Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
Awatar użytkownika
 Gosiaczek68
Dziekuje wszystkim za dobre rady i wsparcie. Z przyzwyczajenia maziam wszystko jak leci. Spróbuję nie smarowac jedno miejsce tylko będę je nawilżać i zobacze co będzie się działo. Dom znać jaki efekt. To do roboty maziania ciąg talszy. Jeszcze nigdy nie wytrzymałam tak długo jestem jak w transie i to dzięki wam DZIĘKUJĘ. :thx: cdn.
 dora1000
Henryczko te 2,5 h to dla nas mało, a czas przy Tobie szybko leci :). Nie wiem czy Ci mówiłam, ale masz ciekawą osobowość i jesteś zarąbista :D
 resetka
Witam
zaciekawiła mnie ta maść cocois, jak skończę leczenie cygnoliną i będzie nawrót to chyba ją wypróbuje :) a mam pytanie czy ktoś stosował mydło z dziegcia, słyszałam że występuje w tej postaci też. Czy wysusza skórę?
Awatar użytkownika
 Gosiaczek68
I cocois i exorex i cygnolina wysuszają skórę, dlatego trzeba nawilżać i natłuszczać. Ja stosuje dziegcie i w moim przypadku to wysuszanie idzie w dobrym kierunku. W między czasie natłuszczam maścią z wit A, zauważyłam że jak skóra nie ma już zgrubień i łuski to idzie ku dobremu. Przez cały czas stosowania mam wysuszoną skórę jednak nie przerywam kuracji, a te miejsca juz zdrowe nie są suche. :cool:
Do mycia używam szarego mydła z nano srebrem strasznie drogie, ale nie wiem czy to nano srebro coś daje takie kupiłam i muszę wykorzystać, chyba by wystarczyło szare mydło Biały Jeleń.
Awatar użytkownika
 Paweł
Ja stosowałem mydła dziegciowe zarówno w płynie, jak i w kostce. Możliwe, że trochę wysuszają skórę, ale w sumie nie powiem dokładnie, bo ja się zawsze po kąpieli nawilżam.
Awatar użytkownika
 puma
mydło biały jeleń jest świetne ale niestety nie nawilża, po umyciu się musimy jednak nawilżać skórę balsamami.
 senim
ja stosuje na głowę maść cocois już ponad tydzień, na razie większych efektów nie widzę, ale trzeba być cierpliwym wiem. Do tego stosuje emulsje squamax - ładnie łuska się zmiękcza i odchodzi, a na podrażnienia i zaczerwienienia krem clonbaza. O dalszych efektach połączenia tych trzech leków napisze później.
Awatar użytkownika
 Gosiaczek68
7 tydz dziegci minął. Moja wyleczona plama bez zmian traktuję ja tyko nawilżaczem i na razie nic sie nie dzieje czyściutka. Kilka małych ktopek robią sie gładkie i faktycznie białe ale nie wszystkie inne są różowe. Lekko zjarałam skórę słońcem mam ciemną tam gdzie była maść, mam tylko nadzieję że z czasem się wyrówna. Plecy super, głowa super, uda też tylko piszczele i łokcie gorzej ale walcze dalej do skutku, muszę ja zaleczyć. Henia napisała że leczenie może nawet trwać 3 miesiące to mi jeszce trochę zostało i dam radę. A mogę na te ciemne plamy co soboe przypaliłam słonkiem zastosować buską maskę siarkową, wyjaśnieją mi trochę? Mam nadzieje że nie przebarwiłam sobie skóry na amen. CDN................
Awatar użytkownika
 Paweł
Spokojnie ;) To przebarwienie to opalenizna :) Zejdzie z czasem, a jak się za mocno jeszcze bardziej opalisz to zejdzie ze skórą :cool:
Awatar użytkownika
 Gosiaczek68
Znalazłam dzisiaj w łazience skrub do ciała i go zastosowałam. łuszczyła mi się ta opalona skóra i mam jaśniejszą. Czyli nadzieja że to tylko opalenizna.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 19