Hejka, nie wiem jaką dokładnie sól masz na myśli. Nie każda jest sobie równa. Ja osobiście bardzo sobie cenie kosmetyki z minerałami z morza martwego, ale nie te dostępne w drogeriach. One na dobrą sprawę mają tylko nazwę. Rewelacyjnym, jak dla mnie, kremem jest Pso-relief Intensive Soothing Ointment firmy: Sea of Spa Dead Sea Treatment zawierający minerały z mm. Dla mnie bomba, ale cena tez bombowa i zwyczajnie mnie nie stac. Ja dostałam opakowanie od brata, który był w Izraelu na wycieczce.
Kolejnym produktem który sprawdziłam i mogę polecić, jest błoto do nakładania na ciało (po podgrzaniu). Te co ja mam to: Puremud Soothing and Purifying firmy: Ahava Dead Sea Laboratories. Jak do tej pory nie spotkałam się by były one dostępne w Polsce. Swojego czasu te produkty przywozili mi znajomi, którzy byli na misjach. I te z Jordanii czy Izraela mogę śmiało polecić.
Za to mogę się podzielić wrażeniami z Islandii. Byłam tam na leczeniu w 2007 roku, na Błękitnej Lagunie.
właśnie takie błoto jak ja mam znalazłam na allegro:
http://allegro.pl/listing.php/search?st ... ion=1&sg=0
Trochę drogo. Mi opakowanie starcza na 2x. A po 2 zabiegach trudno mówić o większej poprawie.