W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
Papkę z drożdży potrzymałem na głowie 3 godziny.Wcześniejsze nacieranie i zmywanie pomogło nadwerężonej łusce tak że większości się już pozbyłem.Skróciłem włosy,wieczorem nasmarowałem się maścią salicylową.Może jutro zejdą ostatnie łuski i zacznę smarowanie Cocoisem.Trochę jednak skóra jest podrażniona ale samo wcieranie jest dość inwazyjne.
Jeżeli łuski pozostało mało to można już zastosować cocois bo on też ma właściwości złuszczające bo w skłacie ma kwas salicylowy. ;)
Tylko jeden dzień wyglądało jak należy.Już mi nowa łuska narasta,załamka :(Nasmarowałem cocoisem,cała cienka łuska zeszła przy wsmarowywaniu,zresztą dopiero niedawno zmyłem maść salicylową to podziałało.
z moich obserwacji twojego leczenia widze ze niekoniecznie u ciebie idzie ku lepszemu?uwazam ze stan jest dosc powazny nawet powiedziałabym w fazie ostrej dlatego proponuje moze konsultacje lekarska...bedzie to najodpowiedniejsze posuniecie... :notguilty:
Świacki leczenie dziegciami, to proces długotrwały. Podczas leczenia nimi, mogą wystąpić okresy pogorszenia czy stagnacji. Daj sobie i maści czas. Powodzenia :)
@Szater,byłem wczoraj u dermatologa i ładnie jej się zdawało bo akurat łuski nie miałem ale zaczerwienione miejsca raczej powinny być widoczne bo włosy mam krótkie.Proderminę apteka mi ściągnie tylko za słabą mi maść doktor przepisała 5% a w cocois widzę jest 12% i chyba bez salicylu nie pojedzie.Zastanawiam się czy pozostawienie na noc posmarowanej cocoisem głowy to nie za długo....Dziękuję za wsparcie :).Pozdrawiam.Jeszcze jedno,mam pod jedną pachą dwa małe ogniska a pod drugą jedno.Doktor przepisała mi steryd w maści,belosalic bo mówiła ze to delikatne miejsce i dziegdź nie pasuje....
Awatar użytkownika
 Paweł
No jasne, jak jest delikatne miejsce do steryda walneła... Ja bym pod pachą nie stosował zbytnio sterydów.

Ja tam Cocois to cały dzień trzymam, ale ja to już jestem hardcorowiec w tym względzie :P
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 20