- 29 gru 2011, o 18:10
Witam mam taki mały problem. Dostałam receptę na Proderminę a w zasadzie maść z nią z tego forum taką jak na Psorisan ale nie zrealizowali mi jej w aptece bo powiedzieli że od 10 lat tego składnika nie ma i mi jej nie zrobią. Czyli jej nie ma albo ta apteka jest to kitu. Dobra mam jeszcze receptę do Czech (mieszkam blisko w zasadzie do apteki mam tyle samo do nich co do siebie
Najpierw w tej Polskiej aptece na hasło Prodermina wogóle nie wiedzieli że to dziegć i jej nie realizowałam w Czechach teraz jestem mądrzejsza (dzięki forum) i pojadę ją zrealizować. Ale może ktoś mi ją rozgryzie bo ona chyba słaba jest a stosuję cocois.
Hydrocortisoni 1,0
Prodermini 3,0
Oleum parafini 20,0
Pasta zinci ad 100,0
To chyba tylko 0,3% dziegciu jak mniemam.
Ta druga jest taka:
Prodermini 20,0
Zinci oxydati 50,0
Acidi Salicylici 4,0
Cerae flavae 20,0
Vaselini albi ad 200,0
I tu jest gdzieś 10%
Zobaczę czy mi tą zrealizują i czy mają w Czechach Proderminę albo inny tańszy dziegć bo 38 za 40 g cocoisu to jest przesada dla kogoś kto tym się cały prawie smaruje.
Jeśli ktoś się orientuje to proszę niech coś napisze.

Najpierw w tej Polskiej aptece na hasło Prodermina wogóle nie wiedzieli że to dziegć i jej nie realizowałam w Czechach teraz jestem mądrzejsza (dzięki forum) i pojadę ją zrealizować. Ale może ktoś mi ją rozgryzie bo ona chyba słaba jest a stosuję cocois.
Hydrocortisoni 1,0
Prodermini 3,0
Oleum parafini 20,0
Pasta zinci ad 100,0
To chyba tylko 0,3% dziegciu jak mniemam.
Ta druga jest taka:
Prodermini 20,0
Zinci oxydati 50,0
Acidi Salicylici 4,0
Cerae flavae 20,0
Vaselini albi ad 200,0
I tu jest gdzieś 10%
Zobaczę czy mi tą zrealizują i czy mają w Czechach Proderminę albo inny tańszy dziegć bo 38 za 40 g cocoisu to jest przesada dla kogoś kto tym się cały prawie smaruje.
Jeśli ktoś się orientuje to proszę niech coś napisze.
Ostatnio zmieniony 31 gru 2011, o 10:56 przez Paweł, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawiona literówka w składzie.