Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
Awatar użytkownika
 Gosiaczek68
No to chwalimy się, już prawie 2 misiące leczenia.
Tak był
222.jpg
222.jpg (16.31KiB)Przejrzano 1310 razy
A tak jest
223.jpg
223.jpg (44.24KiB)Przejrzano 1310 razy
Awatar użytkownika
 puma
no brawo! według mnie świetnie to wygląda :) moje gratulacje gosiaczek :*
Awatar użytkownika
 Gosiaczek68
Wow udało się, Godzinę męczyłam się żeby wkleić zdjęci.

A teraz to moje kochane zaleczone miejsce na udzie
224.jpg
224.jpg (30.13KiB)Przejrzano 1306 razy
czyli co juz duża poprawa, jednak nie są białe ale chyba dobrze wygląda?
Awatar użytkownika
 henia
Gosiu jestem pod wrażeniem i Twojej walki i Twojej otwartości na drugiego człowieka. Pięknie o Tobie świadczy, ta chęć dzielenia się Swoimi doświadczeniami z towarzyszami w walce :* Dzielna jesteś, aż miło polukać, na te Twoje fotki. Dobij cholerę xd
 resetka
Tez zazdroszczę :( łuszczycy prawie nie widać. ja mam mały nawrót i znowu stosuję cygnolinę, ale potem chcę spróbować tą maść cocois. mam tylko pytanie czym w między czasie nawilżać skórę? wcześniej stosowałam clobaza nawet była ok teraz mam zwykłą maść z wit.A i nie jest za bardzo skuteczna :/
Awatar użytkownika
 Shamhat
Hej, osobiście polecam masło shea, naturalne, niedrogie, smarowanie uciążliwe, tłuste ale można się przyzwyczaić są efekty, niestety proces długotrwały ale nieinwazyjny dla organizmu
Tu znalazłam najtaniej
http://www.e-naturalne.pl/pl/p/MASLO-SH ... NOWANE/127
Pozdrawiam
 wistka
Podzielam opinię, iż szampony dziegciowe zwłaszcza Polytar wysuszaja włosy. Im dłużej je stosuję, tym mam wieksze "siano" na głowie. Stosowałam szampon dziegciowy z napisem rosyjskim. Ten szampon wspaniale nawilżał włosy, nie tworzyła sie więc skorupa na skórze głowy. Dobrze rozczesywały sie włosy i widać było, ze po prostu włosy żyją. Do tego stosowałam jeszcze cygnolinę, a po wysuszeniu Emolium i nie przeszkadzała mi łuszczyca - żyłam z nią.
Ostatnio zabrakło mi rosyjskiego szamponu dziegciowego, stosowany Cocois zwiększył złośliwość łuszczycy i częściej zaglądam na forum, by dowiedzieć się co dalej robić. W moim miescie nie znalazłam tego szamponu.
Jedno wiem, że najskuteczniej pomaga mi cygnolina, ale gdyby jeszcze nie tłuściła włosów mogłbym wytrzymać z łuszczycą - smarowałabym codziennie włosy. Nie chcę myć jednak codziennie, to wysusza włosy i tworzy się zamkniete koło.
Pawełku, podpowiedz jakiś lek z cygnoliną najchętniej taki, by stosować go codziennie.
Pozdrawiam. Wistka
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 19