Tu umieszczamy tematy dotyczące łuszczycy w ujęciu ogólnym, czyli zwykle nie pasujące do innych działów.
 Basieńka44
Nie wiem czy na jad osy też mój organizm szaleje na pszczoły tak dwa razy mnie ucięła nie obyło się bez zastrzyku naturalne domowe tu za słabe,bywa................................. jakieś tam choroby wieku dziecięcego były
Tłustości na skórze nie cierpię czuje to tak jak bym mokra była
dlatego stosuje kremy lub żele,kremy nie za tłuste i szybko muszą się wchłaniać na co dzień nie stosuje czegoś do nawilżania jak nie mam zmian nie ma takiej potrzeby.
Po ugryzieniu komara nie powstają typowe bąble tylko lekkie zaczerwienienie nawet za mocno nie swędzi
Awatar użytkownika
 puma
ja po ukąszeniu jakichkolwiek "pszczołowatych" ląduję w szpitalu. komary gryzą mnie normalnie :)
 Basieńka44
Mnie ostatnie lato omijały szerokim kołem tak pszczołowate jak i komary
pewnie resztki naleweczki z kasztana im nie smakowały :D :D
 plama
Widzę Szater, że masz za sobą naprawdę długi staż odnośnie łuszczycy może powiesz mi jakie są twoje wnioski, jaka jest twoja teoria na temat powstawania łuszczycy. Co może być czynnikiem zapalnym? Dlaczego łuszczyca zaatakowała mnie dopiero w wieku 22 lat?
Awatar użytkownika
 jagna25
Córci pojawiły się po stresie pobyt w szpitalu i po kilku anginach z ciężkim przebiegiem :( I teraz ma nawrót, a w krótkim czasie przeszła 3 anginy. Dodam że córcia ma alergię i astmę. A jeszcze w rodzinie jest łuszczyca, ale ma ją mój kuzyn
Awatar użytkownika
 puma
plama doświadczenie liczone w latach nic tu nie pomoże. każdy praktycznie dostał pierwszy wysyp po czym innym. na każdego działa co innego i każdego wysypuje po czym innym. taka już niestety jest ta choroba, nigdy nic z nią nie wiadomo :speechless:
 plama
Zgadzam się z tym puma ale czy to znaczy, że nie mamy próbować szukać? Myślałem , że po to powstało to forum. Kiedy czytam inne posty to widzę tylko gadanie o maściach, kremach, lampach i innych rzeczach, które i tak nie działają. Zamiast tego lepiej poszukać jakiegoś związku, zależności między różnymi przypadkami.Ja obecnie mieszkam w Anglii i 28 marca idę pierwszy raz z łuszczycą do dermatologa dowiedzieć się jakie mi zaproponują opcje leczenia. Na pewno zdam relację jak wrócę ale to jeszcze trochę czasu.
Awatar użytkownika
 puma
plama szukaj, szukaj, nikt ci nie zabrania. chodzi mi tylko o to, że na podstawie wywiadu wśród nas nie dojdziesz do żadnych wniosków, a w zasadzie do jednego- nic tu nie jest pewne.
 euterpe
Przyczyny są na tyle głęboko w organizmie i są tak złożone, że bez zdobywania wiedzy medycznej nic wielkiego nie odkryjemy. Oczywiście warto się starać. Polecam film "Olej Lorenza", dodaje motywacji.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12