 866 razy
maja.............. jak dla mnie to to wygląda ładnie i wystarczył by exorex
Osobiście próbowała bym to zaleczyć cynkową łącznie z rumiankową ale exorexsem szybciej :) :)
nie wiem jak stopa tam może musisz coś mocniejszego

Z dziegci, to albo exorex albo prodermina. Basia nią leci obecnie na dłoń, o ile pamiętam
Heniu u mnie z tym smarowaniem dłoni tymi cudnościami to jest tak jak nie nasmarowane to ok jak posmaruje przymus zrobienia czegoś i to już natentychmiast nie za godz :D :D
dlatego taki to dla mnie kłopot te wszystkie mazideł ka co to długo trzeba trzymać na skórze dlatego exorex mi pasuje bo posmaruje i od razu mogę wszystko :D :D
 Maja
Dzieki dziewczyny, ja tez widze poprawe, ale stopy gorzej sie leczy, poczekam jednak na lotion, ale stope nasmaruje mascia robiona.
Odniescie sie do tych uwag i porad o ktorych wspomnialam, przy tych moich zeskrobinkach haha :D
ja nie miałam takiego wyniku jednak zawsze w tym kierunku zapalenia szło leczenie tak samo u córki ona nie ma stwierdzonej wogóle łuszczycy, jednak że choruje sama już 10 lat wiem co to
maju......... moja córka miała w takim stanie dłonie aż po nadgarstki leki może brała tydzień jak był bardzo ostry stan potem tylko moje wynalazki i ręce ma czyste
Niestety musi zmienić prace bo tu musiała by stale leczyć praca często we wodzie i konieczne rękawiczki a te odparzają ale jakoś sobie radzimy. :) :)
 Maja
Dzis po smarowanku robiona mascia z cyg.i hydr. zauwazylam NOWE!!! ropne krostki na rece i stopie, no nie, zalamka!!
Awatar użytkownika
 henia
Majka, tu nie ma co się załamywać. Obserwuj czy to reakcja na cygnolinę czy nowy wysyp?
Pamiętam, że jedna z nas Betka, też miała pogorszenie po cygnolinie-uczulenie. Może luknij na jej posty, mam nadzieje, że coś Ci podpowiedzą jej wpisy.
Jeżeli będziesz potrzebowała pogadać z nią, służę namiarami :D No i oczywiście istnieje PW. Pozdrawiam :)
 Maja
Heniu, dzieki zaraz lukne na jej posty, chyba na cygnoline nie mam uczulenia bo nowy wysypek pojawia sie na nowych miejscach i to mnie martwi :devil:

nie mam linka do Betki, mozesz mi wkleic tutaj?
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 18