Sistro kochana...badania laboratoryjne robi sie na roznym sprzeci i wtedy wyniki moga sie roznic,dlatego zawsze podaja normy.Moja uwage zwrociła hemoglobina....wartosc raczej tragiczna 6,11?,hematocryt 313? co to wogoole jest?cosik pochrzanilas nie ma bata.Teraz dalej nie wiem co to jest :-bazofilia?anemie to masz na bank tak wynika z badan,pomimo ze pewnie zle cosik spisałas,RBC to czerwone krwinki powinno byc dla kobiet 4,5 mln/mm3-masz całkiem wysoko(to jakby nie bardzo sie ma do tej niskiej hemoglobiny

)MCV masz niskie 71,2-wskazuje to na niedobór zelaza i niedokrwistosc-twoja jedna komórka krwi jest za mała-o tak prosto ci wytłumacze.Co to jest -hypochromia? nie mam pojecia-moze cos zle zapisałas,Płytki krwi masz 308 powinno sie miescic 150 000 – 300 000/mm3,lekko podwyzszone swiadczy znowu o niedoborze zelaza,przewlekłych zakazeniach,po wysiłku....ale tez i przy ciazy
To leukocyty 8,44 ? tez wysokie norma wynosi 4 300 – 9 000/mm3. swiadczy to o stanie zapalnym przewlekłym -w organizmie,ale tez moze byc przy przyjmowaniu leków,stresie,wysiłku lub....ciazy
Glukoza moja droga jezeli masz to jako wynik na czczo to....już problem,radziłabym przeprowadzic badanie z tzw.krzywa cukrowa(wspominałam wam już o tym ze leki moga spowodowac cukrzyce polekowa-nie to ze strasze po prostu zwracam uwage!)Puma norma jest 70-100 mg/dl ...lepiej ze nizsza niz wyzsza...sprawdz to moze to tylko incydentalnie sie porobiło.
MOCZ to ...klekajcie narody-jest stan zapalny; w moczy nie powinno byc leukocytow czy czerwonych ciałek krwi jezeli juz to racZej 0-10wpw-takie jest okreslenie -zero do dziesieciu w polu widzenia -moze to swiadczyc tez o tym ze nerki tak reaguja na NLPZ-leki przeciw zapalne,p/bolowe ,przemarzniecie,wysiłek fizyczny ale tez i moze swiadcyc o chorobie narzadów sasiadujacych z układem moczowym-tyle o WBC jezeli o RBC to krwinki czerwone to samo ma byc ich najlepiej wogole albo pare w pw.TY masz tego duzo i przyczyn duzo moze byc -tak najczesciej kolka nerkowa,kamnica nerkowa,stan zapalny gdzies w przewodzie,
Zwiększona zawartość krwinek czerwonych może być też spowodowana stosowaniem leków tych własnie p/zapalnych lub p/bólowych
Nie chce przewidywac ale było pewnie duzo bakterii,szczawianów wapnia lub innych dziadoków.
PUMA DO LEKARZA NATYCHMIAST!!!
PS
alem sie nagłówkowała i napisała...byle bys tylko zrozumiała i posłuchała