- 19 lis 2011, o 17:12
No tak ale skoro dziegdź nie pasuje ani steryd to jakie mam wyjście?Po trzech smarowaniach belosalikiem mi blednie myślę że jeszcze po paru zniknie tylko czy na długo?
swiecki45 pisze:Mam jeszcze pytanie:Jaka jest trwałość robionej maści salicylowej tzn.do jakiego czasu zachowuje swoje właściwości i kiedy ulega przeterminowaniu?Z moich wieści wynika, że do 6 miesięcy, wszystkie maści robione w oparciu o wazelinę, zachowują swoje właściwości lecznicze. Pod warunkiem, że: są przechowywana w lodówce; i nie zauważysz na nich żadnych zmiana-np. konsystencji czy zmiany barwy.
szater pisze:A pani lekarz dala ci w masci czy w płynie ten ,belosalic?kurcze ja kiedys mialam pod pacha taki incydent to powiem ci ze po masci tej dostalam zapalenia meszków włosowych-taka gula mi wyszła myslałam ze mam nowotwor,panika siegała zenitu...dlatego tego akurat leku nie znosze...ale moze w płynie bedzie delikatniejszy...albo ...jak ci nic nie jest a widzisz ze działa to stosuj...czasem tak bywa...sami na sobie eksperymentujemy...co innego gdybys komus polecił aby to robił na sobie mozesz skolko ugodnoZapisała w maści.Dzisiaj piąty raz posmaruję,chyba za dwa,trzy dni zniknie.Nie wiedziałem o Daiwonexie.Głowę smaruję drugi dzień olejem arachidowym,wyczytałem w książce o ridingach Caycego :)Na noc cocois. Pozdrawiam.![]()
A tak na przyszły raz to podpowiedz pani lekarz ze sa jeszcze inne metody...analogi Wit D3 np DAIVONEX...którym bardziej bezpiecnie smarowac takie newralgiczne miejsca